Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σύγγνώμη αλλά δεν πρέπει να γίνουν και κάτι πλέι οφ;

Όπως είναι γνωστό ο Σοφοκλής Πιλάβιος προ τριών εβδομάδων πήρε την απόφαση να βάλει λουκέτο, δηλώνοντας έτσι τη διαμαρτυρία του για το κακό χάλι που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας, φανατισμού, στημένων αγώνων και πιο πρόσφατα, των προβλημάτων με τις αδειοδοτήσεις. Η απόφαση ήταν να πάυσει η λειτουργία της ΕΠΟ, όπερ και εγένετο. Πλέον η ΕΠΟ λειτουργεί και πάλι. Έχω μία απορία όμως, με τα πλέι όφ ανόδου και παραμονής σε Β' Γ' Εθνική τι θα γίνει;

Σήμερα έχουμε 19 Ιουνίου. Το αναφέρω αυτό για δύο λόγους: 1) Σε 11 μέρες έχουμε την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου. 2) Στην Ελλάδα τα συμβόλαια των παικτών λήγουν στις 30 Ιουνίου του κάθε έτους, πράγμα που σημαίνει πως όσοι έχουν συμβόλαια που τους δεσμέυουν μέχρι το καλοκαίρι 2011, θα υπάγονται στις ομάδες τους για 11 ακόμη μέρες. Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα: Τα πλεί οφ ανόδου και τα πλέι άουτ θα διαξεχθούν μέσα σε 11 μέρες; Φυσικά και όχι αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο!

Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι το εξής: Ακόμα δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν!!! Το όλο θέμα με τις αδειοδοτήσεις, τις πλαστές φορολογικές δηλώσεις και τις ενημερώτητες έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος και κανείς δεν ξέρει ποιος θα πρέπει να συμμετέχει και ποιος όχι. Θα μου πείτε, εδώ δεν ξέρουμε ακόμα αν θα παραμείνει κατηγορία ο Ηρακλής, είναι δυνατόν να έχει παρθεί κάποια απόφαση για όλα αυτά τα θέματα; Και η απάντηση είναι μία: Αν όλα λειτουργούσαν σωστά και με βάση τους νόμους, οι οποίοι θα πρέπει να ισχύσουν για όλους, τώρα δεν θα είχαμε τέτοια θέματα.

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι βασικό: Τι θα γίνει με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια. Οι ομάδες τους λογικά θα θέλουν να τους κρατήσουν για να ενισχύσουν τη προσπάθεια τους για τη μάχη που θα δώσουν. Ο Πανθρακικός, φερ'ειπείν, θα έχει στις τάξεις του για λίγο ακόμα τον Μπέρναρντ Ρομπέρ, ένας παίκτης βαρόμετρο και όλοι περιμένουν πολλά από εκείνον. Ο Γάλλος έχει κλείσιε ήδη στον ΠΑΟΚ, πράγμα που σημαίνει πως στις 30/6 θα αποχωρήσει από το σύλλογο. Τώρα αυτό δεν είναι απλά κατάντια;

Η ΕΠΟ οφείλει να αναλάβει δράση διότι το θέμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αλλά φευ, εδώ δεν ξέρουμε αν θα συμμετέχουν καν ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου...

4 σχόλια:

  1. Όλες οι υποθέσεις που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γελοίες. Πνιγόμαστε σε μισή κουταλία νερό. Και να ρωτήσω εγώ ο βλάκας: τώρα που βγήκε το λουκέτο λήθηκαν όλα τα προβλήματα; Α ρε Πιλάβιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γελοίες είναι διότι τα έχουμε κάνει όλα ρόιδο. Ρωτάς αν λύθηκαν τα προβλήματα τώρα που ξαναάνοιξε η ΕΠΟ. Γιατί πήρε κανείς χαμπάρι τι έγινε πέρα από τη μέρα που έσκασε η είδηση; Την επομένη η ΑΕΚ ανακοίνωνε τον Κοντοέ, ο Ολυμπιακός τον Κοστάντσο, ο Παναθηναϊκός έκανε επαφές με Βρύζα και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε τη πρόσληψη Μπόλονι. Ούτε που ίδρωσε το αυτί κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν θες να λυθεί κάτι, δεν λύνεται. Απλά τα πράγματα. Εν προκειμένω, ο Πιλάβιος ούτε θέληση έχει, ούτε ικανότητα. Φονικός συνδυασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ισχύει ο άνθρωπος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δημοσιοσχεσίτης και τίποτα άλλο. Θα τον φύγουν και δεν νομίζω πως θα λείψει και σε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή