Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Champions League: Τι είδαμε στο διήμερο

Η πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πλέον παρελθόν. 32 ομάδες ρίχτηκαν στη μάχη σε διάφορα γήπεδα της Ευρώπης με μοναδικό στόχο τη νίκη, η κάθεμία για τους δικούς της σκοπούς. Δίχως περαιτέρω σκέψη, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι αυτή του ΑΠΟΕΛ. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να προκριθεί στη φάση των "16", όντας μάλιστα αήττητο. Με τη χθεσινή λευκή ισοπαλία στη Ρωσία, ο κυπριακός σύλλογος κατάφερε να πανηγυρίσει μια μεγαλειώδη πρόκριση.

Μάλιστα, το ΑΠΟΕΛ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και τη πρώτη θέση του ομίλου, αν στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Σαχτάρ, στο φλεγόμενο ΓΣΠ καταφέρει να αποσπάσει τη νίκη από τον ουκρανικό σύλλογο, που ήταν μακράν ο χειρότερος, βάσει αποτελεσμάτων αλλά και ονόματος, σύλλογος που αγωνίστηκε στη φάση των ομίλων στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν, ο Μαντούκα, ο Γιάχιτς, ο Γιοβάνοβιτς, ο Πάρντο, όλοι αυτοί που έφυγαν από την Ελλάδα κακήν κακώς, ανήκουν σε μία από τις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για το 2011-2012.

Νίκη-βάλσαμο πέτυχε και ο Ολυμπιακός. Λίγες μόλις μέρες μετά το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφεραν, παρά τις αντιξοότητες, να κερδίσουν μία τραγική Μαρσέιγ μέσα στο Βελοντρόμ, αναζωπυρώνοντας έτσι τις ελπίδες του ελληνικού συλλόγου για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τέρμα των ερυθρόλευκων πέτυχε ο φερέλπις Γιάννης Φετφατζίδης με όμορφο σουτ, νικώντας έτσι τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου τον τερματοφύλακα των Γάλλων.

Παρά τις απουσίες στον άξονα ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Η επιλογή του κόουτς των ερυθρόλευκων να τοποθετήσει στον άξονα τον Μανιάτη αποδείχθηκε πολύ καλή, μιας και ο Έλληνας διεθνής ήταν από τους καλύτερους, ιδιαίτερα στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο Μιραλλάς προκάλεσε πολλά ρήγματα στη παραπαίουσα άμυνα των γαλάζιων, μόνο που ο Βέλγος αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά επιπόλαιος στο τελείωμα των φάσεων. Αξιοπρεπέστατος ο Μέγερι, που φώναξε παρόν σε κάθε επίσκεψη των Μασσαλών στα καρέ των Πειραιωτών, ενώ θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη πολύ καλή αμυντική παρουσία της ομάδας.

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν τρεις ισπανικές ομάδες. Αναφέρομαι στις Ρεάλ, Βαλένθια και Μπαρτσελόνα που και κέρδισαν και πρόσφεραν απλόχερα θέαμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης, σε μία επίδειξη ισχύος συνέτριψε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με σκορ 6-2. Μάλιστα οι γκαλάκτικος παρατάχθηκαν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, Κριστιάνο Ρονάλντο, και είναι αξιομνημόνευτο το εξής. Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα το κοντέρ έδειχνε ήδη 4-0! Μπενζεμά, Καλεχόν και Ιγκουαϊν ξεχώρησαν. Φέτος η Ρεάλ δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει τα σκίπτρα από τη Μπαρτσελόνα. Πιθανολογώ πως οι μπλαουγκράνα θα δυσκολευτούν πάρα πολύ απέναντι στο σύνολο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η Μπαρτσελόνα πάλι κέρδισε μέσα στο Σαν Σίρο τη Μίλαν, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και τη πρωτιά στον όμιλο. Το τελικό 2-3 αφήνει τη Μίλαν με μια πικρή γεύση καθώς οι ροσονέροι ήταν πολύ καλοί, αλλά δυστυχώς πλήρωσαν αφενώς τα ατομικά λάθη (τα δύο τέρματα των Καταλανών ήταν ένα αυτογκολ και ένα πέναλτυ), αφετέρου τη δυστοκία της ομάδας στην επίθεση. Ειδικά το γκολ που έχασε ο Ρομπίνιο μέσα από τη μικρή περιοχή του Βαλντές είναι αρκετό για να...σου κρεμάσουν το δελτίο. Ο Ιμπραϊμοβιτς σκόραρε εις βάρος του αγαπημένου του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά ο Σουηδός δεν μπόρεσε να χαρεί τη γεύση της νίκης.

Η Βαλένθια οργίασε. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είναι μία από τις πιο όμορφες και καλοστημένες ομάδες στην Ευρώπη και αν δεν είχε τόσο πολλά οικονομικά προβλήματα τότε ίσως να συγκαταλέγονταν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Το επιβλητικό 7-0 με αντίπαλο τη βελγική Γκενκ είναι ένα μήνυμα που στέλνουν οι νυχτερίδες στη Τσέλσι, ενόψει της αναμέτρησης τους την 6η αγωνιστική. Για τη Τσέλσι τώρα τι να πει κανείς...

Άλλη μία ήττα για τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο-στα χαρτιά-διάδοχος του Ζοζέ Μουρίνιο μέχρι στιγμής δείχνει χαμένος. Αυτή τη φορά οι μπλε του Λονδίνου ηττήθηκαν από τη Λεβερκούζεν, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλλω η συμμετοχή της ομάδας στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει πολλά λάθη, παίζει με ψηλά την άμυνα και η ομάδα εκτίθεται συνεχώς. Στα αρνητικά να προσθέσουμε και τη παρουσία του Τζόν Τέρι. Ο "εραστής" των αγγλικών γηπέδων βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, είναι πολύ βαρύς (και πότε δεν ήταν...) αλλά με την επιλογή του Μποας η ομάδα να παίζει ψηλά, ο αργός Τέρι γίνεται πολύ ευάλωτος. Μου φαίνεται πως λίγος πάγκος θα του κάνει καλό. Στον Λάμπαρντ έκανε πάντως.

Πέμπτη σήμερα και ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε Europa League, σήμερα δεν έχει. Είχαμε όμως τη διεξαγωγή του εξ'αναβολής αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, που έγινε χθες στο ΟΑΚΑ, στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ. Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν με σκορ 2-1 με αμφισβητισιμο πέναλτυ και καλό σουτ του Λεονάρντο ενώ ο Μανωλάς, σε μία ακόμη βλακώδη αντίδραση χάρισε το τέρμα των Βοιωτών. Μέτριο παιχνίδι που θα ξεχαστεί, η Ένωση κρατά τους τρείς βαθμούς και τη δεύτερη σερί νίκη και συνεχίζει.

4 σχόλια:

  1. Πόσα εκατομμύρια είναι η αποζημίωση του Βίλα Μπόας;

    Η Βαλένθια είναι πράγματι μια καλοδουλεμένη μηχανή.

    Το ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει αυτό που έκανε. Απίστευτο.

    Η Ρεάλ σκοράρει ακόμα και μετά τη λήξη του αγώνα.

    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε Κάνθαρε. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

    15 τουλάχιστον απ'ότι διάβασα, μπορεί και να ανέβει στα 20.

    Είναι κρίμα που έχει αναγκαστεί να πουλήσει ένα καράβι παίκτες για να επιβιώσει οικονομικά. Πάντως είναι πολύ καλή ομάδα.

    Η λέξη θαύμα συνοψίζει τη πορεία των παικτών του Γιοβάνοβιτς

    Η Ρεάλ γενικά είναι πληθωρική στα γκολ. Καλό αυτό για το θέαμα. Περιμένω να δω το ντέρμπυ.

    Καλό απόγευμα και σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή