Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Champions League: Οι αγώνες της Τρίτης

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη ξεκινά εκ νέου! Μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων, λόγω εθνικών υποχρεώσεων μιας και ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το Champions League θα μας κάνει παρέα το διήμερο αυτό. 16 αγώνες περιλαμβάνει το αγωνιστικό μενού για τη Τρίτη και τη Τετάρτη και σήμερα θα ασχοληθώ με τους οκτώ αγώνες που θα λάβουν χώρα σήμερα.

Σήμερα θα δούμε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια. Ευτυχώς για εμάς, δεν είναι μόνο ένας-δύο οι αγώνες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς, μιας και βρισκόμαστε ήδη στη τρίτη αγωνιστική, κανείς δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Σήμερα, ωστόσο, θα γίνει ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Ανάμεσα στα παιχνίδια που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το Ρεάλ Μαδρίτης-Λυών, το Νάπολι-Μπάγερν και το εξαιρετικά αμφίρροπο Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Άγιαξ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA θα μεταδώσει το Ρεάλ Μαδρίτης-Λυών σε απευθείας μετάδοση και με εκφωνητή, μιας και το κανάλι της Μεσογείων εξασφάλισε ειδική άδεια για τη μετάδοση του εν λόγω αγώνα. Το συγκεκριμένο ζευγάρι το έχουμε δει πολλές φορές αντιμέτωπο τα τελευταία χρόνια και επειδή παραδοσιακά οι Γκον δυσκολεύουν τους Γκαλάκτικος, αναμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που φαινομενικά έχει σαν φαβορί την ομάδα του Μουρίνιο, ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε από την κλήρωση κιόλας του εν λόγω ομίλου πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης και πιθανή νίκη των μπλάνκος θα τους εδραιώσει στη πρώτη θέση. Ο Ζεζέ Μουρίνιο έχει τη τύχη να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν. Ο Αργεντίνος φορ όταν βρεθεί στη καλή του μέρα είναι "φονιάς" μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Το γεγονός ότι μέσα σε 13 μέρες έχει επτύχει τρία χατ-τρικ αποδεικνύει τη κατάσταση του διεθνούς φορ.

Στο άλλο παιχνίδ του ομίλου, πιθανόν και από τα πιο αμφίρροπα τη σημερινή αγωνιστική, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ υποδέχεται τον Άγιαξ. Ο Αίαντας δεν βρίσκεται και στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ η Ντινάμο θα προσπαθήσει να κερδίσει τους πρώτους της πόντους στο θεσμό. Φαβορί δεν υπάρχει μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν εμπνέει σιγουριά, ωστόσο αν ο Άγιαξ θέλει αν διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την είσοδο του στο Europa League θα πρέπει να κερδίσει σήμερα.

Η Μπάγερν έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εξασφαλίσει σχεδόν σίγουρα τη πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού. Εν αντιθέσει με τη περσινή τραγική σεζόν, η νέα Μπάγερν διαθέτει ποιότητα, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, έναν στράικερ που ναι μεν είναι άτεχνος αλλά δεινός σκόρερ (Γκόμεζ) και έναν φορμαρισμένο Ριμπερί, που δείχνει αναγεννημένος και έχει καταφέρει να καλύψει με το παραπάνω το κενό του "γυάλινου" Άριεν Ρόμπεν. Με νίκη οι Βαυαροί κάνουν το 3 στα 3 και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη.

Η Μάντσεστερ Σίτυ θα αναζητήσει τη πρώτη της νίκη στο Champions League απέναντι στην Βιγιαρεάλ. Οι Ισπανοί δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, εν αντιθέσει με τους πολίτες που αυτή τη στιγμή έχουν κάνει κατάληψη στη πρώτη θέση της βαθμολογίας στην αγγλική Πρέμιερ. Ο Μανσίνι έχει ξεκουράσει πολλά από τα βασικά στελέχη της ομάδας και περιμένουμε νίκη των μπλε, η οποία θα τους επιτρέψει να θέσουν τις βάσεις για πρόκριση στην φάση των "16".

Στον αμφίρροπο, όπως εξελίχθηκε όμιλο των Μάντσεστερ, Μπενφίκα, Βασιλεία και Οτελούι, τη πρώτη θέση κατέχει η...Βασιλεία μετά το 3-3 που απέσπασε στο θέατρο των ονείρων. Η Μπενφίκα φέτος δείχνει πως βρίσκετια σε καλή κατάσταση, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα αγωνίζεται πολύ καλά, ενώ με πιθανή νίκη επί της Βασιλείας στην Ελβετία θα θέσει γερές βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.Η Βασιλεία πάλι, θα προσπαθήσει να ανακόψει τους Πορτογάλους και άπαντες στην Ελβετία ελπίζουν σε εμφάνιση ανάλογη με αυτής στο Όλντ Τράφορντ.

Μόνο νίκη θέλει η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέναντι στη πρωτάρα Οτελούι. Οι Ρουμάνοι είναι αδύναμη ομάδα, χωρίς εμπειρές και η λογική λέει πως οι παίκτες του Σκωτσέζου τεχνικού θα κερδίσουν στο ρελαντί την πρωταθλήτρια Ρουμανίας. Η περσινή φιναλίστ του Champions League χρειάζεται τη νίκη όσο τίποτα άλλο, ιδιαίτερα μετά το χαρακίρι της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Βασιλεία.

Τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Τραμπζονσπορ και το Λιλ-Ίντερ. Ο όμιλος αυτός είναι ανοιχτός, μιας και οι τέσσερις ομάδες που τον απαρτίζουν έχουν μαθηματικές-και όχι μόνο-ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι στη Ρωσία, φαβορί φαντάζει η γηπεδούχος ομάδα λόγω της έδρας και λόγω της απειρίας των Τούρκων, οι οποίοι μέχρι στιγμής δείχνουν πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ.

Το Λιλ-Ίντερ είναι επίσης ένα παιχνίδι που δεν χωράει προβλέψεις μιας και οι δύο ομάδες ακόμη προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Η Λιλ δείχνει να συνέρχεται τον τελευταίο καιρό, το ίδιο όμως δεν μπορεί να λεχθεί και για τους νερατζούρι, οι οποίοι πηγαίνουν από τη μία γκέλα στην άλλη. Η νίκη φαντάζει μονόδρομος και για τις δύο ομάδες και αναμένεται ένα κλειστό παιχνίδι με έμφαση στην άμυνα. Η έδρα πιθανόν να παίξει και το ρόλο της.

Ευχής έργον να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Το έχουμε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου