Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ρε Γιουνάιτεντ, έξι;

Το ρολόι δείχνει περίπου 17.20 και η αναμέτρηση στο "Θέατρο των Ονείρων" ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του Μάντσεστερ έχει λήξει. Χρειάστηκα δύο με τρία λεπτά για να συνειδητοποιήσω τι έγινε στο Ολντ Τράφορντ. Προς στιγμήν, νόμιζα πως ονειρευόμουν. Η Μάντσεστερ Σίτυ ταπείνωσε τη γηπεδούχο Γιουνάιτεντ με σκορ 1-6. 1-6, καλά διαβάσατε.

Τι και αν ήταν για 37 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στο γήπεδό της; Τι κι αν δεν είχε γνωρίσει την ήττα από την αρχή της σεζόν; Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιβεβαίωσε τις υποψίες όλων περί κακής φόρμας της ομάδας και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Το τελικό 1-6 είναι ένα σοκαριστικό από κάθε άποψη αποτέλεσμα και απορία μου είναι πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Η Σίτυ βρίσκονταν σε εξαιρετική μέρα. Ο Νταβίντ Σίλβα έκοβε και έραβε στον άξονα, ο Μάριο Μπαλοτέλι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και σήμερα πέτυχε δύο γκολ, ενώ στους διακριθέντες θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Τζέιμς Μίλνερ, που μπορεί να είναι ατσούμπαλος και μονοκόμματος παίκτης, ωστόσο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Και σαν να μη έφταναν αυτοί, η αμυντική λειτουργία των πολιτών ήταν αψεγάδιαστη, με τον Κομπανί να πραγματοποιεί μεστή εμφάνιση και τον Μίκα Ρίτσαρντς να συνεισφέρει τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Για τη Γιουνάιτεντ, ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο...κανένας. Πραγματικά ήταν ένα απαίσιο κυριακάτικο μεσημέρι για τους φίλους των μπέμπηδων, που είδαν την ομάδα τους ανίσχυρη να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα-βιτρίνα που έχει δημιουργήσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Οι γραμμές ήταν αποκομμένες, επιθετικά η Γιουνάιτεντ είχε βρεθεί με τη πλάτη στο τοίχο ενώ αμυντικά πελαγοδρομούσε, με τους Έβανς και Φέρντιναντ να κάνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη. Γιανγκ, Νάνι, Γουέλμπεκ ήταν σε άλλο γήπεδο.

Το χαστούκι είναι γερό. Η Σίτυ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας απόσταση 5 βαθμών από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ, ενώ το μέλλον δείχνει ευοίωνο. Η Γιουνάιτεντ είχε αρχίσει να δείχνει δείγματα ντεφορμαρίσματος, τα οποία όσο πλησίαζε η μέρα του ντέρμπυ αυξάνονταν. Σήμερα η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν πολύ κακή και ελπίδα των φίλων της είναι η εμφάνιση αυτή να ήταν απλώς μια κακή παρένθεση.

Πάντως η Σίτυ σήμερα έδειξε ότι δεν αστειεύεται...

2 σχόλια:

  1. Μιλούσα στο τηλέφωνο με έναν φίλο μου και μου λέει το σκορ και φρικάρω. Του έλα λέγε ρε κόψε την πλάκα. Αλήθεια σου λέω, μου είπε.

    Αμέσως τον ρωτάω αν αποβλήθηκε παίχτης ή παίχτες από την ομάδα του τσίχλα. Μου λέει ναι. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως έφαγε έξι γκολ.

    Να υποθέω ότι ο τσίχλας παραμένει στη θέση του, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγική η Μάντσεστερ Κάνθαρε. Δεν έχει σημασία το ότι έπαιζε με 10, η Σίτυ για ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη.

    Φυσικά και θα παραμείνει, εκεί είναι Αγγλία, δεν είναι Ελλάδα. Δεν φεύγει παρά μόνο αν το θελήσει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή