Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τριγμοί στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου: Λουκέτο στην ΕΠΟ

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, μόλις πριν από μερικές στιγμές ανακοίνωσε τη πρόθεση του να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΠΟ, πράγμα που σημαίνει πως το ελληνικό πρωτάθλημα και η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες βρίσκονται στον αέρα. Η απογοητευτική κατάσταση και τα αλλεπάληλα κρούσματα βίας, απειθαρχίας και φανατισμού οδήγησαν τον, μέχρι πρότινως αποκαλούμενο και γατάκι, πρόεδρο της ΕΠΟ να πάρει το ριζοσπαστικό αυτό μέτρο.

Η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ειδικά τη τελευταία διετία έχουμε δει και ακούσει πράγματα και θαύματα. Έχουμε και λέμε εν συντομία: Τη περιβόητη ηχογράφηση του Σάββα Θεωδωρίδη που αποκαλούσε ζώα τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ανίκανο τον μέχρι πρότινως πρόεδρο της πειραϊκής ομάδας, που έλεγε ότι είχε τα μέσα στη διαιτησία και πως μέχρι και παίκτες ντόπαραν. Τις κασέτες του Μπέου, στις οποίες έχουμε ξεκάθαρη προσπάθεια επηρρεασμού της διαιτησίας, τα πλαστά χαρτιά για να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα διάφορες ομάδες διάφορων κατηγοριών και τα απίστευτα επεισόδια, σε Τούμπα, ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη.

Τον Πιλάβιο τον αποκαλούσα δημοσιοσχεσίτη, ήθελε να τα έχει καλά με όλους και με όλα. Σαν έργο δεν έχει κάνει τίποτα και έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο για αδράνεια και μη συμμετοχή στα ποικίλα προβλήματα που έχουν προκύψει στην λίγκα. Και τώρα, που βρίσκεται σε δεινή θέση, έχοντας δεχθεί απειλές γι'αυτόν και τη ζωή του, αποφάσισε να κάνει κάτι το οποίο αναμένεται να ρίξει βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και δύο είναι οι πιθανοί δρόμοι, εαν βέβαια ακολουθηθεί η πρόταση του: Η καταστροφή του αθλήματος στην Ελλάδα και επιστροφή στις άγονες δεκαετίες του 40-50, είτε ένα νέο ξεκίνημα από την αρχή.

Εγώ είμαι υπέρ της πρότασης Πιλάβιου. Έχω βαρεθεί την όλη κατάσταση. Είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, καθώς παίζονται πολλά από πίσω, ωστόσο, μόνο και μόνο που υπάρχει κάποια αντίδραση, αυτό είναι καλό. Μακάρι να γίνει πραγματικότητα η πρόταση Πιλάβιου. Και θα φέρω το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για να τονίσω το καλό που θα βγει από μία τέτοια κίνηση. Μάργκαρετ Θάτσερ. Μπορεί να έκανε κάτι τελείως διαφορετικό, ωστόσο ο στόχος είναι κοινός: Να φύγει η σαπίλα. Να μειωθεί ο χουλιγκανισμός. Να εξαφανιστούν παντός είδους τρωκτικά που κάνουν μπίζνες σε βάρος του ομορφότερου αθλήματος που υπάρχει.

Έχω βαρεθεί να ακούω για σκάνδαλα, για στημένα παιχνίδια, για απειλές σε πρόσωπα, για για...Τέτοια φαινόμενα έχουν καταστήσει το ποδόσφαιρο ως αποδιοπομπαίο τράγο. Σκούπα και φαράσι λοιπόν. Είμαι σίγουρος πως πολλοί είστε κατά της κίνησης Πιλάβιου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Πολλοί μάλιστα να θεωρήσουν πως είμαι τρελός που γράφω αυτά. Αλλά δεν είναι παράνοια αυτά που γράφω, είναι η κατάσταση που με έχει οδηγήσει σε αυτή τη θέση. Δεν θέλω να βλέπω το ποδόσφαιρο να καταστρέφεται. και επειδή οι παράγοντες έχουν κάνει τσιφλίκι το χώρο, ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα. Εγώ τάσσομαι υπέρ του Πιλάβιου. Επιτέλους κάποιος που αντιδρά, έστω και πολύ καθυστερημένα.

Ενημέρωση: Η πρόταση του Σοφοκλή Πιλάβιου υπερψηφίστηκε και από τη Δευτέρα η ΕΠΟ "κατεβάζει" ρολά. Αναμένουμε όλοι μας τη συνέχεια του πράγματος.

Υ.Γ Για να δω τι πιστεύετε και εσείς, ο απλός φίλαθλος κόσμος, ανέβασα μια ψηφοφορία. Εγώ, σαν μέλος του φίλαθλου κόσμου κατέθεσα την άποψη μου. Θα ήθελα να ψηφίσετε πως κρίνετε τη πρόταση Πιλάβιου. Για να ψηφίσετε κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές, στη στήλη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ιστολογίου. Επίσης, είναι δεκτά κάθε είδους σχόλια, όλα θα δημοσιευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου