Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

MS Talent Search: Thorgan Hazard

Είμαι σίγουρος πως όλοι όσοι ασχολούνται με τον διεθνή ποδοσφαιρικό χώρο, έχουν ακουστά τον επιτελικό μέσο της φετινής νταμπλούχου Γαλλίας Λιλ, τον Έντεν Αζάρ, τον 20 χρονο Βέλγο που τη φετινή σεζόν έκανε πράγματα και θαύματα και είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχημένη πορεία της Λιλ. Ήδη το όνομα του έχει ακουστεί γαι τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Αλλά εγώ σήμερα θα σας μιλήσω για τον νεαρό αδερφό του Έντεν, τον Θόργκαν, που θεωρείται το μεγαλύτερο βελγικό ταλέντο.

Σε αντίθεση με τον αδερφό του Έντεν, ο Θόργκαν αγωνίζεται στα κατώτερα κλιμάκια της Λανς, που τυγχάνει να είναι αντίπαλος σύλλογος με τη Λιλ. Ο 18 χρονος Βέλγος δεν έχει φορέσει ακόμη τη φανέλα βασικού, όμως είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα του δοθεί πολύς χρόνος. Οι υπεύθυνοι των ακαδημιών, ακόμη και ο ίδιος ο μεγάλος του αδερφός, θεωρούν πως ο νεαρός Θόργκαν είναι ακόμη μεγαλύτερο ταλέντο από τον επιτελικό της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Αγωνίζεται και αυτός σαν επιτελικός μέσος και είναι γνωστός για τη καλή τεχνική του κατάρτιση, την ικανότητα του στις ντρίπλες και την εκρηκτικότητα του. Είναι γρήγορος παίκτης, προσόν απολύτως βασικό για τη θέση που αγωνίζεται και για τις "επιταγές" του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Έχει λεχθεί πως παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι αρκετά μυαλωμένος, με καλές πάσες και κίνηση χωρίς τη μπάλα. Το μικρό του ανάστημα του είναι ένα στοιχείο που του επιτρέπει να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και ως εκ τούτου να είναι ιδιαίτερα ευλίγιστος με τη μπάλα στα πόδια.

Άν και δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με τη βασική ομάδα της Λανς, έχει ήδη αρχίσει να κάνει όνομα και μετρά ήδη 20 συμμετοχές με τις μικρές ομάδες της εθνικής Βελγίου, δηλαδή την u-17 και την u-19 και έχει σκοράρει ήδη τέσσερα τέρματα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως είναι θέμα χρόνου για να χρηστεί διεθνής με τους μεγάλους του Βελγίου και πολύ θεωρούν πως σε μερικά χρόνια τα αδέρφια Αζάρ θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του αθλήματος. Οι Βέλγοι έχουν υψηλές προσδοκίες και από τους δύο.

Ο Θόργκαν βρίσκεται ήδη στο ραντάρ πολλών συλλόγων από την Ευρώπη, δείγμα του ότι πολλοί πιστεύουν στο ταλέντο που δίχως αμφιβολία διαθέτει. Έχει ακόμη αρκετά να μάθει για να γίνει ένας από τους μεγάλους αστέρες του αθλήματος, ωστόσο αν κάτσει να δουλέψει, σε συνδιασμό με τις ικανότητες του, τότε είναι σίγουρο πως μο νεαρός χαφ της Λανς θα μας απασχολήσει αρκετά τα προσεχή χρόνια.

Δείτε ένα μικρό βίντεο για τον Thorgan Hazard:

5 σχόλια:

  1. Πολύ καλός μου ακούγεται αν και δεν τον ξέρω τον τύπο.
    Ο Έντεν πάλι δεν με πολυενθουζιάζει και πολύ.
    Η μεγαλύτερη Βέλγικη ελπίδα είναι σίγουρα ο Ρομέλου Λουκάκου.Εκέι δεν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λουκάκου πράγματι είναι πολύ καλό ταλέντο αλλά νομίζω πως τον ψιλοκαίνε όλες οι συγκρίσεις περί Ντρογκμπά, πράγμα που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον παίκτη. Ωστόσο εμένα ο Αζάρ (Εντέν) μου αρέσει, είναι τεχνίτης, με ντρίπλα, ταχύτητα, μπουκάρισμα και καλή πάσα. Θεωρώ πως είναι εξαιρετικός παίκτης και θα κάνει μεγάλη καριέρα στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι λέγαμε και για τον Κουαρέσμα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλός και ο Θρόγκαν,καλός και ο Εντέντ καλοί και όλοι.Εμείς στην Ελλάδα για τα επόμενα 10 χρόνια με έναν Φετφατζίδη θα μείνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ύπνος
    Όχι ακριβώς, ο Κουαρέσμα είχε δείξει πολύ καλύτερα στοιχεία, είναι η αλήθεια.
    @Πλανήτης Σπορ
    Και ο Φετζφατζίδης έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει καλός παίκτης. Πολύ δρόμο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή