Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τα μελλοντικά αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ vol1

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι μακράν του δεύτερου το πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (προσωπική άποψη). Οι Άγγλοι είναι γάτες σε θέματα μάρκετινγκ και έχουν μετατρέψει τη Πρέμιερ Λιγκ στο πιο πλούσιο και κερδοφόρο πρωτάθλημα στον κόσμο, που αριθμεί εκατομμύρια φιλάθλους από κάθε γωνιά της γης. Εκτός από ωραία ατμόσφαιρα, δυναμικό ποδόσφαιρο και ένα σωρό αστέρες του αθλήματος, οι ομάδες της λίγκας έχουν στις τάξεις τους πολλά ταλαντούχα παιδιά και στη σημερινή ανάρτηση θα σας παρουσιάσω μερικά από αυτά.

Jack Wilshere, Arsenal FC:
Ο 19 χρονος χαφ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αν και μικρός έχει ήδη χρηστεί διεθνής με τα χρώματα της Αγγλίας και πολλοί είναι εκείνοι που τον θεωρούν ως τον επάξιο αντικαταστάτη του Λάμπαρντ. Έχει ταχύτητα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ποδοσφαιρική ευφύια, καλή πάσα και το κυριότερο, είναι πολύ σταθερός παίκτης. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον θεωρεί επάξιο αντικαταστάτη του Φάμπρεγκας και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα εκπληρώσει τις προσδοκίες. Πέρσι έκανε μία πολύ καλή σεζόν.

Πλεονεκτήματα: Ταχύτητα, πάσες, ντρίμπλα
Μειονεκτήματα: Δύναμη, ύψος, τελειώματα

Jack Rodwell, Everton:
Ο κεντρικός μέσος των ζαχαρωτών, αν και 20 ετών, βαδίζει ήδη στη τέταρτη σεζόν του στη Πρέμιερ Λίγκ. Και αυτός λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου και δεν είναι τυχαίο το ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του Σερ Άλξε Φέργκιουσον. Εκτός από κεντρικό χαφ μπορεί να αγωνιστεί και σαν αμυντικός μέσος και σαν σέντερ μπακ. Είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιήσει τη πρώτη του εμφάνιση με την εθνική Αγγλίας. Είναι ένας ψηλός μέσος, με καλή πάσα και αστείρευτες δυνάμεις, ενώ έχει και καλή ταχύτητα. Ελλείψει χρημάτων για ενίσχυση, η Έβερτον έχει υψηλές προσδοκίες από τον νεαρό μέσο.

Πλεονεκτήματα: Ψηλό παιχνίδι, πάσα, αντοχές, δύναμη
Μειονεκτήματα: Ντρίμπλα, τελειώματα, στημένα

Tom Cleverley, Manchester United:
Πολλοί έχουν βιαστεί να τον χαρακτηρίσουν σαν τον νέο Σκόουλς. Αυτές είναι υπερβολές του Τύπου καθώς έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ωστόσο, ο 21χρονος κεντρικός μέσος αποτελεί την αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Ο Φέργκιουσον πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του και ο ίδιος ο παίκτης δεν χάνει ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Εξαιρετικά μυαλομένος παίκτης, έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Καλή ταχύτητα, ικανότητα στις πάσες και συμπαθητική ντρίμπλα συνθέτουν το αγωνιστικό προφίλ του νεαρού Κλέβερλι.

Πλεονεκτήματα: Πάσα, αντοχές, σταθερότητα
Μειονεκτήματα: Τελειώματα, ψηλό παιχνίδι

Kyle Walker, Tottenham Hotspur:
Ο νεαρός δεξιός οπισθοφύλακας είναι και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των "σπιρουνιών". Αφού έκανε το αγροτικό του στην ΚΠΡ και την Άστον Βίλλα, ο Χάρυ Ρέντναπ, προπονητής της Τόττεναμ, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αγωνιστεί με τη φανέλα των πετεινών. Ο 21 ετών μπακ είναι γνωστός για τις σέντρες του και τη ταχύτητα του. Έχει ακόμα να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του, ωστόσο, δείχνει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του προπονητή του και να βοηθήσει την ομάδα του. Ο ίδιος ο Φάμπιο Καπέλο, ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας τονέχει στα υπόψιν του και αν κάνει καλή σεζόν μπορεί και να βρίσκεται στην 23άδα για το Euro.

Πλεονεκτήματα: Σέντρες, ταχύτητα, αντοχές
Μειονεκτήματα: Ψηλό παιχνίδι

Jordan Henderson, Liverpool FC:
Περίπου 20 εκατομμύρια ξόδεψε η Λίβερπουλ του Κένι Νταλγκλις για να αποκτήσει τον 21χρονο χαφ από τη Σάντερλαντ και ενώ ο ίδιος είναι οπαδός της μισητής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν μπόρεσε να αρνηθεί την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μία τόσο ιστορική ομάδα. Ο μέσος της Λίβερπουλ και διεθνής με την ελπίδων της Αγγλίας, έχει χαρακτηριστεί από μερίδα του Τύπου ως ο μελλοντικός αντικαταστάτης του Στίβεν Τζέραρντ. Δυναμικός και ταχύς μέσος, με καλή πάσα, αλλά έχει πολλές αδυναμίες στα τελειώματα των φάσεων, στα μακρινά σουτ και έχει σκαμπανευάσματα στην απόδοσή του.

Πλεονεκτήματα: Πάσα, ταχύτητα, δύναμη
Μειονεκτήματα: Τελειώματα, έλλειψη σταθερότητας

Το πρώτο μέρος/αφιέρωμα για τα αστεράκια της Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώνεται κάπου εδώ. Σε μία εβδομάδα περίπου θα μπορέσετε να διαβάσετε τη συνέχεια.

2 σχόλια:

  1. Και είναι και πολλοί άλλοι που «χάθηκαν» όμως.Βέλα,Ντενίλσον,Ντι Σάντο,Γκίμπσον κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βέλα ήταν ανέκαθεν υπερεκτιμημένος, ο Ντενίλσον πράγματι αδικήθηκε. Ο Ντι Σάντο και ο Γκίμπσον ποτέ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ούτε καν ταλέντα δεν θα τα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή