Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1

Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ της εφετινής περιόδου είναι πλέον γεγονός. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφεραν να επικρατήσουν με σχετική άνεση της πρωταθλήτριας Γερμανίας, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε εν πολλοίς στα τραγικά λάθη των αντιπάλων των Πειραιωτών στην αμυντική γραμμή. Με αυτή του τη νίκη ο Ολυμπιακός κατακτά τρεις υπερπολύτιμους για τη συνέχεια βαθμούς, ενώ αφήνει τη Ντόρτμουντ στη τελευταία θέση του 6ου ομίλου.

Είναι σίγουρο πως κανένας δεν περίμενε πως η ομάδα του Πειραιά θα κατάφερνε να κερδίσει την Ντόρτμουν και μάλιστα σχετικά εύκολα. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του αγώνα, που οι Γερμανοί μπήκαν με φόρα για να τρομάξουν τους αντιπάλους τους, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, πράγμα περίεργο μιας και οι κίντρινοι της Μπορούσια έχουν τη φήμη μιας καλής ομάδας μεσοεπιθετικά με προβλήματα στην άμυνα. Το δεύτερο, πάντως το διαπιστώσαμε και με το παραπάνω.

Το ντουέτο Χούμελς-Σούμποτιτς ήταν και ο αδύναμος κρίκος των περσινών πρωταθλητών της Μπουντεσλίγκα. Τα κενά ανάμεσα στα δύο σέντερ μπακ ήταν χαώδεις, ενώ ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως κατάφερε ο σχετικά χαμηλού αναστήματος Χολέμπας (ή Χολέβας μιας και έγινε και Έλληνας) να σκοράρει με κεφαλία, όταν είχε μπροστά του ολόκληρο νταμάρι 1,90 (Χούμελς) που πέρσι ψηφίστηκε και ο κορυφαίος αμυντικός του γερμανικού πρωταθλήματος.

Το μοναδικό γκο,των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σε μία φάση που ξεκίνησε από...κόρνερ στα καρέ της Ντόρτμουντ. Πάντως, και προς τιμήν τους, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν έχασαν τη ψυχραιμίας τους μετά την ισοφάριση και κατάφεραν να προηγηθούν λίγο πριν την ανάπαυλα, με σκόρερ τον Γαλλοαλγερινό Τζιμπούρ, που "αδειάζει" τον τραγικό Σούμποτιτς και με όμορφο τεχνικό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής "γράφει" το 2-1, αποτέλεσμα που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πάλι οι Γερμανοί προσπάθησαν να μπουν δυνατά. Είχαν μια υποτυπώδη κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε καμία περίπτωση την υπεροχή τους αυτή σε κάποιο τέρμα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, στον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Μικρές πάσες με κάτω τη μπάλα, αντεπιθέσεις και, έχοντας τον Ιμπαγάσα σε πολύ καλή μέρα, έκαναν το γνώριμο παιχνίδι τους. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Μοδέστο με κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός είχε τη τύχη να έχει σε εξαιρετική μέρα τους Ιμπαγάσα, Μιραλλάς, Τζιμπούρ και τους...Χούμελς και Σούμποτιτς, οι οποίοι ήταν τουλάχιστον απαράδεκτοι. Καλό παιχνίδι έκανε ο Ζαν Μακούν, στη πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα (επιτέλους...) ενώ και ο Ορμπάιθ είχε καλή παρουσία, χωρίς λάθη στις μεταβιβάσεις. Οι Γερμανοί πάλι δεν είχαν κάποιον παίκτη που να έλαμψε, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Εντούτοις οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κερδίσουν τους πρώτους πόντους στους ομίλους της διοργάνωσης και πλέον έχουν ελπίδες για πρόκριση τουλάχιστον στο Europa League. Η νίκη της Άρσεναλ επί της Μαρσέιγ είναι ένα μάλλον ευνοϊκό αποτέλεσμα για το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: 

Άρσεναλ 7
Μαρσέιγ 6
Ολυμπιακός 3
Ντόρτμουντ 1

Με θετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός διατηρεί ελπίδες μέχρι και για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Υ.Γ Πολλοί στη Γερμανία έλεγαν και ξαναέλεγαν πως ο Μάριο Γκέτσε είναι ο " Γερμανός Μέσσι". Αν ο Μέσσι έπαιζε όπως έπαιξε σήμερα ο Γκέτσε τότε όχι στη Μπαρτσελόνα, ούτε στην Αλμερία δεν θα έπαιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου