Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Θέλει επειγόντως σέντερ φορ

Ο τίτλος αυτός "κολλάει" για δύο ομάδες: την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι δύο μεγάλοι αθηναϊκοί σύλλογοι οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στην απόκτηση ενός γκολτζή κυνηγού αλλιώς τα πράγματα θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα γι'αυτούς καθώς ομάδα που δεν σκοράρει δεν κερδίζει. Και αν δεν κινθηούν γρήγορα υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος, με βάση τα οικονομικά δεδομένα των δύο ΠΑΕ, να μην αποκτήσουν κάποιον καλό και με χαμηλό κόστος.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα πρόβλημα σε αυτή τη θέση καθώς μετά τον Βαζέχα ο μοναδικός που κατάφερε να "γεμίσει τα παπούτσια" (κλισέ ατάκα δανεισμένη από τους φίλους μα τους Άγγλους) του Πολωνού με μεγάλη επιτυχία ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ και ως ένα βαθμό ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε αλλά πιο παλιά. Από την αποχώρηση του Βαζέχα μέχρι και τον ερχομό του Γάλλου, έχουν δει τα μάτια μας τον Πόστιγκα, τον Μανούτσο, τον Μάντζιο, τον Πετρόπουλο που είναι το μπακ άπ του Γάλλου και τον χείριστο Ροντρίγκο Σόουζα, το ψιλοκρεμαστό ταγάρι από τη Βραζιλία.

Ο Γάλλος είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κουνήσει μαντήλι και η διοίκηση δεν έχει κάνει απολύτως καμία κίνηση για την απόκτηση του αντικαταστάτη του. Και όσο περνάει ο χρόνος τόσο μειώνεται και η πιθανότητα έυρεσης ενός καλού και φθηνού ή και ελεύθερου να καλύψει το δυσαναπλήρωτο είναι αλήθεια κενό που θα αφήσει ο Γάλλος σούπερ στάρ. Θεωρούνταν πως τη θέση θα έπαιρνε ο, μέχρι πρότινως φορ της ΑΕΚ, Ίσμαελ Μπλάνκο, αλλά εκείνος προτίμησε να πάει προς Κατάρ μεριά.

Και στην ΑΕΚ, βέβαια, δεν πάνε πίσω. Η Ένωση εξασφάλισε την υπογραφή του Σιαλμά (εγώ προσωπικά από το περιβόητο ψαλιδάκι τον έμαθα) αλλά πλέον είναι ο μοναδικός φορ του ρόστερ, καθώς Μπλάνκο, Σκόκο(παίζει και εκεί), Τζεμπούρ και Παυλής αποτελούν πλέον παρελθόν και ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στους κιτρινόμαυρους. Και δεν είναι δυνατόν ο Σιαλμάς να αντικαταστήσει τον Αργεντίνο.

Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά. Δεν θεωρώ πάντως πως ένας 31 χρονος Ισπανός με εμπειρία μόνο από β'εθνική Ισπανίας είναι ικανός να καλύψει το κενό του (Κίνι), ούτε πως ένας εξεδρίτης από τη Σεβίλλη μπορεί να είναι ο νέος Τζεμπούρ. Και όταν διάβασα πως η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να πάρει τον Σοριάνο της Μπαρτσελόνα με συμβόλαιο μόλις 200.000 και τελικά δεν τον έκλεισε και έχασε την ευκαιρία...πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι είχαν στο μυαλό τους και τον απέρριψαν τότε.

Το ζήτημα είναι, πως είναι αναγκαίο να αγοράσουν έναν καλό επιθετικό, αλλιώς τα, ήδη, δύσκολα πράγματα θα γίνουν σαφώς δυσκολότερα.

4 σχόλια:

  1. Εγω θελω να μεινει ο Σισε στον παο και γενικα θελω τον ιδιο παο με τον περσυνο και τον "Φουρειρα" στον παγκο!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Φερέιρα θα παραμείνει, αυτό είναι σίγουρο, δεν τον κουνά κανείς από τη θέση του, οπότε μπορείς να χαρείς γι'αυτό. Αντίθετα για τον Σισέ τα πράγματα είναι διαφορετικά, αποχωρεί κυρίως διότι έχει να λαμβάνει πάρα πολλά λεφτά για την επικρατούσα οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Γενικά, ο μόνος που δείχνει πως μπορεί και θα σπρώξει μετρητά για παίκτες είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και αυτός μέχρι στιγμής έχει πάρει δύο μόλις παίκτες και αυτοί ελεύθεροι. Και συμμετοχή στο CL δίχως ουσιαστική ενίσχυση και βάθος πάγκου δεν βγαίνει εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελωντας και μη ο παναθηναικος πρεπει να πουλησει τον Σισε, φραγκα δεν υπαρχουν οποτε σωστα το λες. Το θεμα ειναι ποιος θα τον παρει... και δεν ειναι μονο ο Σισε πολλα μεγαλα συμβολαια πρεπει να την κανουν.

    Το ζητημα βεβαια του παναθηναικου ειναι οκ πουλας και παιρνεις φραγκα... που τα ριχνεις ομως? Σε μεταγραφες ή στη λειτουργια της ΠΑΕ? Αν τα ριξεις στην παε, μην περιμενεις μεταγραφες... βεβαια εδω που τα λεμε και ποτε το εκανε? Μπαλωματα φερνει καθε καλοκαιρι.

    Οσο για τον Ολυμπιακο, πρεπει να βιαστουν γιατι η ομαδα ξεκιναει και προετοιμασια... δεν γινεται καθε χρονο να μην υπαρχει ολοκληρη η ομαδα εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι πρέπει να την κάνουν πολλά μεγάλα συμβόλαια. Σισέ, Λέτο, Μπουμσόνγκ είναι οι πρώτοι. Τον Σισέ θα τον πάρει η Λάτσιο λένε, δεν είναι βέβαιο ακόμα αλλά συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες αυτό το ενδεχόμενο. Τώρα για το αν θα γίνουν μεταγραφικές επενδύσεις, δεν ξέρω, αν και πιστεύω πως όχι δεν θα γίνουν, θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ και έπειτα, αν περάσουν στους ομίλους του CL ίσως διαθέσουν ένα ποσό για μεταγραφές. Αλλά το θέμα είναι πως η πρόκριση θα έρθει τέλη Αυγούστου οπότε τυπικά ο Παναθηναϊκός θα έχει μερικές μέρες για μεταγραφές, οι οποίες και δεν θα έχουν κάνει προετοιμασία.

    Για τον ΟΣΦΠ, σε παραπέμπω στο λινκ αυτό: http://mikrosscout.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html
    Έχω γράψει σχετικά με το ζήτημα του χρόνου και την αδράνεια του ΟΣΦΠ που δεν δικαιολογείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή