Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ας ασχοληθούμε καλύτερα με μεταγραφές, έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον...

Το όλο θέμα με το περιβόητο σκάνδαλο έχει αρχίσει να κουράζει απίστευτα πολύ. Εγώ έχω βαρεθεί να διαβάζω διαλόγους. Πλέον δεν μπορώ άλλο να ασχολούμαι με τις συνομιλίες, περιμένω να βγει κάτι τρανταχτό στην επιφάνεια και ύστερα θα ξανακαταπιαστώ με το εν λόγω θέμα. Εξάλλου, σήμερα δεν έχουμε και καμία απολύτως εξέλιξή. Προτιμώ λοιπόν να μιλήσω για καθαρά ποδοσφαιρικά θέματα και τι πιο επίκαιρο και διασκεδαστικό από ένα άρθρο για μεταγραφές;

Από τη περασμένη εβδομάδα μέχρι και τώρα έχουν γίνει αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, με βασικούς πρωταγωνιστές τους δύο τιτλούχους Ελλάδος, δηλαδή τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν ήδη τη μεταγραφή του Φέισα έναντι 2,7 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Ο Σέρβος χαφ αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του, αλλά έμεινε πίσω λόγω σοβαρότατου τραυματισμού στους χιαστούς, που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα έτος. Ο παίκτης αποτελεί προσωπική εισήγηση του πρώην φορ των ερυθρολεύκων, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Παράλληλα ο σύλλογος του λιμανιού βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Κάρλος Σάντσες έναντι του ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται και ένας ακόμη συμπατριώτης του Κοβάσεβιτς, ο Αλεξάντερ Κατάι. Ο 20 χρονος φορ αποτελεί και αυτός εισήγηση του σκάουτερ των Πειραιωτών και η μεταγραφή του αναμένεται να στοιχήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Άλλη μάι περίπτωση που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό είναι αυτή του Γκρμπιτς, που αγωνίζεται στη Μόγκρεν και βρίσκεται σε καλή ηλικία (γεννημένος το 1988).

Η ΑΕΚ πάλι, ακολουθώντας σφιχτό μεταγραφικό πλάνο, έχει προχωρήσει ήδη στις αποδεσμεύσεις με τον Γιάχιτς να αποτελεί ήδη παρελθόν και τους Σάχα, Γκερέιρο, Νταντόμο να βρίσκονται κοντά στην έξοδο, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει πως θα υπάρξει μια ανάσα στο ταμείο. Παράλληλα η Ένωση έχει αποκτήσει ήδη δύο Ισπανούς που προέροχνται από τις ακαδημίες της Σεβίλλης, τον Χουάν Κάρλος ως ελεύθερο και τον Κάλα με τη μορφή δανεισμού. Ο πρώτος είναι επιτελικός μέσος ενώ ο δεύτερος αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Λόγω της οικονομικής ανάσας από τις αποδεσμεύσεις, η ΑΕΚ βρίσκεται σε θέησ να πραγματοποιήσει μια υπέρβαση, που ακούει στο όνομα Λαουτάρο Ακόστα. Ο Αργεντίνος φαντεζί χαφ της Σεβίλλης είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος παίκτης με μεγάλες δυνατότητες και που αν παραμείνει υγιής θα μπορέσει να καλύψει τη θέση του Σκόκο το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα. Η απόκτηση του θα γίνει, αν γίνει διότι είναι δύσκολη περίπτωση, μόνο με τη μορφή δανεισμού, καθώς στη Σεβίλλη πιστεύουν και ελπίζουν σε αγωνιστική ανάσταση του παίκτη.

Οι υπόλοιπες ομάδες παρουσιάζουν πολύ χαμηλή κινητικότητα στις μεταγραφές. Χαρακτηριστικά να αναφέρω πως μόνο ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει κάποιους παίκτες, οι μεν κίτρινοι τον Καρίμ Σολτάνι και τον Νέρυ Καστίγιο, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει ήδη τον Μπερτράντ Ρομπέρ ως ελεύθερο από τον Πανθρακικό, που έκανε καλή σεζόν. Παράλληλα, ο Άρης ενδιαφέρεται έντονα για τον Μανώλη Παπαστεριανό, με τη προϋπόθεση πως ο Έλληνας χαφ θα πάρει την ελευθέρας του από τον Ηρακλή. Επίσης είναι ορατό το ενδεχόμενο να φύγουν οι Αραβίδης και Μενδρινός λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο.

Τέλος, στον Παναθηναϊκό περιμένουν προτάσεις για τους Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (κυρίως από ομάδες της Γερμανίας) και για τον Τζιμπρίλ Σισέ, που εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στο ιταλικό πρωτάθλημα για χάρη της Λάτσιο, αν και, όπως λέγεται, είναι πιθανό να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του και η νταμπλούχος Γαλλίας Λίλ, που αναμένεται να ενισχυθεί λόγω της συμμετοχής της στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, πιο απλά Champions League.

Υ.Γ Άλλη μια μαύρη σελίδα γράφεται σήμερα με την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου. Πόσα να αντέξουμε ακόμα "κύριοι" της Βουλής; Και σταματήστε επιτέλους να βάζετε άτομα να προκαλούν επεισόδια για να σπάσει το κίνημα των Αγανακτισμένων, για το δικό σας καλό. Το επόμενο στάδιο θα έιναι να έρθουμε όλοι με τσουγράνες και γκασμάδες έξω από τη Βουλή...Θα καλοπεράσετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου