Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές της Super League τη σεζόν 2010-2011

Πριν από μία εβδομάδα+ είχα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στο οποίο αναφερόμουν στις χειρότερες μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι ομάδες τη σεζόν που μας πέρασε(κλικ εδώ). Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να καταθέσω την άποψη και για τις δέκα καλύτερες μεταγραφές. Διότι υπήρξαν αρκετοί παίκτες που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους στα γήπεδα (ενίοτε χωράφια) του ταπεινού μας πρωταθλήματος, τη πρώτη κιόλας σεζόν που ήρθαν στη χώρα μας.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, τονίζω ότι εκθέτω απλά την άποψη μου.

10. Λουϊς Κλεμάν Μαχόπ
Ο Καμερουνέζος επιθετικογενής χαφ του Ηρακλή ήρθε στη χώρα μας μόλις στα μέσα της σεζόν, το χειμώνα, αλλά κατάφερε γρήγορα να δείξει πως έχει καλά στοιχεία. Ήταν από τους καλύτερους του δευτέρου μέρους για τον Γηραιό και έσωσε εν πολλοίς τον Ηρακλή από τον απευθείας υποβιβασμό, αν και όπως αποδείχθηκε όλα έγιναν μάταια, καθώς με τον ελλειματικό φάκελο ο Ηρακλής από του χρόνου θα αγωνίζεται στη Football League, ή, ακόμα χειρότερα, στο περιφερειακό.

9. Καλιφά Σανκαρέ
Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποίησε μια μεστή χρονιά, πραγματοποιόντας εξαιρετικές εμφανίσεις και πετυχαίνοντας και μερικά γκολ. Ήταν από τους στυλοβάτες της άμυνας των Θεσσαλών και δικαιολογείται απόλυτα το ενδιαφέρον που έχουν δείξει ομάδες για την απόκτηση του. Από τους καλύτερους αμυντικούς της περασμένης σεζόν, με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, γερό κορμί, καλός στο ψηλό παιχνίδι και δυναμικός.

8. Φρανσουά Μοντέστο
Αν και ποτέ μου δεν συμπάθησα τον Γάλλο, πρέπει να παραδεχθώ πως τελικά ήταν μια μεταγραφή ουσίας. Ο φετινός Ολυμπιακός είχε τεράστιο πρόβλημα στα αμυντικά χαφ και ο Μοντέστο καλυψε πολύ καλά το κενό. Και στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου ήταν από τους πρωταγωνιστές και συνέβαλε στη κατάκτηση του τίτλου. Και ήρθε στην Ελλάδα για μπακ άπ, σημαντική λεπτομέρεια.

7. Νέρυ Καστίγιο
Η συμβολή του στην αγωνιστική ανάσταση του Άρη, ιδιαίτερα στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ήταν πολύ μεγάλη. Ο παλιός καλός Νέρυ με σωστή προετοιμασία και αγώνες στα πόδια του μπορεί να βοηθήσει πολύ και είναι λογικό στον Άρη να τρίβουν τα χέρια τους με την απόκτηση του Μεξικάνου περιφερειακού. Απλά να αφήσει τα βεντετιλίκια και να επικεντρωθεί στο άθλημα.

6. Ραφίκ Τζεμπούρ
Αν και τσογλανάκος, ο Γαλλοαλγερινός πραγματοποίσηε πολύ καλή χρονιά, παραδόξως φορώντας τη φανέλα και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Με την Ένωση, μέχρι που έφυγε, ήταν από τους κορυφαίους, ενώ στον Πειραιά κατάφερε να στείλει τον Πάντελιτς κατά κερκίδα μεριά. Δεν ξέρω όμως τι μέλλει γεννέσθαι με τον Τζεμπούρ, ο προβληματικός του χαρακτήρας ίσως τον οδηγήσει και πάλι στην έξοδο.

5. Πάπα Μπούμπα Ντιόπ
Αν ήταν εξαρχής υγιής θα μιλούσαμε για το καλύτερο αμυντικό χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος, μακρά του δεύτερου. Ξέρει να παίζει άψογα τη θέση, έχει τη κατάλληλη σωματοδομή για τη θέση που αγωνίζεται και θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο την ΑΕΚ, ειδικά στην αρχή της σεζόν. Προς το τέλος του β'γύρου και στα πλέι οφ ήταν απλά όαση στα χαφ της ΑΕΚ. Αν και μεγάλος επιβάλλεται η παραμονή του στην ομάδα.

4.Τζαμέλ Αμπντούν
Το πάλαι ποτέ ταλέντο που πέρασε από ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτυ, βρήκε την υγειά του στην Ελλάδα. Η πιο πετυχημένη μεταγραφή που έκανε ο Ψωμιάδης από τότε που ανέλαβε τη Καβάλα και την οδήγησε στην Super League. Γρήγορος, τεχνίτης, με μυαλό και δυνάμεις. ήρθε για μία σεζόν, ως ελεύθερος και τώρα η αγοραστική του αξία έχει φθάσει σε τεράστια επίπεδα. Θέμα χρόνου η αποχώρηση από τους Αργοναύτες.

3. Κώστας Μήτρογλου
Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση. Έσωσε μόνος του τον Πανιώνιο. Τον πήρε από το χεράκι και τον οδήγησε στη παραμονή, ενώ ήρθε στην ομάδα από το χειμώνα, δανεικός από τους νυν πρωταθλητές Ελλάδος. Αν δεν ήταν τόσο τεμπέλης και νωθρός τώρα δεν θα τον έδιωχναν από τον Ολυμπιακό, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά τι να του πεις, μόνος του χαλιέται.

2. Κέβιν Μιραλλάς
Ο Βέλγος ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδος, με καθοριστική παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης μπορεί να περιφανεύεται ότι έφερε έναν από τους παίκτες-κλειδιά για τους Πειραιώτες, καθώς ήταν ο τελευταίος που έφερε μέχρι που έδωσε τα ηνία στον Μαρινάκη. Από τους δύο-τρεις παίκτες που θα έκαναν άνετα καριέρα στο εξωτερικό.

1. Άριελ Ιμπαγάσα
Πολύ καλός ο Μιραλλάς αλλά καταλύτης στη φετινή πορεία του ΟΣΦΠ ήταν δίχως αμφιβολλία ο Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος χαφ ήταν ο μαέστρος, ο σερβιτόρος, ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής, ο εγκέφαλος του πειράικού συλλόγου. Μπαλιές ξυράφι, μυαλωμένο παιχνίδι, μαρκαρίσματα και γκολ συνθέτουν τη μέχρι τώρα πορεία του στο λιμάνι. Μακάρι να μπορούσαμε να τον έχουμε στα γήπεδα μας δύο-τρία χρόνια νεότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου