Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα στημένα: Στο καλό να πάνε τα τομάρια

Η υπόθεση αυτή έχει ανοίξει για τα καλά και δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα να μπει στο αρχείο. Όπως ήδη θα γνωρίζετε όλοι, έχουν συλληφθεί ήδη 10 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Μπέος και Ψωμιάδης, ενώ καταζητούνται ακόμη 5 (Μάκης Ψωμιάδης, Γιάννης Παπακώστας(!), Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Βασίλης Γεωρτσιάκος). Περί τα 68 άτομα έχουν χαρακτηριστεί ως βαριά κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μενδρινός, Γιώργος Μποροβήλος και πολλοί ακόμα.

Το κακό έχει παραγίνει. Είναι δεδομένο πως οι τεραστίων διαστάσεων αποκαλύψεις που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν θα μπορέσουν να θαφτούν, όπως έγινε με τις υπόλοιπες προσπάθειες διάλυσης του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στη πατρίδα μας. Δεν παραγράφονται αυτά τα αδικήματα πλέον, έχουν διαρρεύσει πολλά ονόματα και γεγονότα. Δεν καλύπτεται πλέον αυτό, ο βούρκος που όλοι μας γνωρίζαμε πως υπάρχει αλλά και που κανείς δεν τολμούσε να κάνει οτιδήποτε για να καθαρίσει, έχει ήδη αποκαλυφθεί με αποδείξεις. Τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται μια τομή στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή γράφεται ιστορία.

Ήρθε όμως η ώρα να κάνω την εξής ανάλυση: Βασική προϋπόθεση για να μπορέσετε να καταλάβετε το τι γράφω στη συνέχεια είναι να έχετε διαβάσει όλοι όλους τους διαλόγους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αν και πιστεύω πως δεν υπάρχει άτομο που να μην έχει διαβάσει τους διαλόγους, σας παραθέτω ένα λίνκ από το sportculture για να διαβάσετε αναλυτικά όλους τους διαλόγους που έχει καταγράψει η ΕΥΠ (κλικ εδώ).

Είναι προφανές πως θα ήταν μεγάλο λάθος να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Διότι δεν είναι όλοι μαζί στην ίδια ομάδα, όχι βέβαια. Θα μπορούσαμε άνετα να πούμε πως έχουμε δύο στρατόπεδα, τους "φίλους Μπέου" και τους "φίλους Ψωμιάδη". Στο πρώτο γκρούπ συμπεριλαμβάνονται άτομα όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης και πολλοί άλλοι, ενώ στη δεύτερη ο Νίκος Πατέρας, ο Γιάννης Μπορούσης και πόσοι άλλοι.

Επίσης είναι προφανές πως τα εγκλήματα που έχουν γίνει έχουν πολλές αιτίες. Τα κέρδη από το στοίχημα είναι ο βασικός λόγος. Στη περίπτωση του καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού έχουμε ξεκάθαρη περίπτωση ντόπινγκ, ενώ δεν λείπουν και γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη διαιτησία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα...παραπονάκια του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου στον Σοφοκλή Πιλάβιο για έναν διαιτητή που ορίστηκε σε αγώνα της ομάδας του.

Επίσης, είναι σκόπιμο να τονιστεί πως στη Football League γίνεται ο κακός χαμός, εκεί να δείτε στησίματα και συννενοήσεις μεταξύ διαιτητών και παραγόντων. Πολλοί από τους κατηγορούμενους προέρχονται από τη κατηγορία αυτή. Στις περιπτώσεις του Αβράαμ Παπαδόπουλου και Κώστα Μενδρινού έχουμε εμπλοκή για στοιχηματισμό, με τον δεύτερο να πληρώνει ακριβά το μάρμαρο, καθώς είναι υπό διωγμόν από τον Άρη. Σοκ μου προκάλεσε η εμπλοκή του προπονητή του Λεβαδειακού, του Παπακώστα. Τελικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κανέναν.

Οι τιμωρίες που θα πρέπει να επιβληθούν θα πρέπει να είναι οι πιο βαριές. Υποβιβασμός των εμπλεκόμενων ομάδων, φυλάκιση των εμπλεκόμενων προσώπων και δια βίου απαγόρευση για ενασχόληση με το άθλημα. Εϊναι καιρός να φύγει όλη η σκαρταδούρα, όλη η λάσπη, η βρωμιά που υποθάλπτουμε τόσα χρόνια. Να πάνε στο καλό όλοι να χαθούν από τα μάτια μας. Μόνο έτσι θα δούμε ανάσταση. Και εγώ είμαι αισιόδοξος, θα γίνει δουλειά, το πιστεύω πλέον.

Υ.Γ Σε περίπτωση που όλο το σκηνικό γίνεται για να ετεροκατευθυνθεί η μάζα, απλά να πω το εξής: Μην ξεχνάμε, για χάρη του σκανδάλου, μεσοπρόθεσμο και αγανακτησμένους. Σε όλα να δείχνουμε τη δέουσα προσοχή.

1 σχόλιο:

  1. Φίλε θα μπορούσες απλά να μου ζητήσεις να προσθέσω το μπλογκ σου σταιστολόγια που παρακολουθώ, πίστεψε με, δεν νομίζω πως έχω από εκείνα τα μπλογκ στα οποία γίνεται χαμός από κόσμο ώστε να μπορέσεις να γίνεις γνωστός μέσα από ένα σχόλιο σε ένα άρθρο.

    Καλή συνέχεια σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή