Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Super League 2η αγωνιστική:Βελτίωση για Παναθηναϊκό, σπουδαίο διπλό του Ατρόμητου

Η δεύτερη αγωνιστική της Super League, τουλάχιστον όσα παιχνίδια μπορούσαν να γίνουν, αποτελεί παρελθόν. Με μόλις πέντε παιχνίδια και δέκα ομάδες να αγωνίζονται, μεγάλος νικητής ήταν ο Παναθηναϊκός, που ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννενα. Σπουδαίο διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης για τον Ατρόμητο, που επικράτησε με σκορ 0-1 του κακού Άρη, ενώ μεγάλη ανατροπή έγινε στο Παγκρήτιο, όπου ο Εργοτέλης, αν και έχανε με 0-1, γύρισε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (2-1).

Αήττητος και βελτιωμένος
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός, στον απόηχο των διοικητικών αναταράξεων, κέρδισε με σκορ 3-1 τον νεοφώτιστο ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ. Σαρριέγκι, Τοτσέ και Λέτο τα τέρματα των πρασίνων, ενώ το μοναδικό γκολ του Άγιαξ της Ηπείρου πέτυχε ο αειθαλής Μπακαγιόκο μετά από παιδικό λάθος του Βύντρα. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, με εξαίρεση το πρώτο 30 λεπτο, έπαιξε αρκετά καλά, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει και περισσότερα εάν οι πράσινοι δεν σημάδευαν τα δοκάρια (τρία στον αριθμό).

Τα Γιάννενα ήταν απογοητευτικά, δεν μπόρεσαν ποτέ να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, ενώ και το γκολ που πέτυχαν το οφείλουν στην...ασίστ του Βύντρα. Κορυφαίος για τον ΠΑΟ ο Σεμπάστιαν Λέτο, καλή εμφάνιση από Ζέκα και Μπουμσόνγκ. Άσχημο παιχνίδι από τον Βύντρα, που μεταξύ άλλων, έκανε και το δωράκι του στους αντιπάλους. Τέλος, θεωρώ πως αν ο Τοτσέ δεν διαδέχονταν τον Σισέ, δεν θα τράβαγε αυτά που τραβάει. Χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, δείχνει τουλάχιστον αξιοπρεπής και με αίσθηση του γκολ. Αδικείται γιατί έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις σαν ο αντί-Σισέ.

Έχει πρόβλημα...
Με δράστη τον Κώστα Μήτρογλου, που σκόραρε για ακόμη μία φορά κατά του Άρη, ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη πήρε ένα σπουδαίο διπλό στη Θεσσαλονίκη. Με ορθολογικό πλάνο, ηρεμία και εμπιστοσύνη στα πόδια τους, οι Περιστεριώτες έπαιξαν απλά και ουσιαστικά, σε αντίθεση με τον Θεό του πολέμου που ήταν πολύ κακός. Μοιραίος κατά πολλούς ο Καρίμ Σολτάνι λόγω της ανόητης κόκκινης που δέχθηκε όταν πέταξε τη μπάλα στο πρόσωπο του Επστάιν (ο Γερμανός, βέβαια, έκανε λες και τον διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά είναι δίκαιη η κάρτα).

Η εικόνα του Άρη ήταν κατά διαστήματα απογοητευτική. Η αποβολή του Γαλλοαλγερινού Σολτάνι επηρέασε αρκετά την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος βλέπει τους παίκτες του να μην έχουν δέσει, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Σηφάκη, που ανέφερε πως κάποιοι στην ομάδα δεν τα δίνουν όλα, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι του.

Αδράνησε και το πλήρωσε

Μέχρι το 84' ο ΠΑΟΚ κρατούσε τη τύχη του στα χέρια του. Μπορεί να ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα λόγω της αποβολής του Ντιέγκο Αρίας με δύο κίτρινες (η δεύτερη είναι ανούσια), ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπαλάφα στο 68' και όλα έδειχναν ότι ο δικέφαλος του Βορρά θα έφευγε με το τρίποντο από μία δύσκολη έδρα. Ωστόσο, οι Κρητικοί δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη και με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών έφεραν τα πάνω κάτω. Λυτρωτές για την ομάδα του Καραγεωργίου οι Λεάλ (MVP) και Μπούντιμιρ.

Ο Λεάλ αναστάτωσε αρκετές φορές την άμυνα του ΠΑΟΚ και πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πριν προλάβουν να ξεπεράσουν το σοκ, οι παίκτες του Μπόλονι αδράνησαν και δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με δράστη τον Κροάτη φορ, Μάριο Μπούντιμιρ. Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή και ο προπονητής της ομάδας θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να επαναφέρει την ηρεμία, ενόψει και της πολύ δύσκολης αναμέτρησης με τη Τότεναμ στη Τούμπα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια...
Αδιάφορο και κακό παιχνίδι στη Τρίπολη με τον Αστέρα να υποδέχεται τη Κέρκυρα. 0-0 το τελικό αποτέλεσμα που μάλλον αφήνει ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες. Κακό θέαμα, ελάχιστες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Πανιώνιος χάλασε τη γιορτή του Παναιτωλικού για την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Με δράστη τον νεοαποκτηθέντα Κούκι, η ομάδα της Νέας Σμύρνης κέρδισε τους τρείς βαθμούς, πολύτιμους για τη δύσκολη συνέχεια.

Δεν αγωνίστηκαν: ΟΦΗ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ξάνθη

2 σχόλια:

  1. Ώραία πράματα.Μην παίζει αγώνες λόγω ΔΕΘ.Κι άμα η ΑΕΚ φάει εξάρα στην Ευρώπη θα έχει γίνει όμως η ομιλία του προθυπουργού.

    Ο Μήτρογλου είναι πολύ καλός.Άσχετα με το τι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μήτρογλου είναι τεμπέλης, τέτοιοι παίκτες δεν είναι του γούστου μου. Επίσης, είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει γενικότερα στη Σούπερ Λίγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή