Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ένα διάλειμμα από την πολιτική επικαιρότητα

Ξέρω ότι είναι λίγο προκλητικό να ασχοληθεί κανείς με κάτι διαφορετικό πέραν από τη πολιτική κατάσταση της χώρας. Ακόμα και εγώ που δεν έχω καμία απολύτως επαφή με τα πολιτικά, το ενδιαφέρον μου μονοπώλησε η έκρυθμη κατάσταση της χώρας. Από μένα μην περιμένετε τοποθέτηση, καθώς ένας 18χρονος φοιτητής δεν είναι σίγουρος καν αν μπορεί να ορίσει τη λέξη πολιτική. Ωστόσο, επειδή όλοι μας χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από την επικαιρότητα, αποφάσισα να γράψω ένα μικρό ποδοσφαιρικό άρθρακι.

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με μεταγραφολογία made in Europe. Όπως ξέρετε, είναι δεδομένο πως ο χωρός του ποδοσφαίρου μπορεί να πληγεί από μία οικονομική κρίση, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε ηχηρές και δαπανηρές μεταγραφές. Και σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον μεταγραφικό παζάρι, καθώς υπάρχουν ομάδες που χρίζουν άμεσης ενίσχυσης. Ας ξεκινήσουμε από την Αγγλία.

Είναι δεδομένο πως στο Νησί θα γίνουν μεγάλες μεταγραφές. Η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και φυσικά η Μάντσεστερ Σίτυ αναμένεται να κάνουν πολλές μεταγραφές. Οι δύο πρώτες χρειάζονται ενίσχυση καθώς πραγματοποίησαν κακή σεζόν ενώ η Σίτυ...είναι Σίτυ. Για τους μπλε του Λονδίνου ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Γουέσλει Σνάιντερ για τα χαφ, με εναλλακτική τον Λούκα Μόντριτς, ενώ η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς αναζητά παίκτες που θα προσφέρουν τώρα και σε βάθος χρόνου. Ήδη η ομάδα του λιμανιού έχει αποκτήσει τον Χέντερσον σαν μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του Τζέραρντ και αναζητά και άλλους νέους που θα μπορούν να αγωνιστούν βασικοί. Η Σίτυ ενδιαφέρεται για ότι κινείται. Αγκουέρο, Παστόρε, Σνάιντερ, Αζάρ, Βερτόνγκεν...και η λίστα συνεχίζεται.

Στην Ισπανία περιμένουμε μεταγραφές ηχηρές μόνο από τρείς ομάδες. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάλαγα. Οι Καταλανοί θέλουν κάθε καλοκαίρι τον Φάμπρεγκας αλλά τελικά ποτέ δεν τον αποκτούν. Για να δούμε αν θα τον αγοράσουν φέτος. Η Ρεάλ έχει αποκτήσει ήδη τρεις παίκτες εργαλεία, με τον Μουρίνιο να δείχνει και πάλι πως δεν τον νοιάζει αν θα παίξει καλή μπάλα αρκεί να παίρνει κούπες. Την τακτική του θα την ενέκρινα αν δεν ήταν στη Ρεάλ αλλά σε καμία Σίτυ. Σαχίν, Άλτιντοπ και Καχγιόν και η ενίσχυση συνεχίζεται με τον Νειμάρ να βρίσκεται πολύ κοντά. Η νεόπλουτη Μάλαγα έχει μεγάλους στόχους και πολλά λεφτά. Η Σίτυ της Ισπανίας. Να δούμε αν θα κάνει μεταγραφές ουσίας ή εντυπωσιασμού.

Στην Ιταλία τα πράγματα είναι ήσυχα. Η Μίλαν μένοντας πιστή στο σφιχτό οικονομικό της πλάνο απέκτησε πέντε παίκτες, οι δύο ελεύθεροι και οι τρεις αγωνίστηκαν δανεικοί στον σύλλογο πέρισυ, ενώ έδωσαν πίσω στη Τζένοα τον δικό μας Παπασταθόπουλο. Ο Πίρλο πήγε στο Τορίνο για χάρη της Γιουβέντους ενώ η Ίντερ έχει αποκτήσει ήδη τον ταλαντούχο φορ Λούκ Κασταίνιος. Η Ρόμα που πρόσφατα είδε Αμερικάνους να την αναλαμβάνουν, αναμένεται να ταράξει τα νερά με μεταγραφές με μοναδικό στόχο την καθιέρωση της ομάδας στη κορυφή της Σέριε Α. Το όνομα του Αγκουέρο έχει ακουστεί για όλους τους μεγάλους ιταλικούς συλλόγους, ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Κακά. Ο δικός μας Βαγγέλης Μόρας βρίσκεται πρό των πυλών της Πάρμα.

Αντί επιλόγου...
Αύριο θα ασχοληθούμε και λίγο με την ενίσχυση των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Για τις ομάδες της Αθήνας κάντε κλικ εδώ.

2 σχόλια:

  1. Είναι ωραίο το καλοκαιράκι. Παραλία, ήλιος, γκόμενες, μπύρα, χταπόδια και μεταγραφικά σενάρια. Μέχρι στιγμής εντύπωση μου έχει κάνει η μετακίνηση του Πίρλο στο Τορίνο. Παίχτες που μπορούν να καταστούν σημαίες δεν πρέπει να φεύγουν από τις ομάδες τους. Οι ποδοσφαιρικές σημαίες είναι ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα, για το οποίο θέλω να γράψω σαν τρελλός, αλλά δεν γνωρίζω από που να το πιάσω. Όπως και να έχει δεν αρκούν μόνο οι μεταγραφές. Δεν προσθέτουν κιλά στη φανέλα, ούτε φέρνουν αυτόματα τίτλους. Αλλά εντυπωσιάζουν το φίλαθλο κόσμο και τον κρατάνε σε εγρήγορση. Ειδικά όταν συνοδεύονται από βαρύγδουπες δηλώσεις. Άντε να πάρουν οι Άραβες τον ΠΑΟΚ και να γίνουν η Σίτυ της Ελλάδας. Αν έρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι Κάνθαρε, το καλοκαίρι είναι πολύ ωραίο και συμφωνώ με όλους τους λόγους που ανέφερες εκτός από το κομμάτι με το χταπόδι, καλύτερα καμιά μπριζολίτσα στη σχάρα, γενικά κανά κοψίδι.

    Συμφωνώ με την άποψη σου για το θέμα σημαίες και εμένα δεν μου κάθεται καθόλου καλά, μόνο που για τη περίπτωση του Πίρλο δίνω το ελαφρυντικό πως ήθελε να αγωνίζεται, δεν τον πήραν δα και τα χρόνια.

    Δύσκολα θα έρθουν Άραβες επενδυτές, μη γελιώμαστε. Αν ήσουν στη θέση τους και είχες την ευκαιρία να αγοράσεις ή τον ΠΑΟΚ ή έναν μικρό Αγγλικό σύλλογο ποιον θα επέλεγες; Εγώ καρφωτά Αγγλία πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή