Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

MS Talent Search: Wellington Silva

Λατινική Αμερική αυτή τη φορά. Τον παίκτη αυτόν τον ανακάλυψα από το...μάνατζερ. Έπαιζα κάποτε το ντέμο με την Άρσεναλ και είδα πως έχει αποφασίσει να φέρει αυτόν τον βραζιλιάνο φορ στην Αγγλία το χειμώνα του 2011. Μετά από μερικές εβδομάδες τον βρήκα από σπόντα στο ίντερνετ και το όνομα του μου έκανε κατευθείαν «κλίκ». Και έτσι, χωρίς άλλη χρονοτριβή, σας παρουσιάζω τον Wellington Silva.

Βραζιλιάνος στράικερ, ετών 18 που παίζει σαν κεντρικός και περιφερειακός επιθετικός. Πριν καταλήξει στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αγωνίζονταν στη Φλουμινένσε, ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο παίκτης αυτό. Έχει ύψος μικρό για φορ, μόλις 1.70, και έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις μικρές ομάδες της εθνικής Βραζιλίας (U-15,-17,-19). Ο λονδρέζικος σύλλογος πλήρωσε περίπου 4 εκατ.€ για να φέρει στην Αγγλία το σπάνιο αυτό ταλέντο.

Ας πάμε τώρα στο στύλ του. Εκρηκτικός στράικερ, με πολύ καλή επιτάχυνση, καλός μέσα στη περιοχή και με καλή τεχνική κατάρτιση (βραζιλίανος γαρ). Χαρακτηριστικό του είναι το «κόψιμο» της μπάλας κάνοντας πλάγια διείσδυση για να βρεθεί απέναντι από το τέρμα. Τα τελειώματα του είναι εξαιρετικά για την ηλικία του και δείχνει πολλά υποσχόμενος. Εξάλλου, αν κρίνω και από τους παίκτες που βρίσκει ο Βενγκέρ, θα κάνει καλή καριέρα.

Η κοψιά του μοιάζει αρκετά με αυτή του Ρομπίνιο. Αν τον δείτε έχουν παρόμοιο στυλ με τον βραζιλιάνο επιθετικό της Μίλαν. Εϊναι αμφότεροι μικρόσωμοι με μεγάλη ταχύτητα και μπουκάρισμα. Εκεί που δείχνουν να διαφέρουν είναι στα τελειώματα. Ο Σίλβα δείχνει πιο “killer” από τον σταρ της εθνικής Βραζιλίας.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά να προσθέσω την ικανότητά του να χρησιμοποιεί και το αριστερό του πόδι, αν και δεν είναι το καλό του. Εγώ το θεωρώ σημαντικό προσόν για έναν φορ της εποχής αυτής, ακθώς πολλοί αναγκάζονται να κινούνται από αριστερά και από δεξιά, και έτσι οφείλουν να μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δύο τους πόδια εξίσου καλά.

Αν μπορούμε να πούμε ότι υστερεί κάπου, αυτό είναι στον τομέα της σωμτικής διάπλασης. Δεν είναι μόνο το ύψος του αρνητικό, αλλά και ο μυϊκός ιστός του είναι αδύναμος, ειδικά για το σκληροτράχηλο αγγλικό πρωτάθλημα. Έχουμε δει πολλούς με παρόμοια σωματοδομή να μην καταφέρνουν αν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ λόγω του κορμιού τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Ραμίρες της Τσέλσι.

Αλλά φτάνουν τα λόγια. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι πρόκειται πράγματι για ένα καλό ταλεντάκι:

2 σχόλια:

  1. Ξέρεις τι γίνεται όμως; Όλα αυτά τα ταλεντάκια έρχονται παντελώς ανώριμα στην Ευρώπη. Έρχονται πολύ νωρίς. Υποθέτω ότι θα τους φουσκώνουν τα μυαλά και οι μάνατζερ, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι έτοιμοι για να κάνουν το άλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει αυτό, ωστόσο πάντα ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος, Κάνθαρε. Έχουμε δει πολλούς να παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και να μην κάνουν τίποτα στο τέλος. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξεφεύγουν και κάνουν καριέρα, όπως ο Ερνάντεζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή