Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Προς το παρόν κρατάμε μικρό καλάθι για τα "στημένα"

Ο άκρατος ενθουσιασμός είναι συνήθως κακό πράγμα. Μας οδηγεί σε μεγάλα λάθη και σε ακόμη μεγαλύτερες απογοητεύσεις, ιδιαίτερα εάν ο άκρατος ενθουσιασμός σημαίνει τεράστια ανυπομονησία. Στο λάθος αυτό είχα υποπέσει κι εγώ προ ολίγων εβδομάδων, με την απόφαση που είχε πάρει ο Σοφοκλής Πιλάβιος για το κλείσιμο της ΕΠΟ σε αντίδραση για τα κακώς κείμενα που βασανίζουν επί δεκαετιές το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου (κλικ εδώ).


Σίγουρα τα γεγονότα εξελίσσονται με δραματικούς ρυθμούς. Μεγαλοπαράγοντες, πρώην ποδοσφαιριστές, μπουκέρς και προπονητές έχουν συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορα σάιτ, εμπλέκεται και το όνομα παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ και συνολικά τα άτομα που θα κληθούν από την αστυνομία μπορεί να υπερβούν τον αριθμό των 70. Και δεν μιλάμε μόνο για στημένα παιχνίδια, αλλά και για εγκληματικές ενέργειες, συμβόλαια θανάτου και κάθε είδους δολιοφθορές.

Όπως λέει και ο τίτλος, κρατάμε μικρό καλάθι. Και αυτό διότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Διότι αν ήμασταν εκ των αναπτυγμένων κρατών, αυτή τη στιγμή οι εν λόγω "κύριοι" θα βρίσκονταν χωρίς πολλά πολλά και περιστροφές πίσω από της φυλακής τα σίδερα, εκεί που αξίζουν όλοι τους να πάνε. Μαστρωποί του ποδοσφαίρου είναι, καπηλεύονται ένα από τα ωραιότερα αθλήματα και καταστρέφουν τα πάντα για το συμφέρον τους.

Και κρατάμε μικρό καλάθι γιατί τόσα και τόσα έχουν θαφτεί με το πέρασμα του χρόνου. Πέρσι είχαμε την ηχογραφημένη συνομιλία του Σάββα Θεοδωρίδη, η οποία δεν έτυχε καμίας προβολής από τα μέσα, παρά μόνο από τα διάφορα μπλογκς, διότι θεωρήθηκε προϊόν υποκλοπής. Φέτος είχαμε το γνωστό σε όλους μας με τον όρο κασέττα-gate. Και τώρα έχουμε την υπόθεση αυτή με τα στημένα. Λέτε να είναι η τρίτη και η φαρμακερή;

Ας κλείσω εδώ αυτό το κείμενο. Ελπίδα όλων είναι να φύγει η βρώμα από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν αυτό θα γίνει εν τέλει, εξάλλου κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με την επικρατούσα κατάσταση στη χώρα μας. Όπως και να έχει, ο χρόνος πάντα δείχνει το τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Όπως έγραψε εύστοχα κάποιος σε ένα σάιτ, στην Ιταλία είχαν το Calciopolli, στην Ελλάδα έχουμε το Μπεο-polli. Μόνο που στην Ιταλία έγινε αυτό που έπρεπε. Εδώ θα γίνει;

2 σχόλια:

  1. Κρατάμε μικρό καλάθι, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το μπάσιμο είναι δυναμικό. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν ποινές, τιμωρίες και κυρώσεις, όπου χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνθαρε όλοι οι υγιείς φίλαθλοι αυτό ευχόμαστε. Ήρθε ο καιρός να φύγει η σκαρταδούρα. Να πάνε όλοι στο καλό τους σιχάθηκε η ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή