Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Κούπα με ανατροπή για τη Μίλαν

Μπορεί ο θεσμός του Σούπερ Καπ Ιταλίας να μην χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης από τον κόσμο, ωστόσο μία κούπα είναι πάντα κούπα και όταν την κερδίζεις νικώντας τον-σχεδόν-θανάσιμο εχθρό σου, τότε το χαίρεσαι πιο πολύ. Σε ένα ματς με ανατροπές, ξύλο και κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, οι ροσονέρι του Μιλάνου επιβλήθηκαν των νερατζούρι, στέλνωντας ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Γεγονός είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι λογίζεται από πολλούς σαν φιλικό, ωστόσο μόνο σαν τέτοιο δεν το πήραν οι παίκτες των δύο ομάδων, με τον Τζενάρο Γκατούζο να ξεκινά τον χορό των καρτών μόλις στο 20 και στη συνέχεια κιτρινίστηκαν ακόμη 3 συμπαίκτες του. Η Ιντερ του Γκασπερίνι ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς (23') με τον Ολλανδό διεθνή Ουέσλι Σνάιντερ να "ζωγραφίζει" με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να περνά πάνω από το τοίχος και να καταλήγει στα δίχτυα του Αμπιάτι.

Το γκολ έδωσε ώθηση στην ήδη πολύ καλή Ίντερ, που είχε πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Αλέγκρι να περνούν δύσκολες στιγμές. Μέχρι το 40' η νερατζούρι ήταν οι ηγέτες του αγώνα, με μόνη αξιοσημείωτη φάση για τη παρέα του Ιμπραϊμοβιτς να είναι ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Σουηδού φορ, που κατέληξε τελικά άουτ. Έτσι με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Ίντερ είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη.

Η Μίλαν, ωστόσο, δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη. Οι ροσονέρι μπήκαν πολύ δυναμικά, είχαν κερδίσει τη μάχη του κέντρου και αναζητούσαν το γκολ, το οποίο ήρθε στο 60' με πλασέ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς σε κενή εστία, αφού εκμεταλλεύτηκε τη πάσα-δώρο του γερόλυκου Ζέεντορφ. Η ψυχολογία είχε γύρει προς τη πλευρά της Μίλαν και η πίεση απέφερε εκ νέου καρπούς, όταν ο Γκανέζος Κέβιν Μπόατενγκ έδωσε το προβάδισμα στη Μίλαν, όταν ο Σέζαρ έδιωξε σου του Πάτο και ο μέσος της Μίλαν πήρε το ριμπάουντ.

Στο τέλος η Ίντερ προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Ετό, όμως το γκολ που πέτυχε ο Καμερουνέζος στράικερ ακυρώθηκε ορθώς(?) από τον βοηθό διαιτητή. Τα πέντε λεπτά του έξτρα χρόνου ολοκληρώθηκαν και η Μίλαν κέρδισε τον πρώτο της εγχώριο τίτλο για τη φετινή σεζόν, μια σεζόν που θα έχει πολύ ενδιαφέρον λόγω της ενίσχυσης των Γιουβέντους, Ρόμα, την ύπαρξη των δύο ομάδων από το Μιλάνο και τις ανερχόμενες Λάτσιο, Ουντινέζε και Νάπολι. Η Σέριε Α φέτος θα είναι φωτιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου