Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μπορεί ο Σάντσες να πετύχει στη Μπαρτσελόνα;

Είναι δεδομένη η επιθυμία των Καταλανών να εντάξουν στο σύλλογο τους έναν από τους ποιοτικότερους και πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές που έχει δει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Ο Αλέξις Σάντσες είναι το "μεγάλο όνομα" της Ουντινέζε και σε αυτόν οφείλεται εν πολλοίς η εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησαν οι "ζέβρες" στη Serie A. Ο Χιλιανός περιφερειακός είναι ένας εξαιρετικός τεχνίτης, όμως θα μπορέσει να πετύχει στη Μπαρτσελόνα;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του νεαρού επιθετικογενή παίκτη. Ο Αλέξις Σάντσες είναι ένας από τους πιο τεχνίτες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Έχει φοβερά προσόντα, εξαιρετική ικανότητα στο ντρίπλα, καλά τελειώματα και είναι πολύ δυνατός στον τομέα της ταχύτητας, λογίζεται δε ανάμεσα στους ταχύτερους ποδοσφαιριστές στην υφήλιο. Και όλα αυτά όντας μόλις 22 ετών, ακόμη ένα θετικό στοιχείο για τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη κυριολεξία μία ανάσα από την απόκτηση του. Ο παίκτης θέλει σαν τρελός να πάει προς Καταλωνία μεριά και η Ουντινέζε αναμένεται να ενδώσει, με το deal να κλείνει κοντά στα 30 εκατομμύρια, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που δεν θεωρώ ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην αξία του παίκτη, δεν είναι τόσο ακριβός ο διεθνής με τα χρώματα της Χιλής επιθετικός. Και τώρα έρχεται το πιο κρίσιμο ερώτημα: Που θα "χωρέσει" στη βασική ενδεκάδα;

Οι "ανταγωνιστές" του για μία θέση στο αρχικό σχήμα είναι οι εξής: Γεφρέν Σουάρεζ, Πέδρο Ροντρίγκεζ, Νταβίντ Βίγια και...Λιονέλ Μέσσι. Όπως βλέπετε, εξαιρώντας τον Γεφρέν, θα επικρατήσει πόλεμος για μία θέση στο βασικό σχήμα, καθώς θα είναι αρκετά δύσκολο για τον ίδιο τον παίκτη να σπάσει αυτό το "κατεστημένο" καθώς το ρητό ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Και η συνταγή Μέσι, Βίγια, Πέδρο (γνωστή και ως MVP από τα αρχικά των παικτών) είναι δοκιμασμένη και άκρως πετυχημένη.

Από άποψη του ποιος ξέρει περισσότερο το σπορ, θεωρώ πως ο Σάντσες υπερτερεί των Γεφρέν και Πέδρο για πλάκα, ενώ και ο Βίγια μπορεί να είναι δείνο φορ και πολύ χρήσιμος σε μία ομάδα, τεχνικά όμως υστερεί έναντι του νεαρού Χιλιανού. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι πάικτες ξέρουν εξαιρετικά ο ένας τον άλλο, έχουν δέσει όπως δένει το...παγωτό με τη βάφλα ( καλοκαιράκι έχουμε άλλωστε). Και θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τον Σάντσες και να δέσει με το υπόλοιπο σύνολο και να "σπάσει" την πειθετική τριπλέτα.

Επιπλέον, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη έναν ακόμη σημαντικότατο κατ'εμέ παράγοντα. Και αυτός έχει να κάνει με τον ίδιο τον παίκτη. Θα μπορέσει ο Αλέξις Σάντσες να αποτινάξει από πάνω του τη ταμπέλα των 30 εκατομμυριών, το ποσό που απαιτείται για την μετακίνηση του κατά Βαρκελώνη μεριά, καθώς και να δικαιολογήσει το ντόρο γύρω από το όνομα του; Διότι είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο και στη συνέχεια πέρασαν στην αφάνεια.

Ασφαλώς, ο επιθετικός της Χιλής είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με μπόλικο ταλέντο και εξαιρετικά στοιχεία. Και θέλω να πιστεύω πως ο παίκτης αυτός θα πιάσει στη Μπαρτσελόνα και πως δεν θα χρειαστεί να γράψω κάποτε για αυτόν στη στήλη μου "Αιώνια Ταλέντα". Ο άνθρωπος ξέρει καντάρια μπάλα, θα δείξει την αξία του αρκεί να μην αφήσει τον εαυτό του να παρεκλίνει και δεν "λυγίσει" από το βάρος της φανέλας. Θα τα καταφέρει; Ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν, ας επικυρωθεί πρώτα η μετακίνηση του και βλέπουμε...

Υ.Γ Καλό μήνα σε όλους!

4 σχόλια:

  1. Ο Σάντσες θα πρέπει πρώτα από όλα να εγλιματιστεί στον σύλλογο. Να ενσωματωθεί ομαλά. Πρέπει να κατανοήσει τον κώδικα που διέπει την Μπάρτσα. Παρακολουθώντας την Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια αυτό έχω καταλάβει.

    Όμως, οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Ουντινέζε που αποτελεί έναν από τους πιο οργανωμένους συλλόγους σε θέματα σκάουτινγκ.

    Καλό μήνα ρε μάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό αυτό Κάνθαρε, πράγματι αξίζουν εύσημα στην Ουντινέζε, έχει εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ, αξιοζήλευτο θα έλεγα και ανάμεσα στα κορυφαία στην Ευρώπη. Δηλαδή, μόνο η Πόρτο, η Μπαρτσελόνα και ίσως ο Άγιαξ έχουν τόσο καλό τμήμα.

    Για τον Σάντσες, συμφωνώ μαζί σου, θα του πάρει χρόνο πιστεύω να εγκλιματιστεί, αλλά είναι ικανός να πετύχει, ξέρει και μπάλα και ποδόσφαιρο.

    Καλό μήνα και σε εσένα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως παικτες που πανε απο το Καμπιονατο στην Πρεμιερα Ντι βιζιον δυσκολα εχουν καλες αποδοσεις. Δεν ισχυει το αντιθετο... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ισχύει αυτό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Ιμπραϊμοβιτς. Θέλω να πιστεύω, όμως, πως ο Σάντσες θα αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα, είναι πολύ τεχνίτης και ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, θέλω να τον δω να πετυχαίνει. Θα δείξει ο χρόνος αν θα το καταφέρει τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή