Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Έρχεται, μία μέρα υπομονή ακόμα...

Επιτέλους έφθασε το παιχνίδι που περιμένουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι. Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σε ολόκληρο το πλανήτη. Η αναμέτρηση ανάμεσα στη κορυφαία ομάδα του κόσμου απέναντι στην ομάδα του κορυφαίου τεχνικού που έχει δει ποτέ το άθλημα. Πιο απλά, Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με φόντο τη κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Είναι αλήθεια πως από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών, όλοι περιμέναμε πως ο τελικός θα διεξάγονταν με αυτές τις ομάδες. Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς ήθελαν να δουν αυτόν τον τελικό. Η επανάληψη του τελικού του 2009, όπου βρήκε νικήτρια της διοργάνωσης τη διαστημική ομάδα της Καταλωνίας, θα διαφέρει πολύ από την αυριανή αναμέτρηση. Και το κομβικό σημείο είναι ένα: Το Wembley.

Για εμένα αυτός είναι καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του αγώνα. Κακά τα ψέμματα, η Μπαρτσελόνα είναι ένα βήμα μπροστά από όλες τις ομάδες και αν η αναμέτρηση διεξάγονταν οπουδήποτε αλλού, πλην της Αγγλίας, τότε θα μιλάγαμε για νίκη της Μπαρτσελόνα με σχετική άνεση. Ωστόσο, η Αγγλία ανέκαθεν ήταν εχθρική στην ομάδα του Γκουαρντιόλα και σε όλες τις επισκέψεις των Καταλανών σε αγγλικά γηπέδα, ποτέ δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Η ώρα του τελικού ολοένα και κοντοζυγώνει. Στις 21.45 ώρα Ελλάδος, όλοι οι φίλαθλοι θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στους τηλεοπτικούς δείκτες για χάρη του τελικού. Έκει όπου θα δουν δύο από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη να συγκρούονται για την κατάκτηση του κυπέλλου με τα μεγάλα "αυτιά". Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ. Μακάρι να δούμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, το έχουμε ανάγκη.

2 σχόλια: