Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πριν Σικαμπάλα, τώρα Ροναλντίνιο;

Μετά την υπόσχεση του Βλάση Τσάκα περί πριμ στους παίκτες του τριφυλλιού σε περίπτωση νίκης στο ερχόμενο ντέρμπυ με τον αιώνιο αντίπαλο, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Αλ Σαούντ έκανε νέες δηλώσεις στις οποίες υποστήριξε πως ο Ροναλντίνιο είναι ήδη κλεισμένος και θα έρθει το χειμώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς, αν ισχύουν τα λεγόμενα του Έλληνα και αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, θα μιλάμε για τη πιο ηχηρή μεταγραφή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, είμαι αρκετά επιφυλακτικός σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Βλάση Τσάκα. Δεν γνωρίζω αν κατάφερε και έκλεισε τον Βραζιλιάνο διεθνή για το χειμώνα, αλλά θέλω να σταθώ σε δύο πράγματα: 1) Και πριν καιρό είχε δηλώσει πως έχουν προσεγγίσει τη πλευρά του Σικαμπάλα, αλλά ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός τον διέψευσε. 2) Πως είναι δυνατόν η πλευρά του πρίγκιπα να προχωρεί ήδη σε μεταγραφικό σχεδιασμό την στιγμή που η ομάδα δεν έχει περάσει ακόμη στα χέρια του, καθώς εκκρεμεί ο έλεγχος στα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ;

Αυτοί είναι δύο λόγοι που με κάνουν να δυσπιστώ απέναντι στα λεγόμενα του κύριου Τσάκα. Και αυτό που μου ήχησε ακόμη πιο αρνητικά ήταν η αιτιολόγηση για την εύρεση των χρημάτων για την επίτευξη της μεταγραφής. Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα δήλωσε πως τα κεφάλαια για την μεταγραφή θα έρθουν από χορηγίες. Και θέλω να ρωτήσω τώρα, ποιοί είναι οι χορηγοί και γιατί ο πρίγκιπας, αφού έχει οικονομική επιφάνεια, δεν παίρνει επάνω του τη μεταγραφή και βασίζεται σε χορηγία.

Η μεταγραφή του Ροναλντίνιο ασφαλώς και θα μπορέσει να είναι κερδοφόρα για τον Παναθηναϊκό, σε αυτό δεν θα διαφωνήσω. Απλά φανταστείτε πόσο γρήγορα θα γεμίσει το γήπεδο και πόσες φανέλες έχουν να "φύγουν" από τις μπουτίκ των πρασίνων. Αγωνιστικά, ο Ροναλντίνιο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αν αποφύγει τους...αθηναϊκούς πειρασμούς (λέγε με μπουζούκια κλπ), είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει πολύ και αγωνιστικά.

Επίσης, είναι δεδομένο πως ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας θα θελήσει να κάνει μια μεταγραφή για να κερδίσει τους φίλους της ομάδας. Το έχουμε ξαναδει άλλωστε, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε τον Ριέρα και όταν ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός έφερε στα μέρη μας τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι μια συνταγή που ακολουθούν όλοι. Αλλά, θέλω να πω πως μου φαίνεται δύσκολο να έρθει ο Ροναλντίνιο στην Ελλάδα και ελπίζω να βγω ψεύτης, για τους φίλους των πρασίνων.

Ο Ροναλντίνιο μόλις πέρσι επέστρεψε στη πατρίδα του και με βάση τα όσα έχει κάνει στα γήπεδα στη χώρα του καφέ, δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Έχει ηρεμήσει αρκετά και η απόδοση του του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει και πάλι στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Γενικά, ο "Ρόνι" είναι πολύ καλά, παίρνει πολύ καλά λεφτά και βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αγωνιζόμενος σε ένα πρωτάθλημα που του εξασφαλίζει συμμετοχή στην ομάδα της χώρας του. Γιατί να έρθει εδώ;

Για να κλείσω, θέλω να αφήσω στην άκρη το όλο θέμα του Βραζιλιάνου μέσου. Απλά ελπίζω να διαψευστώ και να έρθει, διότι τέτοιοι παίκτες αποτελούν στολίδι στα γήπεδα μας. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω πως ακόμη ο πρίγκιπας δεν έχει πάρει την ΠΑΕ. Ναι, έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας, το περιβόητο MOU, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχιε πάρει ακόμη την ΠΑΕ. Και οι δηλώσεις του Βλάση Τσάκα μόνο καλό δεν κάνουν, δημιουργούν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των λεγομένων του και της οικονομικής επιφάνειας του Αλ Σαούντ.

Υ.Γ Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου