Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Koriopolis: Της φυλακής τα σίδερα...

Ένας από τους πιο βαθιά μπλεγμένους παράγοντες στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και που αποτελεί πρώτο θέμα στην αθλητική επικαιρότητα, ο Αχιλλέας Μπέος, δεν έπεισε με τις σαθρές-ομολογουμένως-δικαιολογίες που πρόβαλε και κρίθηκε ένοχος και προφυλακιστέος. Η εξέλιξη αυτή, το δίχως άλλο, είναι πολύ σημαντική, καθώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι, μαζί με τον Μάκη Ψωμιάδη, ένα από τα μεγάλα "ψάρια" του διεφθαρμένου συστήματος που είχε οικοδομηθεί στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Όποιος τώρα ισχυριστεί ότι λυπάται για τον άνθρωπο, ή πως είναι άδικο να καταλήξει πίσω από τα κάγκελα, ζει στον δικό του κόσμο. Ο άνθρωπος αποτελεί την ελίτ της παράνομης και εγκληματικής δραστηριότητας στο χώρο του ποδοσφαίρου και είναι δεδομένο πως οι υγιείς φίλαθλοι μόνο να χαίρονται μπορούν, καθώς βλέπουν έναν εκ των ιδρυτών της "νέας παράγκας" να τιμά τον χώρο του ποδοσφαίρου δια της απουσίας του.

Ασφαλώς, απέχουμε παρασσάγγας από την εξυγίανση του χωρού, είναι, ωστόσο, δεδομένο πως και μόνο η φυλάκιση ενός εκ των ιδρυτών της παράγκας αποτελεί ένα τεράστιο χτύπημα στο νοσηρό οικοδόμημα που είχε χτιστεί επάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός του προέδρου της ΠΑΕ Ολ.Βόλου, προυλακιστέοι κρίθηκαν και οι εξής δύο: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης και ο "μπουκ" Βασίλης Καρακούλιας.

Από την υπόλοιπη πρώτη φουρνιά των συλλήψεων, και οι έξι εναπομείναντες αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και πρόστιμα. Τσουχτερό ήταν το πρόστιμο για τον Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος και αφέθη ελεύθερος με εγγύηση συνολικού ύψους περίπου 800.000€. Για όλους ισχύουν οι ακόλουθοι όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία μία/δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Δύο φορές θα πρέπει να προσέρχονται οι Σταύρος Ψωμιάδης και Ανδρέας Δημόπουλος.

Και καθώς οι έρευνες προχωρούν, αρχίζουν και βγαίνουν σιγά-σιγά στη φόρα και άλλα ονόματα, τα οποία δεν είχαν ακουστεί καν στην αρχή. Όλο και πιο έντονα κάνει την εμφάνιση του το όνομα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως έχει κάποια εμπλοκή καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία απλώς δείχνουν διαλόγους μεταξύ αυτού και του Αχιλλέα Μπέου, δίχως αναφορές σε στησίματα, διαιτησίες και στοίχημα. Παρόμοια περίπτωση είναι και η αναφορά στο όνομα του Σταύρου Αδαμίδη, προέδρου της ΑΕΚ, που στον διάλογο που έχει δει το φως της δημοσιότητας δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο.

Ωστόσο, είμαστε ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες. Είναι δεδομένο πως θα βγούν και άλλα στοιχεία και συνομιλίες στη φόρα, ενώ αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν το 6-0 στο Καραϊσκάκη μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού να έχει "σκιές", τότε θα έχουμε ξεκάθαρο χτύπημα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τονίζω πως αυτό είναι φήμη ακόμα, στοιχεία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θα πρέπει να περιμένουμε. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Κυριάκος Θωμαΐδης, στην γνωστή του εκπομπή "Δίκη".

Υ.Γ1 Λόγω των εξελίξεων αποφάσισα να αναστείλω τη δημοσίευση των στηλών "MS Talent Search" και "Αιώνια Ταλέντα" γι'αυτή την εβδομάδα.

Υ.Γ2 Σε περίπτωση που όλο το σκηνικό γίνεται για να ετεροκατευθυνθεί η μάζα, απλά να πω το εξής: Μην ξεχνάμε, για χάρη του σκανδάλου, μεσοπρόθεσμο και αγανακτησμένους. Σε όλα να δείχνουμε τη δέουσα προσοχή.

6 σχόλια:

  1. Προσωπικά προτιμώ τα αιώνια ταλέντα από τα σκάνδαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρω ρε Βασίλη, κι εγώ το ίδιο αλλά τι να κάνουμε, οι εξελίξεις είναι πολλές και δυστυχώς μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Μακάρι να φύγουν όλες οι σκιές, να καθαρίσει ο τόπος και να ασχολούμαστε μόνο με το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύεις πως με τη σύλληψη του Μπέου και του Τσακογιάννη θα καθαρίσει ο χώρος; Φίλε μου τα λεφτά είναι πολλά, το στοίχημα είναι καρκίνος και αργά ή γρήγορα θα επανέλθει... Τα πρόσωπα ήταν απλά πιόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου πω, αν συλληφθούν οι Μπέος, Τσακογιάννης, Ψωμιάδης, οι μπούκερς, μη σου πω και οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων, εφόσον εμπλέκονται, δίχως αμφιβολία θα υπάρξει ένα τεράστιο χτύπημα στα θεμέλια της σαπίλας. Αλλά να ρωτήσω εγώ εσένα κάτι, θεωρείς πως είναι καλύτερο να μην γίνει τίποτα απολύτως και να τους αφήσουμε να αλωνίζουν; Σίγουρα η αποστολή κάθαρσης είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς το κακό έχει ρίζες σε μεγάλο βάθος χρόνου, πάνω από 15ετία πιστεύω, αλλά εφόσον γίνεται μια συντονισμένη, όπως δείχνει τουλάχιστον, κίνηση, θα πρέπει να την υποστηρίξουμε. Άποψη μου αυτή πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι φίλε μου δεν είμαι της άποψης πως δε πρέπει να γίνει τίποτα... Απλά θέλω να πω πως αυτοί που μας διοικούν τώρα δεν έχουν τη δύναμη να πράξουν κάτι τόσο σοβαρό... Δηλαδή σε δύο χρόνια θα γίνουν και πάλι τα ίδια απλά θα αλλάξουν τα πρόσωπα... Να πιαστούν οι τωρινοί αλλά να εγγυηθούν πως δε θα υπάρξουν και επόμενοι... Αλλιώς δεν έχει νόημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτό συμφωνώ, θα πρέπει να μην αφεθεί και πάλι ανεξέλεγκτη η κατάσταση αλλιώς θα έχουμε καταφέρει μια τρύπα στο νερό. Πράγματι αυτοί που μας διοικούν τώρα δεν έοχυν την ικανότητα να σπάσουν το απόστημα, όμως έχουν και αρωγό την Ουέφα και αυτό παίζει σημαίνοντα ρόλο. Θα δείξει ο χρόνος το τι θα συμβεί τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή