Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

MS Talent Search: Dedryck Boyata

Σήμερα θα ασχοληθούμε με έναν παίκτη πιο γνωστό απ'ότι συνήθως. Ο κογκολέζικης καταγωγής Βέλγος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτυ, Dedryck Boyata, λογίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του και θεωρείται πως θα είναι ο αυριανός ηγέτης της αμυντικής γραμμής των Βέλγων. Ο νεαρός κεντρικός μπακ έχει πραγματοποιήσει λίγες εμφανίσεις με τη φανέλα των "πολιτών, ωστόσο έχει δείξει δείγματα των πλούσιων ικανοτήτων του.

Όταν έχεις μπροστά σου παίκτες όπως Τζολεόν Λέσκοτ, Βενσάν Κομπανύ, Κόλο Τουρέ, είναι εκ των πραγμάτων αρκετά δύσκολο να βρεις θέση και ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής. Όταν όμως έχεις καταφέρει να δείξεις πως αξίζεις, έχεις καταφέρει να διεκδικήσεις κάποιον χρόνο συμμετοχής μόλις στα 19 σου και έχεις επιτύχει την καθιέρωση στις συνειδήσεις των φιλάθλων πως είσαι και εσύ εδώ και μπορείς να προσφέρεις, τότε μάλλον μιλάμε για έναν πολύ καλό παίκτη. Αυτή είναι η ιστορία του νεαρού Dedryck Boyata.

Ο διεθνής με τα χρώματα του Βελγίου, στην οποία και πάλι θα πρέπει να αγωνιστεί με νύχια και με δόντια καθώς έχει μπροστά του τους Φερτόνγκεν, Κομπανί και Βερμάελεν, είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε τη καριέρα του στις Βρυξέλλες, στην ομόνυμη ομάδα και κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτυ, η οποία και τον απέκτησε από τα τμήματα υποδομής του βελγικού συλλόγου, μόλις 16 ετών τότε.

Στην Σίτυ αγωνίζεται πιο περιστασιακά, καλύπτωντας αρκετές φορές τα κενά που δημιουργούνται από τραυματισμούς είτε αγωνίζεται σε μικρότερης σημασίας παιχνίδια. Μελανό σημείο της μέχρι τώρα πορείας του είναι μια κόκκινη που δέχθηκε στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ μόλις στο 6ο λεπτό για ανατροπή του Σαμάκ, ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ και ήταν ο τελευταίος παίκτης. Με τη Σίτυ έχει πετύχει και δύο τέρματα, το ένα μάλιστα στο Γιουρόπα Λίγκ.

Ο ύψους 1,88 θηριώδης αμυντικός έχει πολύ καλά στοιχεία. Είναι αρκετά γρήγορος και για τη θέση που αγωνίζεται αλλά και για τα κυβικά του. Είναι προφανές πως επιδεικνύει τεράστια προσόντα στο ψηλό παιχνίδι, ενώ έχει και συμπαθητική τεχνική κατάρτιση, τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Το καοκό είναι πως δεν παίρνει και πολλά παιχνίδια για να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται η θέση αυτή που αγωνίζεται, ενώ πολλές φορές έχει "θυσιαστεί" αγωνιζόμενος σε θέσεις που δεν ξέρει, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί και σαν δεξί μπακ και σαν αμυντικό χαφ.

Το μέλλον θα δείξει αν ο Dedryck Boyata θα καταφέρει ποτέ να εκπληρώσει τις προσδοκίες και να εξελιχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους αμυντικούς της Ευρώπης. Είναι πιθανό να του κάνει κάλο ένας δανεισμός σε μία καλή ομάδα προκειμένου να πάρει παιχνίδια και να μπορέσει να αποκτήσει εμπειρίες. Έχει πολύ καλά προσόνται, και σωματικά και αγωνιστικά και με τη κατάλληλη δουλειά μπορεί να γίνει το next big thing. Δείτε δύο βίντεο του παίκτη, το πρώτο είναι το γκολ που πέτυχε στο Europa League και το δεύτερο...δείχνει πως έχει κερδίσει ήδη το κοινό του Μάντσεστερ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου