Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι Άραβες που έρχονται, ο Χιμένεθ που φεύγει και ο Αστέρας που πέφτει...

Παράπονο δεν έχω, η Σούπερ Λιγκ δεν παύει να με εντυπωσιάζει ποτέ. Τρεις μέρες έχω να γράψω κάτι (ελέω εξεταστικής...) και όμως, στο τριήμερο αυτό που μεσολάβησε έγιναν τα μύρια όσα. Πως το λέει η διαφήμιση; Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα. Ναι πράγματι, πρέπει να έχουμε το πρώτο πρωτάθλημα παγκοσμίως που το αποτελούν ομάδες με μονό αριθμό (13). Πολλαπλασιάστηκαν οι μηνστήρες για ΠΑΟ, ο Χιμένεθ βρίσκεται με τα δύο πόδια εκτός ΑΕΚ, ενώ "έσκασε" και είδηση του υποβιβασμού του Αστέρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καταρχήν, εκτός από τον πρίγκιπα Σουλτάν, πλέον ενδιαφέρονται και άλλοι Άραβες να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας. Ενώ λοιπόν, ο δήθεν σωτήρας Βγενόπουλος συνεχίζει να στέλνει επιστολές που αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου και ενώ ο Τσάκας όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για τον πρίγκιπα, εταιρία που είχε μεσολαβήσει στην απόκτηση της Μαντσεστερ Σίτυ από τους Άραβες, ενδιαφέρεται τώρα να αποκτήσει τον ΠΑΟ. Σε αντίθεση με τους άλλους, αυτοί κινήθηκαν σιωπηρά, πράγμα που έχει κάνει πολλούς να πιστέψουν πως η ιστορία δεν είναι μούφα. Θα δείξει το μέλλον τι ισχύει τελικά.

Χιμένεθ στη πόρτα της εξόδου. Μετά την ήττα από τους ξυλοκόπους της Αυστρίας (να κάτι τέτοιες ομάδες βλέπω και μετά αναθεωρώ για το ποδόσφαιρο της χώρας μας) και την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Ανδαλουσιανός τεχνικός από τους οπαδούς της ομάδας, ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να αποχωρήσει απο τον πάγκο της Ένωσης. Μοναδικό αγκάθι σε όλη την υπόθεση; Μα φυσικά η αποζημίωση του τεχνικού της ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να είναι παχυλή. Αντικαταστάτης του θα είναι μάλλον ο Νίκος Κωστένογλου, αγαπητός στους φιλάθλους, πλην όμως άπειρος και όχι κάτι το εξαιρετικό. Αλλά είναι και φθηνός, οπότε αυτόματα αποδεκτός.

Το πρωτάθλημα μας πλέον το απαρτίζουν 13 ομάδες. Πλην των γνωστών απουσιών που ακούν στο όνομα Ομάδα Α και Ομάδα Β, αποφασίστηκε να πέσει κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης λόγω των στημένων. Ακούστηκε πως ο Μποροβίλος έδινε 500.000 στον Ψωμιάδη για να χάσει η Καβάλα από τους Τριπολιτσιώτες. Η απόφαση είναι εφέσιμη, ενώ εκτός από τον Αστέρα, τιμωρήθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου με τριετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόεδρος και ομάδα έχουν ήδη προχωρήσει σε έφεση. Το τι θα γίνει άγνωστό. Το ποιος θα αντικαταστήσει τον Αστέρα, επίσης άγνωστο.

Υ.Γ Το πλιάτσικο που ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο μου (κλικ εδώ) έγινε. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Μόνχε και Ζαραδούκα, ο Άρης τους Σανκαρέ, Ούμπιντες, Γιακούποβιτς, Ακόστα, ο Αστέρας τον Σολάκη, ο Παναιτωλικός τον Ντολεζάι, ο Πανιώνιος τους Σκέμπρι, Ρόκα, Αυλωνίτη, η Κέρκυρα τον Ηλιάδη ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα η ΑΕΚ γλυκοκοιτάζει τους Καραλή, Οικονόμου, Ρόκα και ο ΠΑΣ τον Κατσικά. Περιμένουμε να δούμε τώρα που θα καταλήξουν τελικά οι υπόλοιποι. Πάντως, οι "καλοί" έχουν ήδη βρει ποδοσφαιρική στέγη.

3 σχόλια:

  1. Ένα πράγμα θα σχολιάσω μόνο και αυτό είναι η υπόθεση του Αστέρα... Φίλε, πιστεύω πως αυτή η υπόθεση θα καταρρεύσει πολύ εύκολα στην Εφέσεων... Δε λέω πως δε φταίει ο Αστέρας απλά δεν έχουν δέσει την υπόθεση καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος. Για τον ΠΑΟ ας κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Μέχρι στιγμής ο Βγενό έχει ρουφήξει το αυγό του και το παραμύθι του Τσάκα βγαίνει αληθινό. Ίδωμεν.

    Ο Χιμένεθ δεν νομίζει ότι θα φύγει. Υποθέτω ότι το καλοκαίρι θα μας αποχαιρετήσει. Παχυλή αποζημίωση όπως λες και νίκη στον Πανιώνιο τον κρατάνε. Μάλλον θα τη βγάλει την χρονιά. Η ΑΕΚ δεν ξέρω αν θα την βγάλει. Εξάλλου, μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει παίχτες και διοίκηση. Μέχρι κι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη. Όλο το βάρος πέφτει στον Χιμένεθ.

    Για τον Αστέρα τι να πω; Λογικά θα κάνει έφεση και η ποινή θα αλλάξει. Αν και στην ΕΠΟland δεν πλήττουμε ποτέ. Και ναι έχουμε το μοναδικό πρωτάθλημα με μονό αριθμό. Αυτοί είμαστε.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Βασίλης
    Κι εγώ αυτό πιστεύω, πιο πιθανό είναι να του γίνει αφαίρεση βαθμών, η οποία θα είναι και ταφόπλακα στη παρουσία του στη Σούπερ Λίγκ, μιας και η μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας είναι τραγική.

    @Κάνθαρος
    Υπομονή για τα διοικητικά του ΠΑΟ είναι το μόνο σίγουρο ότι χρειάζεται. Για τον Χιμένεθ δικαιώθηκες τελικά, παραμένει στον πάγκο της Ένωσης. Πράγματι, η ΕΠΟLand δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.
    Καλή συνέχεια και σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή