Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Είναι φέτος η χρονιά της Γιουβέντους;

Πριν από λίγες εβδομάδες, η “κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου” εγκαινίασε το νέο της γήπεδο. Η φετινή σεζόν για την Γιουβέντους λογίζεται ως μία που η ομάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει κάτι, μίνιμουμ την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έγιναν μεγάλες επενδύσεις το καλοκαίρι, καθώς μόνο για μεταγραφές, ο ιταλικός σύλλογος ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στη Serie A. Ονόματα όπως Πίρλο, Βιντάλ, Βούτσινιτς, Λιχτστάινερ, Ελία, καθώς και η παραμονή των Μάτρι, Πέπε, Κουαλιαρέλα, Σόρενσεν που αγωνίστηκαν πέρσι στο σύλλογο ως δανεικοί, συνθέτουν το πολύ δυνατό φετινό ρόστερ της vecchia signora.

Το ξεκίνημα της πάλαι ποτέ υπερδύναμης του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει πραγματοποιήσει ένα αρκετά καλό ξεκίνημα, μιας και μετά από πέντε αγωνιστηκές βρίσκεται στη πρώτη θέση, αήττητη, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, ενώ στη τελευταία αγωνιστική κέρδισε και το πρώτο ντέρμπυ της χρονιάς, καθώς στο Juventus Stadium, οι γηπεδόυχοι κέρδισαν με σκορ 2-0 τη περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν. Δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες μετρά ή ομάδα του Τορίνο και αυτή τη στιγμή μοιράζεται τη πρώτη θέση της βαθμολογίας με την περσινή έκπληξη του ιταλικού πρωταθλήματος Ουντινέζε.

Ο προπονητής της ομάδας είναι ο Αντόνιο Κόντε, ένας νεαρός σε ηλικία τεχνικός (μόλις 42 ετών), που αγωνίστηκε για 12 χρόνια στη Γιουβέντους, την εποχή όπου η Γιούβε ήταν μία από τις υπερδυνάμεις τόσο εγχώρια, όσο και στην Ευρώπη. Έχει κατακτήσει σαν παίκτης τα πάντα με την ασπρόμαυρη φανέλα και τώρα θα επιδιώξει κάτι αντίστοιχο σαν προπονητής πλέον της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως μεγάλα δείγματα γραφής του Κόντε σαν προπονητή δεν έχουμε, ωστόσο η αγωνιστική εικόνα της Γιουβέντους μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή. Οι επιτυχίες του εν λόγω μάνατζερ είναι η κατάκτηση της Serie B με την Μπάρι και η άνοδος στη Serie A της Σιένα.

Η φετινή Γιουβέντους έχει πολύ ποιότητα. Καταρχήν έχει στις τάξεις της τον καλύτερο πασέρ του ιταλικού πρωταθλήματος, τον Αντρέα Πίρλο. Έχει τον Αρτούρο Βιντάλ, ένα γρήγορο χαφ με αστείρευτες δυνάμεις, δυναμική παρουσία στον άξονα και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Στα άκρα της διαθέτει τη σερβική σαϊτα, τον Μίλος Κράσιτς, και τον σταθερό Σιμόνε Πέπε. Στην επίθεση έχει τον Μίρκο Βούσινιτς, που αγωνίζεται και στα άκρα, τον Μάτρι που είναι ένας ικανός σκόρερ και τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, έναν τεχνίτη και γρήγορο επιθετικό που πέρσι στάθηκε άτυχος μιας και τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα και φυσικά τον μεγάλο αρχηγό, τον αειθαλή Ντελ Πιέρο. Να συμπεριλάβουμε και τον δεύτερο αρχηγό της ομάδας, Κιελίνι, τον βράχο της άμυνας. Εδεσε το γλυκό.

Η Γιουβέντους φέτος δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει. Επίσης, η φετινή Serie A θα πρέπει να είναι η πιο εντυπωσιακή των τελευταίων ετών, μιας και τον τίτλο τον διεκδικούν πολλές ομάδες. Ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει, η Ίντερ δείχνει γερασμένη και χωρίς τη ποιότητα και τον δυναμισμό των προηγούμενων ετών, η Μίλαν βασίζεται πάνω στις ορέξεις του Σουηδού Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, η Ρόμα είναι μια νέα ομάδα με μεγάλη ποιότητα αλλά δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά της, ενώ ομάδες όπως η Νάπολι και η Ουντινέζε συνεχίσουν με τη περσινή τους φόρα και μέχρι στιγμής δείχνουν ένα πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ. Μέσα σε όλες αυτές ίσως θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη Λάτσιο του Τζιμπρίλ Σισέ, αν και έχει ξεκινήσει κάπως μουδιασμένα.

Η Γιουβέντους ήταν πάντα μια ομάδα-πρωταγωνίστρια. Το σκάνδαλο με τα στημένα τη κατέστρεψε (η αλήθεια είναι πως το άξιζε), ωστόσο όλοι περιμένουν να ξυπνήσει αυτός ο κοιμώμενος γίγαντας. Είναι αρκετά πιθανό, η φετινή σεζόν να αναδείξει πρωταθλήτρια την μεγάλη κυρία. Η συνέχεια στους αγωνιστικούς χώρους.

18 σχόλια:

  1. Φίλε Σκάουτερ γεια σου. Η απάντησή μου στο ερώτημα που θέτεις με τον τίτλο σου είναι "μάλλον ναι". Η αιτιολόγηση δε, εντοπίζεται στην πρώτη παράγραφο, και τη μαγική λέξη "γήπεδο". Είναι μεγάλο πράγμα για τη Γιουβέντους αυτό το νέο γήπεδο κι όποιος είδε έστω και λίγο το ντέρμπι με τη Μίλαν θα κατάλαβε. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι φοβερή. Πέρα απ' αυτό βέβαια, η Γιούβε είναι πολύ ενισχυμένη, με παίχτες όπως ο Βούτσινιτς και ο Πίρλο και έχει κι ένα καλό κορμό με Ιταλούς παίχτες, κάτι που δεν ισχύει για την Ίντερ και τη Μίλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό το άρθρο σου Σκάουτερ. Μπράβο σου.

    Τυχαίνει να είμαι φανατικός της Γιουβέντους, άρα μου επιτρέπονται 2-3 σχόλια. Καταρχάς, έχεις εξαιρετική επιτυχημένους χαρακτηρισμούς για τους παίχτες (πχ σέρβικη σαϊτα κλπ). Αποδίδουν ακριβώς τις "ιδιότητες" του κάθε παίχτη. Κατά δεύτερον, πιστεύω πως ο Κόντε θα έπρεπε να μελετήσει καλύτερα την περίπτωση του Βιντάλ. Αυτό που μου είχε δείξει ο συγκεκριμένος παίχτης σε Λεβερκούζεν και Χιλή ήταν ότι πρόκειται για έναν ικανότατο αμυντικό χαφ. Παρ' όλα αυτά ο Κόντε το χρησιμοποιεί σε μια θέση μπροστά από τα δύο -υποθετικά- αμυντικά χαφ (Μαρκίζιο, Πίρλο). Θα ήθελα να το δω για ένα παιχνίδι σε θέση καθαρού αμυντικού χαφ. Μιας και ανέφερε τον Μαρκίζιο, να πω ότι τον πιστεύω πολύ. Έχει τα φόντα να γίνει μελλοντικός αρχηγός της ομάδας και το βοηθάει πολύ η παρουσία του φοβερού Πίρλο δίπλα του.

    Να τελειώσω απαντώντας στο ερώτημα που τίθεται στον τίτλο. Η απάντηση μου είναι "ΔΞ/ΔΑ". Κι αυτό γιατί η έλλειψη δεύτερου σεντερ μπακ που να πλησιάζει το επίπεδο του Κιελίνι μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στο μέλλον. Επίσης, είναι εμφανές ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη θέση του αριστερού μπακ. Γκρόσο και Ντε Τσέλιε είναι μέτριοι.

    Και πάλι, μπράβο για το άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Χάρης
    Γεια σου φίλε Χάρη. Η δημιουργία του νέου γηπέδου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, συμφωνώ μαζί σου. Επίσης, το γεγονός ότι έχει γηγενείς παίκτες είναι πολύ σημαντικό, μιας και ξέρουν που βρίσκονται και παλεύουν και για την ομάδα.
    @Γιάννης
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Και εγώ, μέχρι το σκάνδαλο, είχα μια συμπάθεια για την Γιουβέντους, αλλά με το σκάνδαλο ξενέρωσα αρκετά. Τέλως πάντων. Η παρατήρηση σου σχετικά με την άμυνα της ομάδας είναι πολύ εύστοχη, αν και ο Μπονούτσι δεν είναι τόσο κακός. Αλλά από ακραία μπακ η ομάδα υποφέρει πολύ. Θα δούμε, ο Γενάρης δεν είναι μακριά...Για τον Μαρκίζιο έχω ακόμη κάποιες ενστάσεις, δεν είναι σταθερός, έχει σκαμπανευάσματα. Αλλά με τη Μίλαν ήταν φοβερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακράν η πιο αντιπαθητική ομάδα της Ιταλίας... Forza Lazio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι σίγουρος ρε Βασίλη; Εγώ προσωπικά θεωρώ τη πιο αντιπαθητική την Ίντερ. Η ομάδα σου έχει ξεκινήσει πολύ μουδιασμένα, ελπίζω να ανέβει, πέρσι έπαιξε καλή μπαλίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετω και απο εδω.Και γνωστοι εδω:)
    Μιλαν και Ιντερ οι πιο αντιπαθητικες για μενα.
    Γιουβεντους καθαρα λογο στοιχηματος και κηδειων.
    forza Lazio...forza Atalanta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα φίλε Πάνθηρα,

    Κι άλλος Λατσιάλι! Για τη Γιουβέντους συμφωνώ απόλυτα, έχω φάει κουβά απίστευτο από αυτή την ομάδα. Δεν έχουν περάσει περισσότερες από 3 εβδομάδες που μου έστειλε κουπόνι στο κουβά.

    Τη Μίλαν τη συμπαθώ λόγω Σάκι, Βαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ και εσχάτως λόγω Ιμπραϊμοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Γιουβεντους απο περυσι με παει μη πω πως οποτε την εχω παιξει.
    Φυσικα ακολουθει και η Ρομα μετα τη Γιουβεντους.
    Ο μονος που με χαλαει στη Λατσιο,ειναι ο Σισσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααα,σε προσθεσα και στην λιστα μου.Απ οτι ειδα εισαι απο τα λιγα blogs που εχουν δικη τους αποψη και δεν κοπιαρουν μονο αλλες σελιδες.Μπραβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαντάζομαι ότι και τον Βασίλη αυτό τον χαλάει.
    Αλλά από τον Ζάρατε τον προτιμώ τον Γάλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόλις σε πρόσθεσα κι εγώ. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και γω το ιδιο φανταζομαι για τον Βασιλη :)
    μου εκανε εντυπωση που τον δεχθηκαν παντως ευκολα οι Λατσιαλοι γιατι με τους εγχρωμους εχουν ενα θεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπα, όταν πρόκειται για δικό τους παιδί δεν τα βγάζουν αυτά τα συναισθήματα. Εξάλλου, έχουν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα σχετικά με τον ρατσισμό τα τελευταία χρόνια. Πλέον, μόνο αν δουν κάποιον της Ρόμα είναι έτοιμοι για φονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι,η αληθεια ειναι οτι εχουν καλμαρει καπως.
    Συμπερασματα παντως στο ντερμπυ την αγωνιστικη που ερχεται..Λατσιο-Ρομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ισχύει. Πάντως δεν το αγγίζουμε στο στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι ρε αφού και οι σκληροπυρηνικοί της Ρόμα έχουν αλλάξει πολιτικές πεποιθήσεις... Το αριστερό ρεύμα της Ρόμα έχει σιγοσβήσει... Πλέον, οι Λατσιάλι σε πολιτικό επίπεδο κοντράρονται με τη Λιβόρνο... Σε αγωνιστικό δε το συζητάω πως μισιούνται με τη Ρόμα... Ρε παιδιά με Κλόζε μπροστά τι να πει ο Σισέ... Καλός αλλά για τον Παναθηναϊκό ο Γάλλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να σου πω Βασίλη, αν δεν είχε σπάσει τα πόδια του πόσες φορές, ο Σισέ δεν θα είχε έρθει ποτέ εδώ. Καλός και ο Κλόζε αλλά και ο Σισέ θα βοηθήσει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή