Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το ματς της χρονιάς για τον Βενγκέρ

Πραγματικά, μπορεί να φαίνεται πολύ περίεργο να το πει κανείς αυτό, αλλά είναι η αλήθεια. Το σημερινό παιχνίδι είναι το ματς της χρονιάς για τον Αρσέν Βενγκέρ και για την Άρσεναλ. Αυτό που όλοι περιμέναμε έγινε. Φάμπρεγκας και Νασρί χαιρέτησαν και ο Αλσάτος θα πρέπει, με μπάτζετ 70+ εκατομμυρίων, να καλύψει τα δυσαναπλήρωτα αυτά κενά, μία έβδομάδα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Είναι δεδομένο πως η σεζόν αυτή είναι μεταβατική. Τι σημαίνει αυτο; Στόχοι για πρωταθλητισμό απλά δεν χαρακτηρίζονται λογικοί. Ωστόσο, το σημερινό παιχνίδι θα κρίνει πολλά. Η Άρσεναλ πρέπει να περάσει από το φλεγόμενο Φριούλι. Είναι απαραίτητο. Πιθανός αποκλεισμός αυτόματα σημαίνει πως το ηθικό όλων θα φτάσει στα πατώματα (εάν δεν έχει φθάσει ήδη...) και το πλήγμα στο γόητρο θα είναι επίσης μεγάλο.

Σκεφτείτε απλά την εξής εικόνα: Την Άρσεναλ να υποδέχεται στο Έμιρεϊτς την...Ζεσταφόνι (τυχαία επιλογή), στη σέντρα να κυματίζει το σεντόνι του Europa League και στις φανέλες των παικτών, στο δεξί μανίκι να υπάρχει το λογότυπο του δεύτερου τη τάξει διασυλλογικού θεσμού της Ευρώπης. Απλά, κάτι δεν πάει καλά με αυτή την εικόνα...

Και όμως, αν η Άρσεναλ δεν τα καταφέρει στην Ιταλία, είναι πολύ πιθανό να το δούμε και αυτό. Το 1-0 του πρώτου αγώνα, που ξεκάθαρα αδικεί την Ουντινέζε, είναι πάρα πολύ εύθραυστο, και με δεδομένο ότι η έδρα των Ιταλών είναι από τις δύσκολες (στο πρωτάθλημα ήταν οχυρό πέρσι), αν δεν αλλάξει άρδην η εικόνα των κανονιέριδων, τότε ο αποκλεισμός μπορεί να έρθει και σαν κάτι το λογικό και αναμενώμενο.

Οι κόκκινοι του Λονδίνου έχουν ελλείψεις. Ο Γουίλσιρ εκτός, ο Κοσιελνί (αφού τον θεωρούν και βασικό μιας και εγώ τον θεωρώ μια μετριότητα) τραυματίας, οι Γκίμπς και Τραορέ το ίδιο (ποιος θα παίξει αριστερά;). Το μόνο θετικό είναι η επιστροφή των Ζερβίνιο, Σόνγκ και του αρχηγού Φαν Πέρσι, που και αυτός δείχνει πολύ απογοητευμένος με την εικόνα της ομάδας του και πολλα σενάρια υποστηρίζουν πως είναι πιθανόν να αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Ο Βενγκέρ δεν μπορεί να κάνει διαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού, δεν μπορεί να πάρει το 200% από τους παίκτες του, δεν είναι Φέργκιουσον που μπορεί να κάνει τον Κάρικ αξιοπρεπή χαφ. Ο Βενγκέρ είναι ο άνθρωπος που μπορεί, όμως, να κάνει εξαιρετική διαχείρηση χρημάτων. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό έκανε, γι'αυτό και η Άρσεναλ δεν έχει προβλήματα οικονομικής φύσης. Τώρα όμως, μετά από τόσα χρόνια, πρέπει να ξοδέψει.
Θέλει αντι-Φάμπρεγκας και αντι-Νασρί. Υπάρχουν στην αγορά τέτοιοι; Πιθανόν ναι. Ο Έντεν Αζάρ επί παραδείγματι είναι εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης. Το ίδιο ισχύει και για τον Μ'Βίλα, τον νέο Μακελελέ (σύμφωνα με τον Τύπο). Παίκτες υπάρχουν, απλά θέλουν λεφτά. Και επίσης, είναι αναγκαίο να πάρει σέντερ μπακ παρτενέρ του Βερμάλεν. Ο Βερτόνγκεν του Άγιαξ είναι πολύ καλός, ενώ καλή λύση είναι και ο Κέιχιλ της Μπόλτον.
Αλλά αυτό που θέλει, για εμένα, είναι σέντερ φορ. Ήρθε η ώρα να καλυφθεί επιτέλους το κενό που άφησε ο Τιερί Ανρί. Έχουν περάσει πόσα χρόνια από τότε και όμως οι φίλαθλοι της Άρσεναλ ακόμα τον νοσταλγούν. Ο Αντεμπαγιόρ δεν ήταν αρκετός, ο Φαν Πέρσι δεν είναι ο κίλερ, είναι πιο πολύ για τη περιφέρεια, ενώ ο Μπέντνερ είναι...για να βάψει κανένα τοίχο, να μεταφέρει κανένα σακί με μπετόν. Στη θέση του φορ και αν υπάρχουν επιλογές...λίστα ολόκληρη θα μπορούσε κανείς να γράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου