Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

MS Talent Search: Frederik Sorensen

Η αγαπημένη μου στήλη στο ιστολόγιο μου ανέκαθεν ήταν εκείνη με το όνομα "Ταλέντο της εβδομάδας" όπου χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα αναζητούσα τους πιθανούς νέους αστέρες των γηπέδων. Γι'αυτό και αποφάσισα να τη συνεχίσω, αλλάζοντας μόνο το όνομα της στήλης. Και σήμερα, στην επανεκκίνηση, θα ασχοληθούμε με ένα ταλέντο από τη Δανία, τον νεαρό σέντερ μπακ της άσημης Λίνγκμπι, Frederik Sorensen.

Ο Δανός σέντερ μπακ λογίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πατρίδας του. Θεωρητικά μπορεί να αγωνιστεί και στις τρείς θέσεις της άμυνας, ωστόσο, λόγω φυσικών προσόντων έχει επιλεχθεί να αγωνίζεται στην καρδία της άμυνας. Το ύψος του είναι 1,94, δηλαδή γίνονταν άνετα αθλητής του μπάσκετ, και έχει βάρος 80 κιλά, καλές αναλογίες για την ηλικία του (μόλις 19 ετών) και τη θέση που αγωνίζεται.

Τη φετινή σεζόν ο Frederik Sorensen αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γιουβέντους, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να τον αποκτήσει στο τέλος της σεζόν πληρώνοντας τη ρήτρα του που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Μόνο και μόνο το ότι αγωνίστηκε στη Γιουβέντους από τόσο μικρός αποδεικνύει πως ο νεαρός αμυντικός σίγουρα θα έχει μέλλον. Και το γεγονός ότι αγωνίστηκε 16 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μπροστά του τους Κιελίνι και Μπονούτσι, αποτελεί από μόνο του ένα μικρό κατόρθωμα.

Σε ότι αφορά τη παρουσία του εντός αγωνιστικών χώρων, είναι φυσικό και επόμενο να θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους στο ψηλό παιχνίδι. Το ύψος του και η αλτικότητα του του επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστικότατος στις εναέριες επιθέσεις των αντιπάλων, ενώ θα ήθελα να τονίσω πως έχει ικανοποιητική ταχύτητα για τη σωματοδομή του, η οποία και τον καθιστά "βράχο" στην άμυνα. Αγωνίζεται πολύ καλύτερα στο ένας εναντίον ενός απ'ότι σε ζώνη, στον αγώνα με την Ίντερ είχε "σβήσει" τον Σάμουελ Ετό.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον νεαρό Δανό. Πάντως τα πρώτα δείγματα γραφής του κρίνονται πολύ καλά και πιστεύω πως στο μέλλον θα μας απασχολήσει αρκετά, ιδιαίτερα εάν παραμείνει στην Γιουβέντους. Ο χρόνος, ωστόσο, είναι ο καλύτερος κριτής οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε. Κλείνοντας, σας έχω επισυνάψει ένα βιντεάκι για να πάρετε μία γεύση από τον Frederik Sorensen:

3 σχόλια:

  1. Ακούς Κόντη; Σόρενσεν λέγεται.

    Υ.Γ. Καλώς επέστρεψες. Μην μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αργησα να εντοπισω το αρθρο σου,και χαρηκα ιδιαιτερα που τα καταφερα.
    Ο Σορενσεν τωρα αγωνιζεται στη Μπολονια, και ανηκει μισος στη Γιουβε. Ανυπομωνω να δω την εξελιξη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή