Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απλά ένας τραγικός Ολυμπιακός...

Το χθεσινό παιχνίδι μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει σε αυτή τη διοργάνωση. Ένας αργός, κακός Ολυμπιακός, δίχως ανάπτυξη, εμπνεύσεις, ηττήθηκε με σκορ 0-1 από μία εξίσου κακή Μαρσέιγ, που απέδειξε περίτρανα σε όλους πως η βαθμολογική θέση που βρίσκεται στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι αυτή που της αναλογεί, βάσει της εικόνας της. Μπορεί η ομάδα να μην έχει παιχνίδια στα πόδια της, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά...

Πρώτα πρώτα θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις. Ξέραμε όλοι μας πως ο Βαλβέρδε δεν θα άλλαζε ποτέ του σύστημα. 4-2-3-1 με εξτρέμ. Σωστά; Λοιπόν, ο Ριέρα έφυγε. Είναι απουσία. Δεκτό. Ωστόσο, πίστεψε κανείς ότι ένας παίκτης με ευπάθεια σε θλάσεις όπως ο Ισπανός, θα έβγαζε όλη τη σεζόν; Όχι. Οπότε, δεν θα έπρεπε να υπάρχει παίκτης για μπακ απ; Ναι. Ποιος είναι αυτός; Ερώτημα δεύτερο. Απο δεξιά ποιος υπολογίζονταν για βασικός; Ο Αμπντούν που ήρθε μια εβδομάδα πριν την εκπνοή των μεταγραφών; Ή ο Χαβίτο, που δεν δηλώθηκε καν στη λίστα της ΟΥΕΦΑ;

Τρείς παίκτες του Ολυμπιακού ήταν καλοί χθες, ο Παπαδόπουλος, ο Μέλμπεργκ και ο Τοροσίδης, παρά το ότι από τη πλευρά του προήλθε και το γκολ των Γάλλων. Οι υπόλοιποι ένα μαύρο χάλι. Ο Φέισα αργός, με καθυστερημένες αντιδράσεις και πολλά λάθη. Το "παιδί" του Ερνέστο, ο Φουστερ, σαν αριστερό χαφ ήταν... Ο Γέστε πολύ αργός, πάρα πολυ αργός, αν και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις. Ο Μιραλλάς απελπιστικά μόνος του. Όταν δε, πήγε στο αριστερό άκρο χάθηκε τελείως. Άφαντος, φάντασμα, δεν έκανε τίποτα.

Για τον Αμπντούν θα αφιερώσω μία ολόκληρη παράγραφο. Διότι το χθεσινό του παιχνίδι ήταν για τα σκουπίδια. Πρώτη μου φορά βλέπω τόσο κακό τον Αλγερινό. Λάθη επί λαθών σε όλα, στα τρεξίματα, στα μαρκαρίσματα, στα σούτ, στις πάσες, ότι έκανε ήταν λάθος. Χθες ο Αμντούν ήταν το χειρόφρενο της ομάδα του. Καθυστερούσε την όποια ανάπτυξη είχαν οι ερυθρόλευκοι, ενώ ήταν και πολύ εκνευριστικός. Φάουλ έκανε και γκρίνιαζε. Έκανε καθαρό χέρι και άρχισε να φωνάζει λες και του σκότωσαν τη μάνα. Ας ελπίσουμε να ήταν απλά ένα κακό παιχνίδι.

Η Μαρσέιγ είναι πολύ κακή. Πολύ κακή όμως. Στην άμυνα πελαγοδρομούσε, έχει πετάξει ο Ντεσάμπ μέσα δύο νταμάρια και φυσικά στο ψηλό παιχνίδι είναι άπιαστη. Αν παίξει κάποιος τη μπάλα κάτω, το χάος. Απορώ, για ποιον λόγο και αφού έχανε ο Ολυμπιακός, γιατί δεν έβαλε δύο επιθετικούς ο Βαλβέρδε, ώστε να χτυπήσει την σαθρή, αργή άμυνα των Μασσαλών. Ο Τζεμπούρ και ο Μιραλλάς είναι γρήγοροι και έχουν διεισδυτικότητα. Με το χάλι στο κέντρο της άμυνας είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι καλό θα έβγαινε.

Η πρόκριση πλέον, αν φαινόταν στο παρελθόν υπέρβαση τώρα μοιάζει άπιαστο όνειρο. Η Άρσεναλ στην έδρα της απλά δεν θα χάσει, ενώ η Ντόρτμουντ δεν θα δείξει έλεος, στο χθεσινό παιχνίδι έκανε πόσες φάσεις, απλά δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις. Όμως το κανόνι της ομάδας, ο Μπάριος, λογικά θα έχει επιστρέψει. Και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Είναι πολύ κακό το ότι έχασε ο ΟΣΦΠ εντός έδρας από τη πιο αδύναμη αντίπαλό του. Μετά από αυτό, δεν μπορεί να έχεις και ιδιαίτερες αξιώσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Υ.Γ1 Ο Βαλβέρδε φέρει ξεκάθαρη ευθύνη για την ήττα. Κάτι δεν πήγε καλά στον προγραμματισμό του. Αυτό το είχαμε ξαναπεί, άλλωστε. Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα.
Υ.Γ2 Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες του διαγωνισμού υποτροφιών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

2 σχόλια:

  1. Ο Ολυμπιακός έγινε Βαλβερδελιακος.Κάτι παραπάνω από τη μισή ομάδα είναι δικά του «κολλητάρια» από παλιές ομάδες,ή από προσωπικό του σκάουτινγκ.Στην πρώτη κατηγορία έχουμε άπειρους,Γιέστε,Φουστέρ,Μαρκάνο κτλ.Στην δεύτερη,εξίσου άμπαλους:Αμπντούν,Χολέμπας και σία.

    Τι με εξαίρεση τους Μέλμπεργκ,Αβραάμ,Τοροσίδη,Μιραλάς άντε και τον Μακούν οι υπόλοιποι ήταν κά-κι-στοι.Κοιμόταν ο Κονστάντσο (που στην ουσία μία απόκρουση σε σούτ του Σεριού έκανε μόνο) το ίδιο και ο Χολέμπας που ο Αμαλφιτανό τον έκανε σουροτίρι.Στο κέντρο απορώ γιατί δεν έβαλε Μακούν από την αρχή.Ο Φέισα,νέο παιδί να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του.Ούτε αντοχές,ούτε διάθεση,ούτε τρεξίματα,ούτε σουτ τίποτα.Ο Γιέστε δεν το συζητάμε.Ο Μιραλλάς μια φορά πήρε την μπάλα στο πόδια και έκανε μαντάρα την άμυνα.Αν είχε δύο ακόμη ευκαιρίες θα είχε μπεί το γκόλ.Ο Φουστέρ κακός.Πολύ κακός.Τίποτα σπουδαίο.Ο Αμπντούν,ο θεωριτικά καλύτερος παίχτης σε αυτήν την θέση που έχουμε στο πρωτάθλημά μας έδειξε ένα τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα είπες όλα. Μόνο μία επισήμανση: Άμπαλο τον Αμπντούν δεν τον λες, ξέρει απλά χθες ήταν κάκιστος. Για τον Χολέμπας τα έχουμε ξαναπεί, φίλε Ύπνε, χρειάζεστε άλλο μπακ. Πήραν έναν ακόμη Ισπανό. Ο Μιραλλάς όσο ήταν φορ, κάτι έκανε αλλά ήταν μόνος. Όταν πήγε στα άκρα όμως...Κάσπερ το φαντασματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή