Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ελλάδα-Μάλτα (Preview)

Μετά τη χθεσινή νίκη τηυς Κροατίας, με ανατροπή, σε βάρος της Γεωργίας, η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς ανέβηκε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας για τα προκριματικά του Euro 2012, πράγμα που καθιστά αναγκαία τη νίκη του εθνικού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ώτσε να ξεπεράσουμε εκ νέο τη πάρέα του Λούκα Μόντριτς. Φαινομενικά το έργο μας είναι ιδιαιτέρως εύκολο, καθώς οι Μαλτέζοι διαθέτουν μία από τις χειρότερες ομάδες που συμμετέχουν στα προημιτελικά.

Ωστόσο, για την ομάδα του Φερναντο Σάντος δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος. Διότι και το περασμένο παιχνίδι στην έδρα των Μαλτέζων εύκολο ήταν, στα χαρτιά, όμως στο τέλος χρειαστήκαμε να μπει το γκολ του Τοροσίδη στο 94+ για να πάρουμε το τρίποντο στο χειρότερο παιχνίδι που έχει παίξει η εθνική μας ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον. Αν δεν είμαστε σοβαροί, η τύχη, ίσως μας γυρίσει τη πλάτη αυτή τη φορά...

Θέλω να σχολιάσω μερικά πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση από τον τεχνικό της ομάδας. Ο Φερνάντο Σάντος έχει βαλθεί να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους Έλληνες, δεν εξηγείται αλλιώς. Όταν είδα πως ο Κοτσόλης θα παίξει βασικός κόντεψα να χάσω τα μαλλιά μου, δίχως υπερβολή. Ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε δύο-τρεις αγώνες το τελευταίο έτος παίρνει φανέλα βασικού. Και έχω να κάνω μία ερώτηση κρίσεως: Ο Δασκαλάκης είναι τόσο κατώτερος; Ο Αραμπατζής της ΑΕΚ, έστω, που έχει κάνει κάποια παιχνίδια; Δεν νομίζω.

Είναι απίστευτο αυτό που κάνει ο Πορτογάλος. Αυτό το παιδωμάζωμα πρέπει να τελειώσει. Και το χειρότερο είναι πως δεν δημιουργείται ένας σταθερός κορμός. Και το πιο τραγικό απ'όλα είναι πως υπάρχουν ακόμη παίκτες που αγωνίστηκαν το 2004, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης! Άλλα χαφ δεν έχει αυτή η χώρα, ώστε αναγκαζόμαστε να βασιζόμαστε πάνω στα γερόντια για τη πρόκριση; Έλεος πια, η εθνική αυτή χρίζει άμεσης μετάγγισης στον μεσοεπιθετικό τομέα, από άμυνα καλοί είμαστε, πλην του Σπυρόπουλου, βεβαίως.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από το Mega στις 9.30 από το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Υ.Γ Τουλάχιστον κλήθηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Έχει μέλλον αυτό το παδί, αν δουλέψει βέβαια.

2 σχόλια:

  1. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Αναφορικά με τον Κοτσόλη και τους λοιπούς διεθνείς, άστα καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν παίχτες που μπορούν να κληθούν στην Εθνική και να ανταμειφθούν για τους κόπους τους και τις καλές του εμφανίσεις. Διψασμένοι παίχτες.

    Όσο για τον Κυριάκο δεν ξέρει μπάλα, αλλά είναι κοκκινομάγουλο σκυλί του πολέμου. Τρέχει σαν παλαβός, έχει πάθος, ένταση και ενέργεια. Όλα αυτά τα στοιχεία υποκαθιστούν σε μερικό βαθμό την τεχνική του ανεπάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα υπάρχουν μερικοί που θα πάλευαν πολύ περισσότερο για να παίξουν στην Εθνική. Το θέμα μου είναι, όμως, αν έχουν και τη ποιότητα να σταθούν στο επίπεδο αυτό. Θα μου πεις, είναι δυνατόν να μην υπάρχει καλύτερος Έλληνας του 34χρονου Καραγκούνη; Σίγουρα θα υπάρχει, απλά δεν βλέπω να μπορεί να παίξει, οι κλίκες στην εθνική είναι γνωστές. Ο Κυριάκος μπορεί αν μην είναι μπαλαδόρος, ωστόσο για τη θέση που αγωνίζεται δεν του είναι δα και τόσο απαραίτητο. Είναι μαχητής, έχει καλά σωματικά προσόντα και τα δίνει όλα. Θα μπορέσει να εξελιχθεί. μην ξεχνάμε πως από το χώρο του ποδοσφαίρου7 έχουν περάσει καν και καν παικτάκια που έκαναν και καριέρα. Ένα θα σου πω: Ματεράτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή