Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

MS Talent Search: Sergio Araujo

Μετά από απουσία δύο εβδομάδων λόγω του γνωστού και μη εξαιρετέου σκανδάλου που έχει κλωνίσει τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, η εβδομαδιαία στήλη αναζήτησης ταλέντων επιστρέφει και αυτή τη φορά ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στην Αργεντινή, τη χώρα του τανγκό, του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσσι, όπου θα γνωρίσουμε ένα ακόμα ταλέντο που προέρχεται από τα φυτώρια της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Sergio Araujo αποτελεί το νέο προϊόν που παρήγαγαν οι ακαδημίες του διάσημου αργεντίνικου συλλόγου. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του έχουν γεμίσει με ελπίδες το σύλλογο που "γέννησε" τον σπουδαίο Ντέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πως ο νεαρός Araujo θα αποτελέσει το μελλοντικό φορ της ομάδας, από το οποίο και στοχεύει να βάλει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της.

Ο νεαρός Αργεντίνος έχει ήδη αποκτήσει τη ταμπέλα του μελλοντικού σέντερ φορ της εθνικής Αργεντινής. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα κατώτερα κλιμάκια της Αργεντινής, πιο συγκεκριμένα με τις ομάδες u17 και u21 της πατρίδας του, με τις οποίες έχει και πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις. Συνολικά, έχει φορέσει τη φανέλα των "ελπίδων" 12 φορές και μετρά 4 τέρματα, ενώ η συνεισφορά του γενικά στην επίθεση είναι πολύ καλή, καθώς, εκτός από την εκτέλεση, δημιουργεί κιόλας φάσεις.

Με τον αργεντίνικο σύλλογο μετρά συνολικά 10 συμμετοχές, 4 εκ των οποίων έχει ξεκινήσει σαν βασικός. Ο νεαρός κυνηγός πληρώνει την ατυχία του να βρίσκεται σε έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας σε μία περίοδο που βρίσκεται σε καθοδική πορεία και που σε τίποτα δεν θυμίζει το μεγαθήριο που κάποτε ήταν. Εντούτοις, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο λίγο διάστημα που έχει αγωνιστεί και έχει ξεφύγει από τη γενικευμένη μετριότητα της Μπόκα.

Στα του παιχνιδιού του τώρα, ο Araujo έχει ένα πολύ καλό πλεονέκτημα: Έχει ιδανικό ύψος (1,80), πράγμα που του επιτρέπει και να είναι απειλή στις εναέριες μονομαχίες και παράλληλα να μπορεί να κινείται ευέλικτα με τη μπάλα στα πόδια, καθώς είναι γνωστό πως το ύψος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα σε όποιον θέλει να κάνει ντρίπλες και μπούκες. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Περιττό να αναφέρω πως είναι αρκετά ταχύς, εξάλλου πλέον η ταχύτητα δεν θεωρείται ικανότητα αλλά αυτονόητο προσόν.

Όσο για τις ομάδες που ερίζουν για την απόκτηση του; Ας πούμε πως οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ισπανία και κατά συνέπεια όλου του κόσμου ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 19χρονο ταλέντο. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν στα υπόψην τους τον φορ της Μπόκα, η οποία ζητά για να τον παραχωρήσει περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να διαπιστώσετε και εσείς γιατί λογίζεται ως ανερχόμενος αστέρας του αθλήματος:

8 σχόλια:

  1. Μεγάλο ταλέντο ο μικρός...Στην πατρίδα του, μαζί με τον Λαμέλα της Ρίβερ, θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς του αργεντίνικου ποδοσφαίρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ο Λαμελά και ο Αραούχο είναι τα επόμενα αστέρια της χώρας του Ντιέγκο. Μάλιστα, με πρόλαβες διότι στις προσεχείς εβδομάδες θα γράψω και για τον Λαμελά, στην ίδια στήλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι να γράψεις για τον Λαμέλα...Και για τον άλλο μικρό της Ρίβερ, τον Βιγιάλβα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για τον Βιγιάλβα έχουν ακουστεί πολλά και καλά λόγια. Ίσως στο μέλλον να γράψω και γι'αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα ταλέντα φέυγουν από τις χώρες τους σε πολύ μικρή ηλικία. Δεν ψήνονται σωστά και για αυτό είτε άμεσα, είτε μετά από λίγα χρόνια καίγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ εύστοχη παρατήρηση αυτή Κάνθαρε, πράγματι έχουμε δει πολλούς παίκτες που ενώ ξεκίνησαν με τις καλύτερες προδιαγραφές και είχαν ταλέντο, ελλείψει χρόνου συμμετοχής έμειναν στάσιμοι. Μάλιστα, τη Τετάρτη στη στήλη Αιώνια Ταλέντα θα διαβάσετε για ακόμη έναν παίκτη που μας ήρθε από Βραζιλία και δεν τα κατάφερε και γι'αυτόν τον λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μήπως παιδιά ξεχνάτε και τον Ιτούρμπε????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ο Ιτούρμπε πολύ μεγάλο ταλέντο, φίλε ανώνυμε, πιθανόν να γράψω κάτι και γι'αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή