Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η Άρσεναλ τσακίζει τη ραχοκοκκαλιά της...

Σαμίρ Νασρί και Σέσκ Φάμπρεγκας είναι έτοιμοι να τραβήξουν για άλλες πολιτείες. Τελικά, δύο από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά μεταγραφικά σήριαλ φθάνουν στο τέλος τους και μοναδική χαμένη από την όλη υπόθεση είναι η Άρσεναλ και ο Αρσέν Βενγκέρ, που τη φετινή σεζόν παίζει το κεφάλι του, με τους φίλους της ομάδας να είναι πιο δύσπιστοι από ποτέ απέναντι του, κυρίως λόγω της απουσίας ενός τίτλου όλα αυτά τα χρόνια...

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Ότι η Άρσεναλ θα βγάλει μεν περίπου 50 εκατομμύρια, όμως, δεδομένης της αξίας των δύο παικτών, το κενό που αφήνουν είναι δυσαναπλήρωτο και καθώς μένουν μόλις 20 μέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, το βρίσκω αρκετά απίθανο να βρεθούν άξιοι αντικαταστάτες των δύο σταρ, που πέρσι αποτέλεσαν, μαζί με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, τους κινητήριους μοχλούς της Άρσεναλ.

Η φετινή σεζόν, προδικάζω, πως θα είναι πραγματικό βατερλώ για τους κανονιέριδες. Δεν θα σοκαριστώ αν δω την ομάδα του Αλσάτου να μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, εξάλλου ο ανταγωνισμός φέτος είναι μεγάλος και πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά. Αντίθετα η Άρσεναλ, πλην του Γκερβίνιο, δεν έχει αγοράσει άλλον ενδεκαδάτο παίκτη, με το νέο απόκτημα της ομάδας, του νεαρό Άλεξ Οξντέιλ Τσάμπερλειν να είναι μια δαπανηρή κίνηση που αποβλέπει σε μελλοντικά ωφέλη.

Η Άρσεναλ χάνει τον αρχηγό της, την ήρεμη δύναμη του κέντρου της, τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα, τον καλύτερο πασέρ της. Από καιρό έχω πει πως θεωρώ ότι η μεταγραφή του Φάμπρεγκας θα γίνει, αλλά τη θεωρούσα (και ακόμα τη θεωρώ) περιττή. Αλλά η φυγή του θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Σαμίρ Νασρί.

Ο Γάλλος θα φύγει και θα πάει στη Σίτυ, που αποκτά έναν παίκτη που έχει ένα εξαιρετικό προσόν: Ποικιλία στο παιχνίδι του. Και σέντρες βγάζει και κάθετες μπαλιές βγάζει και σουτ καλό έχει και εξαιρετικά προσόντα στις ντρίμπλες διαθέτει. Δεν είναι στατικός παίκτης, αντίθετα κινείται πολύ και μπορεί να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες. Στοιχεία απαραίτητα για το high tempo που αγωνίζεται η ομάδα του Βενγκέρ.

Οπότε η Άρσεναλ θα αποκομίσει πολλά λεφτά, αλλά χάνει δύο παίκτες κλειδιά που μάλλον δεν θα αναπληρωθούν με επάρκεια. Ο Βενγκέρ έκανε λάθη και τώρα τα πληρώνει. Καλά τα μικρά παιδιά, αλλά κανείς δεν θα μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό με αμούστακα 18 χρονα. Αυτή είναι η αλήθεια. Είπαμε, δίνουμε τόπο στα νιάτα, αλλά και η εμπειρία είναι εξίσου απαραίτητη. Και αν και υπάρχει άφθονο ταλέντο στα παιδιά αυτά, η έλλειψη εμπειρίας θα φανεί στο τέλος.

2 σχόλια:

  1. Υποθέτω ότι ο Βενγκέρ θα έχει ήδη στο μυαλό του κάποιους παίχτες. Δεν νομίζω ότι δεν είχε κάνει τις προβλέψεις του. Πρέπει να έχει κάποιο plan b.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φοβάμαι πως ο Βενγκέρ πάλι θα αγοράσει παίκτες αμφιβόλλου ποιότητος. Και δείχνει φοβερή αδράνεια στην ενίσχυση της ομάδας σε θέσεις που πονά εδώ και καιρό, ούτε αντικαταστάτη του Κλισί αγόρασε, ούτε ένα καλό σέντερ μπακ μπας και βελτιώσει την άμυνα (διότι ο Κοσιελνί δεν...) και τώρα χάνει δύο τεράστιας σημασίας όπλα του. Βέβαια έχουμε ακόμη 20 μέρες, ποτέ δεν ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή