Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πετάνε πολύτιμο χρόνο στον Ολυμπιακό...

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε με σχετική ευκολία πρωταθλητής Ελλάδος. Κατ'ουσίαν, από Φλεβάρη μήνα, είχε βγεί ο πρωταθλητής και έμενε απλώς η βαθμολογική επικύρωση. Μετά λοιπόν από τα πανηγύρια, τις χαρές για την επιστροφή στο θρόνο και τα συναφή, αποφασίστηκε να προχωρήσει από πολύ νωρίς ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μέχρι τότε τι έχει γίνει; Πως εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμα αυτό στον Πειραιά;

Έχουμε και λέμε. Η απόκτηση το Χαβίτο ως ελεύθερου από τον Άρη, η συμμετοχή των Μαθία και Κοβάσεβιτς στο τεχνικό τιμ των Πειραιωτών και η ανανέωση του συμβολαίου του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Δεν συμπεριλαμβάνω την απόκτηση του Μιραλλάς καθώς είχε ήδη αποφασιστεί η παραμονή του από τον περασμένο Γενάρη. Μόνο αυτά. Και το πλεονέκτημα χρόνου που είχαν οι Πειραιώτες ολοένα και εξανεμίζεται.

Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Η μη ανανέωση του Ραούλ Μπράβο καθιστά αναγκαία την απόκτηση αριστερού μπακ, την ίδια στιγμή που Βαλβέρδε και Μαρινάκης διαφωνούν για το ποιος θα πρέπει να καλύψει το κενό. με τον Βάσκο να θέλει κάποιον από τη πατρίδα του και τον Έλληνα επιχειρηματία να επιθυμεί τη περίφημη ελληνοποίηση και να δίνει προβάδισμα στην απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα που τη περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Το κενό στα γκολπόστ παραμένει, με τον πάρντο να φεύγει λόγω υπέρογκων απαιτήσεων, τον Νικοπολίδη να αποσύρεται από την ενεργό δράση και τον Μέγερι να μην δείχνει ικανός ούτε για δεύτερος κίπερ. Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά, με τον Οτσόα, μέχρι πρότινως να θεωρείται φαβορί. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τον ερχομό του Κοστάνσο, ενός κίπερ, που ενώ έχει ακουστεί για μεγάλους συλλόγους όπως η Μπόκα, δεν με πείθει διότι μιλάμε για έναν παίκτη που αγωνίστηκε στην Ελβετία, το πρωτάθλημα του over.

Και ενώ οι αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ έχουν ξεκινήσει, με τον μεγαλύτερο βραχνά πρόοδος δεν έχει σημειωθεί. Όπου βραχνάς εννοώ Ρόμενταλ. Ο Δανός ήταν απογοήτευση, δεν έπεισε για τις ικανότητες του, είχε μηδαμινή προσφορά και βαδίζει πλέον στο 33 έτος, με τη καριέρα του να βρίσκεται κοντά στα τελειώματα της. Τα 600.000 χιλιάρικα που καρπώνεται είναι πάρα πολλά για την ηλικία του και τη θέση που θα κατέχει στο ρόστερ, του αναπληρωματικού.

Και φυσικά έχει εγερθεί και το ζήτημα Τζιμπούρ. Με τον Γαλλοαλγερινό, ανάθεμα και αν έχω καταλάβει τι γίνεται. Υποτίθεται πως έχει υπογράψει για μισό συν δύο έτη. Δηλαδή υπάρχει οψιόν ανανέωσης. Ωστόσο παίκτης και διοίκηση δεν τα βρίσκουν στο οικονομικό. Και από τον Πειραιά δηλώνουν πως δεν παραχωρείται. μα πως έχουν τέτοια δικαιοδοσία από τη στιγμή που ο παίκτης δεν έχει ανανεώσει και άρα μπορεί να μείνει ελεύθερος; Πραγματικός μύλος.

Στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή επικρατεί πλήρης αταξία. Ονόματα, παραφιλολογία και το χάος βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. και αυτό πλήγει την ομάδα, η οποία ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήαμτα στο ρόστερ της ( τερματοφύλακας, κεντρικό αμυντικός αντί Μέλμπεργκ, αριστερό μπακ, δεξί χαφ, κεντρικά χαφ), δεν έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο, αν και άπαντες πιστεύαμε πως θα είχε αρχίσει ήδη η εισροή νέου αίματος στην ομάδα. Και το πλεονέκτημα του χρόνου λιγοστεύει επικίνδυνα.

Υ.Γ Το άρθρο θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά άμα συμπεριλάμβανα ονόματα όπως Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Μήτρογλου, Τοροσίδης κ.α, θα ήθελα τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες για να καταγράψω τα πάντα και εσείς θα έπρεπε να διαβάσετε στην ουσία ένα κείμενο μεγέθους μιας νουβέλλας ή ενός κεφαλαίου από λογτεχνικό βιβλίο.
Γι'αυτό βάζω μια παύση εδώ.

4 σχόλια:

  1. Είδες τι κάνει η έλλειψη ανταγωνισμού; Καλά κάνω που φωνάζω ότι χέστηκε για την ευρωπαϊκή διάκριση. Τα λεφτά του τσου λου θέλει και πάπαλα.

    Αυτή η αλαζονεία και η υποτίμηση της Ευρώπης θα είναι οι αιτίες της πτώσης του. Και μέχρι να το καταλάβουν θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να διαφωνήσω Κάνθαρε, πράγματι όλα δείχνουν πως τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτά που έκαιγαν τον Μαρινάκη. Δεν ξέρω βέβαια αν η ευρωπαϊκή διάκριση δεν είναι στους στόχους της ομάδας, φαντάζομαι πως θα θέλουν να περάσουν τη φάση των ομίλων. Ο χρόνος θα δείξει.

    Υ.Γ Συγχαρητήρια για την ομάδα σου, απ'ότι διάβασα κέρδισε στο μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ. Το πίστευα ότι θα κερδίζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή