Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ο "νέος Ντρογκμπά" στη Τσέλσι

Η μεγάλη ελπίδα του βελγικού ποδοσφαίρου, ο παίκτης που στα 17 του ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος, ο Ρομέλου Λουκάκου ντύνεται στα μπλε. Ώρες μετά την επισημοποίηση της αποχώρησης του Γιούρι Ζιρκόφ, του Ροναλντίνιο της Ρωσίας (ουδέν σχόλιον), ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έκλεισε με γρήγορες κινήσεις τον 18 στράικερ.

Η επιθετική υπεροπλία της Τσέλσι (Ντρογκμπά, Τόρες, Ανελκά, Στάριντζ, Καλού) δεν αποτέλεσε φόβητρο για τον νεαρό Βέλγο, ο οποίος είναι και φαν της Τσέλσι, όπως έχει άλλωστε δηλώσει και ο ίδιος. Και μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος, ωστόσο και μόνο το ότι θα αγωνιστεί δίπλα στο ίδαλμά του, θα βρίσκεται μαζί στις προπονήσεις του, είναι αρκετό για τον ίδιο.

Ο Λουκάκου έχει σκαρί Ντρογκμπά. Το αν θα καταφέρει να επιβεβαιώσει αυτόν τον τίτλο, άγνωστο. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως ευκαιρίες θα του δοθούν. Ανελκά και Καλού δεν βρίσκονται και στη καλύτερη θέση και η απόκτηση του νεαρού φορ ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες παραμονής τους στο Λονδίνο, ενώ αν ο Τόρε συνεχίσει να σέρνεται, τότε ο δρόμος ανοίγει.

Δεν είμαι βέβαιος αν ο Λουκάκου είναι το κομμάτι που λείπει από το πάζλ, δεδομένου του ότι υπάρχουν πολλά φορ στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του νεαρού Στάριντζ που δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει τις ευκαιρίες του, μετά το πολύ πετυχημένο του πέρασμα στη Μπόλτον και τη συνολικά καλή του παρουσία στα φιλικά.

Η Τσέλσι χρειάζεται ενίσχυση στα χαφ και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοια (ο Οριόλ Ρομέου δεν είναι ακόμα ενδεκαδάτος). Αλλά, από το να αγοράσουν τον...νέο Πελέ (Νεϊμάρ), που είναι υπερεκτημημένος (στο Κοπα Αμέρικα εγώ τον θυμάμαι για το...μαλλί του), καλύτερα που αγόρασαν τον νεαρό φορ, που έχει και παραστάσεις από ευρωπαϊκά γήπεδα και που είναι και φαν του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου