Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Απίστευτη συντριβή για την Άρσεναλ, 8-2 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο δείχνουν. 8-2. Και μην φανταστείτε πως έκανα τυπογραφικό λάθος. 8-2. Και το πιο παράδοξο απ'όλα ξέρετε ποιο είναι; Ότι και λίγα έφαγαν οι κανονιέριδες. Σε ένα ήσυχο μεσημέρι στο Ολντ Τράφορντ, η Mαντσεστερ Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχε η Άρσεναλ να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα και να προσπαθήσει να ορθοποδήσει. Αυτή είναι η πιο βαριά ήττα που έχει υποστεί η ομάδα από το Λονδίνο.

Ομάδα Άρσεναλ φέτος δεν υπάρχει. Σήμερα βιώσαν την απόλυτη ξεφτίλα. Ένας προπονητής που ξέρει ότι θα χάσει, αργά η γρήγορα, τα αστέρια της ομάδας του, δεν φρόντισε ποτέ να τους αντικαταστήσει. Εκτός και αν ο αντι-Φάμπρεγκας είναι ο Εμμάνουελ Τόμας ή ο Άαρον Ράμσεϊ και αν ο αντι-Νασρί ο 17χρονος Τσάμπερλέιν. Αυτά είναι γελοία πράγματα και την ευθύνη για το αποψινό έκτρωμα φέρνει πρωτίστως ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας.

Το πιο γελοίο είναι το εξής: Η Άρσεναλ υποτίθεται πως έχει εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά, τους αστέρες του αύριο. Έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και γενικά θεωρείται η πιο νεανική ομάδα. Έχοντας αυτά υπόψιν, δείτε την ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα (20), Εβρά (30), Τζόουνς (19), Έβανς (23), Σμόλινγκ (21), Κλέβερλι (22), Άντερσον (23), Νάνι (24), Γιάνγκ (26), Ρούνει (25), Γουέλμπεκ (20).

Επτά στους έντεκα είναι "παιδάκια", στη θεωρία πάντα, διότι αυτή η ομάδα είναι νεανικότατη, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, γρήγορη, με αυτοπεποίθηση, με ταλέντο, με δυνάμεις με με...Το βλέπετε και μόνοι σας, η ηλικίες των παικτών είναι πολύ μικρές, τα δύο κεντρικά χαφ της Μάντσεστερ είναι 22 και 23 μόνο! Σε μία θέση που θεωρείται εξαιρετικά νευραλγική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αλήθεια, τα παιδιά του Βενγκέρ, που βρίσκονται;

Αυτά είναι ντροπιαστικά πράγματα, ο Βενγκέρ είναι γραφικός, όλο επενδύει σε μικρά παιδιά, τα οποία στη συνέχεια δεν του κάνουν και τα διώχνει. Πρόσφατο παράδειγμα ο φερέλπις Βέλα, που έφυγε εκ νέου δανεικός. Αν είναι δυνατόν, που είναι οι περίφημες ακαδημίες της Άρσεναλ; Που είναι τα σούπερ παιδιά του άυριο; Τα κρατάνε κρυμμένα; Τι ομάδα είναι αυτή φέτος; Πιστεύει κανείς πως μπορεί αυτό το ρόστερ να βγει Ευρώπη;

8-2. Μαύρη ημέρα για την Άρσεναλ. Μεγαλύτερη ξεφτίλα δεν θα πρέπει να έχει βιώσει ποτέ αυτή η ομάδα. Κι όμως, ακόμα και τώρα που μιλάμε, μετά τις αποχωρήσεις των παικτών-κλειδιών, ο Βενγκέρ φέρνει στην Άρσεναλ τον Κορεάτη Παρκ Τσου Γιάνγκ από τη Μονακό με κόστος μεταγραφής περίπου τρία χαρτιά. Ότι δηλαδή ένας παίκτης πυροτέχνημα (μία καλή σεζόν έκανε πρόπερσί) θα αντικαταστήσει τον Νασρί;

Για την ιστορία τα γκολ της Γιουνάιτεντ πέτυχαν οι: Γουέλμπεκ, Ρούνει (3x), Γιάνγκ (2x), Νάνι, Πάρκ ενώ για την Άρσεναλ το αιώνιο ταλέντο Γουόλκοτ και ο μόνος ίσως παίκτης που έχει την ικανότητα να κάνει κάτι σε αυτό το σύνολο, ο Φαν Πέρσι. Έχουν περάσει τρεις αγωνιστικές και η μικρή Άρσεναλ έχει μαζέψει 1 πόντο. Και φέτος δεν παίζει ούτε όμορφο ποδόσφαιρο! Πάει και αυτή η ομπρέλα.

6 σχόλια:

  1. Το σκορ είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είσαι, όμως, λίαν αυστηρός. Είναι ακόμα αρχή της σεζόν. Μην βιάζεσαι να τον στήσεις στον τοίχο. Έχει προσφέρει τόσα πολλά στο ποδόσφαιρο και είναι άδικο να τον κράζουμε. Ακόμα καλά καλά δεν έχει μπει ο Σεπτέμβριος. Υπομονή. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι φίλε Κάνθαρε, είναι αρχή της σεζόν και είναι αλήθεια πως είμαι όχι λίαν σκληρός, πολύ θα έλεγα. Όμως από έναν προπονητή του βεληνεκούς του Βενγκέρ, που πράγματι έχει προσφέρει πάρα πολλά στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχω απαιτήσεις. Και όχι μόνο από αυτόν, αλλά από τον σύλλογο Άρσεναλ γενικότερα. Τόσα χρόνια ακούω για το σκάουτινγκ του Αλσάτου, για τις μεγάλες του επενδύσεις. Τα τελευταία χρόνια, πλην του Γουίλσιρ που είναι Άγγλος, προιόν ακαδημιών, ποιος παίκτης έχει "βγει"; Από τον Φάμπρεγκας και μετά, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον μικρό που έγινε παικταράς.

    Επίσης, είναι απλή ντροπή το 8-2. Απίστευτα βαρύ. Δεν λέω να φύγει, σε καμία περίπτωση. Αλλά ήρθε η ώρα να αγοράσει έτοιμους παίκτες. Σε αυτό δεν νομίζω ότι διαφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα αγοράσει.

    Υ.Γ. Πολύ όμορφη η επικεφαλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ελπίζω και το εύχομαι, η Άρσεναλ είναι ομάδα πρώτης γραμμής και πρέπει να πρωταγωνιστεί.

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρεεεεεεεεεες!

    Πολύ ωραία η σελίδα σου!

    Καταρχάς το 8-2 είναι ένα σκόρ που δεν φανταζόταν ούτε καν ο πιο φανατικός οπαδός της Γιουνάιτεντ.Προσωπικά δεν είχα δώσει σημασία στο μάτς και είδα από μακριά σε μια τηλεόραση μιας καφετέριας το σκόρ 8-2.Λέω «μάλλον τυποφραφικό λάθος».Γυρνάω και βλέπω τους πάντες να μιλάνε για το 8-2!

    Ο Φέργκουσον ξέρει τι κάνει.Αντί να έχει νεαρούς που να παίζουν 4-5 φορές το χρόνο έδωσε πχ πέρσι δανεικούς τους Γουέλμπερκ και Κλέβερλι και του βγήκαν φέτος...ενδεκαδάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς τον Ύπνο!

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Πραγματικά, το 8-2 ειναι ένα σοκαριστικό από κάθε άποψης αποτέλεσμα. Η έκταση του σκορ είναι τρομακτική. Και εγώ δεν το πίστευα όταν το έβλεπα, και όμως ήταν αλήθινο!

    Ο Σερ Άλεξ έχει πάντα πλάνο. Οι Κλέβερλει και Γουέλμπεκ είναι προιόντα των ακαδημιών, δεν τα άφησε στην τύχη τους, τους έστειλα να πάρουν παραστάσεις και παιχνίδια και τώρα που γύρισαν είναι διψασμένοι για τίτλους και διακρίσεις. Εφόσον καταφέρουν και διατηρηθούν στο επίπεδο που είναι, δεν τους βλέπω να φεύγουν από το Ολντ Τράφορντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή