Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μεταγραφικό report

Ο Ιούλιος φθάνει προς το τέλος του και αυτό σημαίνει πως οι ομάδες έχουν μόλις έναν ακόμη μήνα να ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις μέχρι να λήξει η μεταγραφική περίοδος. Ο χρόνος είναι αρκετός για να ενισχύσουν το ρόστερ τους οι ομάδες, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει...σάλιο, δεν θα πρέπει να περιμένουμε και καμία αξιόλογη κίνηση. Σήμερα θα γράψω κάτι για τις τρεις ομάδες της Αθήνας, όχι τι πήραν, αλλά κυρίως που χρειάζονται ενίσχυση.

(Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η σειρά των ομάδων έγινε αλφαβητικά)

ΑΕΚ: 
Ιδιαίτερα δραστήρια ήταν η Ένωση το περασμένο μήνα σε ότι αφορά τις μεταγραφές της. Μεγάλο απόκτημα της ασφαλώς ήταν ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Η ΑΕΚ χρειάζεται, όμως περαιτέρω ενίσχυση. Δεδομένης της φυγής Ντιόπ λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, ανέκυψε άμεσα η ανάγκη για απόκτηση ενός καθαρού αμυντικού χαφ, ενώ υπάρχει και έλλειψη ενός μέσου που θα παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, στο στύλ του Μίτσελ. Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά, όπως του Ιγκλέσιας, του Καρντόσο, του Ντιέ και πιο πρόσφατα του Βράνιες, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε κάτι πιο ποιοτικό.

Ολυμπιακός: 
Το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού αποκάλυψε και τα κενά που έχει ακόμα το ρόστερ της ομάδας και φυσικά αναφέρομαι στη θέση του αμυντικού χαφ. Από πέρσι τραβάει αυτή η ιστορία αλλά ακόμα δεν έχουμε δει προκοπή. Ο Ουρτάδο είναι πολύ αργός, με αργές αντιδράσεις και με ευπάθεια σε τραυματισμούς, ενώ άλλο καθαρό αμυντικό χαφ πλην του κατά συνθήκην Μοντεστό, δεν υπάρχει. Ο Σάντσες είναι μια εξαιρετική επιλογή αλλά είναι ακριβός, οπότε ο Βαλβέρδε θα κινηθεί για κάτι πιο οικονομικό. παράλληλα θα πρέπει να βρεθεί και ο αντικαταστάτης του Ιμπαγάσα, μεγάλωσε πολύ ο Αργεντίνος.

Παναθηναϊκός: 
Ο Ζέκα που έρχεται θα καλύψει το κενό του πολυπαθή Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αλλά το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν εντοπίζεται τόσο πολύ στην επίθεση, όσο στην άμυνα. Ο ακριβός και όχι τόσο πετυχημένος Μπουμσόνγκ βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδο, ενώ οι Σαρριέγκι, Μπιάσμιρ και Καντέ έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια τους στη Σούπερ Λίγκ και δεν είναι και πολύ θετικά, για να είμαστε ειλικρινείς. Ο Ντουγκλάο ακούγεται έντονα για τους πράσινους και θα μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά τώρα προέχουν τα ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου