Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

MS Talent Search: Θάνος Πέτσος

Αν και με πολλά προβλήματα, λόγω της κατάρρευσης του σχεδίου του μπλογκ, η στήλη με τα ταλέντα συνεχίζει την αναζήτηση νέων, ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών που έχουν δείξει εξαιρετικά προσόντα και που ελπίζουν να καταφέρουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες ανθρώπων που τους πιστεύουν. Το σημερινό ταλέντο είναι..."ντόπιο πράμα" και αποτελεί εισήγηση/πρόταση του Ύπνου, ένθερμου αναγνώστη του μπλογκ, οπότε το credit της "ανακάλυψης" πηγαίνει σε αυτόν.


Ο Θάνος Πέτσος γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1991 στη Γερμανία, γιος Ελλήνων μεταναστών. Από μικρή ηλικία έδειξε κλίση και θέληση να ασχοληθεί με το άθλημα, όταν εντάχθηκε στην ηλικία των οκτώ στην τοπική ομάδα Dusseldorfer 99SC, ομάδα που είχε την έδρα της στη πόλη που αποτέλεσε και τον τόπο γέννησης του νεαρού αθλητή. Μόλις δύο χρόνια παρέμεινε στη τοπική ομάδα (1999-2001) μέχρι που τον εντόπισαν τα λαγωνικά της Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία και τον απέκτησε και τον ένταξε κατευθείαν στις ακαδημίες της.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του γερμανικού συλλόγου συνέχισε τη προσπάθεια για καθιέρωση στη βασική ενδεκάδα και την αγωνιστική περίοδο 2009/2010 πραγματοποίησε τη πρώτη του εμφάνιση με τη βασική ομάδα. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν θεώρησε πως οι ευκαιρίες που θα έπαιρνε ο νεαρός Πέτσος θα ήταν λίγες και έτσι αποφάσισε να τον δώσει δανεικό για την σεζόν 2010-2011 στη νεοφώτιστη Καιζερσλάουτερν. Με τους "κόκκινους διαβόλους (παρατσούκλι της ομάδας) πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια με τη φανέλα της "Λάουτερν".

Ο Θάνος Πέτσος αποτελεί βασικό μέλος των χαμηλότερων κλιμακίων της εθνικής μας ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, έχει φορέσει συνολικά 9 φορές τη φανέλα της u-19 ομάδας της Ελλάδας, ενώ, λόγω και του μεγάλου ανταγωνισμού που επικρατεί στην u-21 με τη παρουσία των Μανωλά και Παπαδόπουλου (της Σάλκε), οι εμφανίσεις του 20χρονου-πλέον-αμυντικού είναι λίγες καθώς έχει αγωνιστεί μόλις 2 φορές. Μέχρι στιγμής, δεν έχει κατορθώσει να πετύχει κάποιο τέρμα με τα γαλανόλευκα.

Μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και λόγω θέσης αλλά και λόγω ύψους (1,84μ), ο Θάνος Πέτσος είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες. Έχει δυνατό κορμί και βασικό του προσόν είναι η ικανότητα του στο μαρκάρισμα των αντιπάλων. Υστερεί όμως, σε έναν σημαντικό παράγοντα, κατά πολλούς απαραίτητο για επιτυχία: στη ταχύτητα. Ο νεαρός Έλληνας δεν είναι γρήγορος, είναι πολύ βαρύς, πράγμα που θα πρέπει να βελτιώσει στο άμεσο μέλλον, καθώς θα έχει τεράστια προβλήματα στο να αντιμετωπίσει γρήγορα φορ. Επίσης έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και σαν δεξί μπακ, και ενίοτε σαν αμυντικός μέσος.

Αν και στη Λεβερκούζεν έχουν σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τις ικανότητες του, εντούτοις είναι αρκετά πιθανό οι "ασπιρίνες" να δώσουν εκ νέου δανεικό τον νεαρό αμυντικό. Ακούγεται δε, πως η Καιζερσλάουτερν έχει μείνει ικανοποιημένη από τη προσφορά του Πέτσου και θα προσπαθήσει να επεκτείνει τον δανεισμό για ακόμη ένα έτος. Όπως και να έχει, η αξία του έχει ανέβει αρκετά (το διάσημο transfermarkt τον κοστολογεί κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ) και ελπίδα όλων μας είναι να δούμε έναν ακόμα Έλληνα να πετυχαίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς βίντεο που να τον δείχνει σε αγωνιστική δράση δεν βρήκα, αλλά για όποιον ξέρει γερμανικά, παρέθεσα μία συνέντευξη που έδωσε σε γερμανικό κανάλι μετά τον αγώνα της ομάδας του με τη Λεβερκούζεν, τον σύλλογο που ανήκει (ο πρώτος που μιλάει, ο άλλος είναι ο Λάκιτς):

13 σχόλια:

  1. Η πλάκα είναι πως για την Ελλάδα δεν ακούστηκε ποτέ το όνομα του... Εδώ όπως και να το κάνουμε έχουμε καλύτερους... Κοροϊδεύουμε τους βλάκες έξω με αυτούς που τους δίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι μου έχει κάνει και εμένα εντύπωση που δεν έχει ακουστεί πουθενά ο εν λόγω παίκτης. Εννοείται πως οι ¨Ελληνες παράγοντες είναι τέτοια γατόνια που έχουν ρίξει στους ξένους τόσα...λιμά. Τι να πω, τελικά στην Ελλάδα δεν είναι ότι δεν έχουμε ταλέντο, έλλειψη παιδείας και παραγόντων με κρίση και μυαλό έχουμε. Πάντως ο Πέτσος γεννήθηκε και μεγάλωσε Γερμανία οπότε αυτόν δεν είχαμε τη τιμή να τον...ξεπουλήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι στο τελευταίο έχεις δίκιο... Αλλά ρε φίλε, δε φταίνε οι παράγοντες... Αν πεις στον οπαδό πήραμε τον Πέτσο θα σου πει στα @@ μου... Σιγά το όνομα που πήρες... Αν του πεις πήραμε τον Πετσίνιο από την Βραζιλία, θα αρχίσουν μετά και θα λένε "καλά πήραμε ένα βραζιλιανάκι για την άμυνα, θα σαρώσει φέτος, θα πάμε ψηλά με αυτή τη μεταγραφή κτλ"... Είναι τέτοια η ποδοσφαιρική νοοτροπία μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι και η κακή νοοτροπία του Έλληνα έχει αντίκτυπο. Αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο η αμπαλοσύνη των παραγόντων. Μα επιτρέπεται να έχεις ποδοσφαιρικό σωματείο και να μην βγάζεις έστω έναν παίκτη; Δεν λέω πολλούς, αλλά έναν κάθε δύο τρία χρόνια πρέπει να βγάζεις. Εξαιρουμένου του Πανσερραϊκού, που επενδύει στους δικούς του παίκτες (Παπάζογλου, Ανάκογλου, Γεωργιάδης) ποιος άλλος σύλλογος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο; Ο ΟΣΦΠ στην αρχή κάτι πήγε να κάνει με τον Φετφατζίδη αλλά τον έφαγε το ψυχοπαίδι του Βαλβέρδε (λέγε με Φουστέρ), η ΑΕΚ τον Μανωλά, ο οποίος όμως έχει και λίγο βύσμα λόγω του θείου του (όχι ότι είναι κακός κάθε άλλο, απλά αν λέγονταν πχ Μακρής κανείς δεν θα τον είχε δει) και ο ΠΑΟ τον Νίνη, που έχει μείνει τραγικά στάσιμος. Αυτοί. Άντε και ο Βέλλιος από Ηρακλή, που έφυγε όμως για Έβερτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ρε φίλε και όσο θυμάμαι παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετική καριέρα τρελαίνομαι... θυμήσου τον Ηλιάδη του ΠΑΟΚ στα καλά του, τον Αραμπατζή και τον Μπαλάφα πριν τους κάψουν, τον Κατσικογιάννη τώρα...

    Κάτι προσπαθεί να κάνει και ο Πανιώνιος που πουλάει συνήθως σε μεγάλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να ήταν μόνο αυτοί...Ο Ολυμπιακός έχει κάψει τον Γιάννη Παπαδόπουλο και το ίδιο πάει να κάνει και σε έναν πολύ ταλαντούχο νέο κατ'εμέ τον Σοϊλέδη (πολύ γλυκιά σέντρα), ο Παναθηναϊκός πλην Νίνη δεν έχει δείξει κάτι άλλο εκτός του Μαυρία που είναι πολύ μικρός ακόμη και αμφιβάλλω αν στην Ελλάδα του "26 χρονών=ταλέντο" θα τον βάλουν μέσα.

    Ο Πανιώνιος κάνει κάτι διαφορετικό. Οι παίκτες που βγάζει δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά δημιουργεί πολύ θετικό κλίμα για αυτούς και μετά τους μοσχοπουλάει. Οι Σπυρόπουλος και Μανιάτης δεν ήταν κάτι το φανταστικό αλλά όμως έφεραν πολλά στα ταμεία της ομάδας και ο Τζαβέλλας, που είναι από τα καλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει, είναι μεν καλός αλλά όχι και για 1,3 που έδωσε η Άιντραχτ. Έξυπνος πωλητής θα έλεγα είναι ο Ιστορικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά ο Πανιώνιος έχει μοσχοπουλήσει μέχρι και τον Ταμ Ταμ τι συζητάμε τώρα...

    Για τον Σοϊλέδη, παικτικά τον θεωρώ μεγάλη παικτούρα... Αλλά όταν έπαιξε λίγο στον Ολυμπιακό σε φιλικά κτλ, άρχισαν τις @@ με το "ο Τζόλε της Ρούμελης" και ανάλογα και πήραν τα μυαλά του αέρα... Έχει το ταλέντο αλλά θέλει δουλειά... Σκέψου πως όπου και να πήγε δανεικός δεν έπαιξε, παρότι σαν παίκτης μπορούσε να σταθεί...

    Ο μόνος που είχε κάτω το κεφάλι από αυτή τη φουρνιά του Ολυμπιακού ήταν ο Κατσικογιάννης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Κατσικογιάννη δεν τον έχω δει για να έχω άποψη και ούτε θα τον δω μάλλον αφού και αυτός είναι για να φύγει. Μπορεί να πάει σε κανένα Πανιώνιο και ίσως να τον δω τότε. Για τον Σοϊλέδη τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται μόνο ο ίδιος ο παίκτης για το ότι δεν έπαιζε όπου δόθηκε δανεικός, συνήθως στη Β'Εθνική η κλίκα παίζει σημαίνοντα ρόλο. Θα δούμε όμως, δεν τον πήραν δα και τα χρόνια, μπορεί να στρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς, που γεννήθηκε Γερμανία. Αν πραγματικά αξίζει θα παίξει και θα βρει τον δρόμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι είναι καλό πυ γεννήθηκε στη Γερμανία για να αποκτήσει και εμπειρίες αλλά και επειδή έμαθε τουλάχιστον την άλφαβήτα του ποδοσφαίρου. Θα δείξει το μέλλον άν έχει ότι χρειάζεται για να πετύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο να ΄ναι και ΄γω από το Football Manager τον βρήκα,μη νομίζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον ίδιο τον ρώτησε κανείς αν θα ήθελε να αγωνιστεί στην Ελλάδα; Ακόμη και ενδιαφέρον να είχε από ελληνική ομάδα δε νομίζω το παλικαράκι να δεχόταν να αγωνιστεί εδώ, ιδιαίτερα αφού έχει μεγαλώσει στην Γερμανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχεις δίκιο φίλε ανώνυμε, πράγματι, σιγά μην θελήσει να αγωνιστεί στο οικτρό πρωτάθλημα που έχουμε. Κι εγώ στη θέση του Γερμανία θα στεκόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή