Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οι δέκα χειρότερες μεταγραφές της Super League τη σεζόν 2010-2011

Το πρωτάθλημα τελείωσε και επίσημα τη περασμένη Τετάρτη, με τη λήξη των πλέι οφ, όπου και είδαμε ποιοι θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, με τον παναθηναϊκό να παίρνει τη πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστούν στους προκριματικούς της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, το Europa League. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση, και σήμερα θα ξεκινήσω με το top-10 των χειρότερων μεταγραφών.

10. Άλμπερτ Ριέρα
Ο Ισπανός γενικά δεν έκανε άσχημη σεζόν, βάσει αρθμών τουλάχιστον. Είχε συμμετοχή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, μοίρασε αρκετά γκολ και έβαλε και μερικά. Το παράπονο μου στέκεται στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και τον τίτλο του αντι-Τζόρτζεβιτς, καθώς και το ότι ήταν άφαντος στα μεγάλα παιχνίδια. Περιμένω να δω τον πραγματικό Ριέρα όταν θα κάνει προετοιμασία και θα επανέλθει σε φουλ ρυθμούς.

9. Νταμιέν Πλεσί
Το ταλέντο(;;;) από τη Γαλλία που αγωνίζονταν στη μικρή ομάδα της Λίβερπουλ ήρθε με τη προοπτική να πάρει τη θέση του γερασμένου πλέον Καραγκούνη. Μόνο στη θεωρία διότι στο γήπεδο όλοι καταλάβαμε πως πρόκειται για μία χειρότερη βερσιόν του θρυλικού Φλάβιο Κονσεϊσάο. Μόνο που ο βραζιλιάνος είχε κάνει κάποια καριέρα και ήξερε μπάλα, σε αντίθεση με τον Γάλλο...Αν δεν φύγει το καλοκαίρι θα είναι θαύμα.

8. Κάρλος Ρουϊζ
Μόνο από τα προκριματικά του Europa League θα θυμόμαστε τον διεθνή με τα χρώματα της Γουατεμάλας φορ που πέρασε για έξι μήνες από τον Άρη. Φέροντας το όνομα και την ιδιότητα του αντι-Κάμπορα, ποτέ δεν κατάφερε να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Αργεντίνος φορ. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν πήρε και πάρα πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, βάσει βιογραφικού όλοι περιμένα με το κάτι παραπάνω.

7. Ανίς Μπουσαϊντι
Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Τυνήσιος δεξιός οπισθοφύλακας που αγωνίστηκε μέχρι το χειμώνα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο πρώην παίκτης της Σάλσμπουργκ ήρθε για να δώσει λύση στη δεξιά πλευρά της άμυνας των Θεσσαλονικιών, πράγμα που ποτέ δεν κατάφερε αφού προτιμήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ο Σνάουτσνερ, που επιθετικά είναι πιο ανύπαρκτος και από τον...Χαλκιά. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

6. Λουϊς Έντερ
Άλλη μία αποτυχημένη μεταγραφή χαμηλού κόστπυς για την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ(;), επιθετικός(;), επιτελικός(;), ήρθε έχοντας κάνει καλή σεζόν με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης αλλά διαφέρει η ΑΕΚ από την ομάδα της Τρίπολης. Δεν προσέφερε τίποτα, του δόθηκαν ευκαιρίες και αυτός δεν τις αξιοποίησε ποτέ. Μοναδικό του επίτευγμα ένα γκολ απέναντι στον Εργοτέλη. Το καλοκαίρι κουνάει και αυτός μαντήλι.

5. Γιώργος Ιωαννίδης
Επιλογή του Νίκου Νιόπλια, που τον είχε και στην εθνική ελπίδων, ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να δικαιώσει σε καμία περίπτωση τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, αλλά και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που του έδωσε αρκετές ευκαιρίες. Ασταθής, δίχως προσωπικότητα και ανεμικός. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάρει επάνω του την αριστερή πτέρυγα και κάνει τον Σπυρόπουλο να φαίνεται συμπαθητικός.

4. Κρίστιαν Νέμεθ
Τη σεζόν 2009-2010 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ δανεικός από τη Λίβερπουλ και έκανε συμπαθητικές εμφανίσεις. Φέτος ήταν απλά τραγικός, δεν κέρδισε ποτέ το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε και το χειμώνα δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου που δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου. Στον Πειραιά κλαίνε ήδη το ένα εκατομμύριο που πέταξαν ενώ στη Λίβερπουλ θα πρέπει να χαίρονται που έχουν καταφέρει να διώξουν πόση σαβούρα κατά Ελλάδα μεριά...

3. Ναμπίλ Μπαχά
Από αντί-Τζιμπούρ καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των φίλων της ΑΕΚ ως το χειρότερο φορ της δεκαετίας, σε σημείο που όλοι νοσταλγούν τον...Σολάκη τον Ναλιτζή, τον Καπετάνο...Ο μαροκινός διεθνής ήρθε στη χώρα μας με σπουδαίο βιογραφικό, το οποίο όμως θα αμαυρώσει η συμμετοχή του στην ΑΕΚ. Μόλις ένα γκολ σε 15+ εμφανίσεις με τη φανέλα του δικεφάλου, ο Μπάκ(χ)α, όπως τον λένε οι ΑΕΚτζήδες είναι για να πάρει πόδι. Και κοστίζει και πολλά...

2. Ντέννις Ρόμενταλ
Έκανε εξαιρετικό Μουντιάλ, αναδείχθηκε ο καλύτερος Δανέζος της χρονιάς και εξαργύρωσε την εν γένει παρουσία του με ένα χρυσό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Στα 32 δεν θα έβρισκε καλύτερο. Πλέον όλοι αναρωτιώμαστε αν αυτός ο άνθρωπος ξέρει μπάλα. Προσφορά μηδέν, συμμετοχές σποραδικές και αυτές απογοητευτικές. Ο εν δυνάμει ηγέτης της δεξιάς πτέρυγας κατέληξε να βρίσκεται στη πρώτη θέση των υπο παραχώρηση παικτών του Ολυμπιακού.

1. Σίντνευ Γκοβού
Έχει κάνει σπουδαία καριέρα στη Γαλλία, αγωνίστηκε για πολλά χρόνια με τη φανέλα της Λυών και της εθνικής Γαλλίας. Εξαιρετικές συστάσεις. Μαζί με τον Σισέ υποτίθεται πως θα έκαναν θαύματα. Αμ δε...Ο Γκοβού έγινε γνωστός για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις σε όλα τα κλαμπ της Αττικής, για την εξαιρετική του αντοχή στο...ποτό και για ποδόσφαιρο ούτε λόγος. Μπάλα ξέρει, ποτέ δεν έπαιξε ποτέ δεν δικαίωσε το σήριαλ γύρω από το όνομα του. Οι οπαδοί του ΠΑΟ θέλουν πίσω τον Σαλπιγγίδη...

Στις επόμενες μέρες θα κάνω και άλλα αφιερώματα, όπως για τις 10 κορυφαίες μεταγραφές, καθώς και τη χειρότερη/καλύτερη ενδεκάδα.

10 σχόλια:

  1. Ψηφίζω τους Γκοβού, Μπαχά, Πλεσί και Ριέρα..Το «χρυσό» βατόμουρο όμως, που δίνουν και οι Ιταλοί, πάει στον Πλεσί, το αγγούρι που περπατάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά ο συναγωνισμός είναι τεράστιος και δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να διαλέξω κάποιον. Ωστόσο, για εμένα μακράν πιο αποτυχημένη ήταν ο Γκοβού, τουρίστας με τα όλα του και κοστίζει ένα κάρο χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ στον Ρουίζ. Ο παίχτης ήταν γκολτζής, αλλά πως να σκοράρεις όταν η μπάλα δεν φτάνει στα πόδια σου; Έπρεπε να μείνει ο παίχτης.

    Για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να διαφωνήσω. Ίσως έχω μια μικρή ένσταση για τον Νέμεθ, διότι δεν τον είδαμε πολλές φορές να γωνίζεται. Πάντως, ο ''βαρύς'' Ριέρα ήταν για λύπηση.

    Σκέφτομαι να γράψω μια ανάρτηση για τους χειρότερους της σεζόν. Δεν ξέρω αν θα βρω χρόνο για να την πραγματοποιήσω. Ήδη έχω κάποια ονόματα στο μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα Κάνθαρε, πράγματι ήταν γκολτζής, ωστόσο τον τίτλο δεν τον δικαίωσε. Θα μου πεις, πως να δικαιώσει τον τίτλο αφού δεν έπαιρνε πολλές φορές τη μπάλα. Ωστόσο, έδειξε πως δεν μπορούσε να κολλήσει με την ομάδα. Κύριος ήταν έφυγε δίχως γκρίνια και δεν δημιούργησε προβλήματα. Αλλά σίγουρα θα έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω, έστω και αν δεν τον ευνοούσαν οι συνθήκες. Για τον Νέμεθ το εξήγησα πιο πριν, αφού δεν κατάφερε να κάνει κάτι και στον Βόλο μιλάμε για μία αποτυχημένη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θεός ο Πλεσί μάγκες... Ακόμη δεν κατάλαβα αν είναι ποδοσφαιριστής ή μας δουλεύει όλους με επιτυχία...

    Δεύτερος κορυφαίος είναι ο Μπάχα, ο οποίος είναι λες και γεννήθηκε σέντερ μπακ και τον έφεραν στην ΑΕΚ για πρώτο κανόνι...

    Τρίτος και μη εξαιρετέος ο Γκοβού, ο οποίος έμπλεξε με τον Κλέιτον, και τα ουίσκι-κόλα πήγαν σύννεφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι Βασίλη, συμφωνώ για τον Πλεσί. Ωστόσο για εμένα πρώτος ο "πίνω και μεθώ" Γκοβού. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδει, ο ορισμός του τουρίστα. Καλά για τον Μπάχα τι να πούμε, έχει ωραία μπυροκοιλιά, μια χαρά βετεράνος. Αλλά και ο Δανός δεν πάει πίσω, απλά δεν προκάλεσε ποτέ με τη ζωη που έκανε αυτό του το αναγνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι αν μη τι άλλο ήταν επαγγελματίας... Αλλά με τον Ρόμενταλ ήξερες τι έπαιρνες... Έναν καλό παγκίτη... Όχι βασικό...

    Όσο για τον Γκοβού, εντάξει... Αυτός ο παίκτης δε καταλαβαίνω πως τα κατάφερε χωρίς ποτό τόσα χρόνια στη Γαλλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμ δεν τα είχε καταφέρει, μέχρι και τη θέση του σαν αρχηγός της ομάδας είχε χάσει λόγω του βίου που ακολούθησε. Για τον Ρόμενταλ διαφωνώ, υποτίθεται πως αγοράστηκε για βασικός και αντι-Γκαλέτι, όχι για τον πάγκο. Διότι 600.000+ που παίρνει δεν δίνονται σε έναν παγκίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχικά ναι, αλλά μετά όλοι καταλάβαμε πως δεν έκανε για βασικός... Πιο χρήσιμος ήταν από τον πάγκο... Βασικά δεν ταίριαζε και στην Ελλάδα...

    Ήθελε ανοικτό γήπεδο, με άμυνες πιο σοφτ και με ομάδες που αναπτύσσονται κυρίως από τα άκρα... Τέσπα, βλέπω να κουνάει μαντήλι σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σίγουρα δεν εκανε για Ελλαδα. Και σίγουρα φεύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή