Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Η κλήρωση του Europa League

Τέσσερις ελληνικές ομάδες βρέθηκαν στη κληρωτίδα για τα παιχνίδια των πλέι οφ του Europa League και θα διεκδικήσουν το δικαίωμα της πρόκρισης και της εισόδου στους ομίλους του θεσμού. Συνολικά οι κληρώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν βατές, με εξαίρεση φυσικά αυτή του Βόλου, και σαν χώρα έχουμε καλές πιθανότητες να δούμε τις ομάδες μας στα τελικά του θεσμού.

Έναν παλαιό γνώριμο θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η ομάδα που απέκλεισε πέρυσι τον Ολυμπιακό. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά δεν συνιστά και ομαδούλα, εξάλλου και με την Οντένσε τα ίδια λέγαμε και είδαμε τη κατάληξη. Ο ΠΑΟ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς συνθήκες του Ισραήλ και τη κακή του ψυχολογία.

Μέτρια προς δύσκολη είναι η ομάδα που κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο χθεσινός ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί καθώς η Καρπάτι Λιβ είναι μεν επικίνδυνη αλλά όχι και κάτι το εξαιρετικό. Θεωρώ πως η ομαδα της Θεσσαλονίκης έχει βατό έργο, ειδικά αν υπολογίσουμε και το ότι έχει και μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και ότι έχει αντιμετωπίσει και μεγαλύτερες ομάδες, με θετικά αποτελέσματα.

Ο Βόλος, αν αγωνιστεί εν τέλει (πράγμα απίθανο με τα τωρινά δεδομένα) έχει ανυπέρβλητο εμπόδιο καθώς θα πρέπει να αγωνιστεί απέναντι στους νεόπλουτους Παρισιάνους. Η Παρί Σεν Ζερμέν μόνο ομαδούλα δεν είναι και η θεά τύχη γύρισε τη πλάτη στον Ολυμπιακό, που αν αγωνιστεί, θα πάει μόνο για την εμπειρία.

Η ΑΕΚ είναι η μεγάλη κερδισμένη. Ντιναμό Τιφλίδας. Με ελάχιστη σοβαρότητα και καθαρό μυαλό η Ένωση θα έχει δύο ευχάριστα...φιλικά. Σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογηθεί οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης και η ΑΕΚ θα μπορέσει να καλύψει και μέρος των χρεών της από την είσοδο της στους ομίλους.

7 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που ο Βόλος έπεσε με την ομαδάρα την Παρί. Να θαυμάσουμε τα νέα αποκτήματα της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παστόρε, Μενέζ και σία ε; Ναι θα έχει ενδιαφέρον, θέλω να δω πως θα τα πάει η Παρί φέτος, πολλά λεφτά έχει δώσει και μάλλον πάει καρφί για τίτλο. Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει στην ουσία δεν πήρε και υπερπαιχταράδες η Παρί.Σισοκό,Παστόρε και Μενέζ είναι τα μεγαλύτερα ονόματα αν δεν κάνω λάθος.Πάντως για τον Βόλο είναι...κάπως...

    Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνειδητοποιήσει οτι το καλοκαίρι και τα φιλικά τελείωσαν σιγά σιγά.Μπήκαμε στον Αύγουστο και αν μη τι άλλο πρέπει να συγκεντρωθεί.

    Ο ΠΑΟΚ ήταν πέρσι πολύ καλός.Νίκησε τη Βιγιαρεάλ και βρέθηκε μια ανάσα από το να αποκλήσει τον Άγιαξ (στην αρχή) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (στο τέλος).Φυσικά περιμένω πιο πολλά από αυτόν φέτος.

    Η ΑΕΚ...αν δεν «κοιμηθεί» θα τα καταφέρει.Αλλά βρε παιδιά συμασία δεν έχει άντε πήγαμε στους ομίλους και αυτό είναι επίτευγμα.Η Πορτογαλία τι περισσότερο από ΄μας έχει να είχε πέρσι 3/4 ομάδες στα ημιτελικά του Europa League?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έχει η Πορτογαλία;
    1) Ταλέντο
    2) Οργάνωση
    3) Ποδοσφαιρική Παιδεία

    Εμείς τι έχουμε;
    1) Περιορισμένο και-κυρίως-ανεκμετάλλευτο ταλέντο
    2) Αταξία
    3) Ποδοσφαιρική απαιδευσιά
    4) Σαπίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και επαυξάνω.

    ΥΓ:Άκουσες;Λίγες μέρες μετά την «ανακάληψη» μου στον Πέτσο ο Σάντος τον κάλεσε στην εθνική.Μπας και σε διαβάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά μη συγκρίνουμε την Πορτογαλία με την κατάντια μας. Συμφωνώ με τον Kantharo. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη νέα Παρί. Πιστεύω πάντως πως είναι δύσκολο να δέσει από φέτος ως ομάδα, με τόσους καινούριους παίχτες. Παράλληλα νομίζω πως χρειάζεται έναν καλύτερο προπονητή από τον Κομπουαρέ, για να γίνει κυρίαρχη στο Σαμπιονά.

    Υ.Γ. Σκάουτερ ρίξε μια ματιά στο e-mail σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ύπνος
    Λες; Όπως και να'χει το συγκεκριμένο άρθρο ήταν μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα όταν έγινε γνωστή η κλήση του Πέτσου

    @Χάρης
    Έχεις κάποιο δίκιο για την Παρί και εμένα ο κόουτς δεν μου αρέσει αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο οι νεόπλουτοι να τα πηγαίνουν καλά. Το γαλλικό πρωτάθλημα δεν είναι το πλέον δαπανηρό, οπότε μία ομάδα που έχει διαθέσει 80+ μυρια για μεταγραφές αν μη τι άλλο έχει μίνιμουμ απαιτήσεις έξοδο σε cl.

    ΑπάντησηΔιαγραφή