Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τι γίνεται-επιτέλους-με Μανωλά;

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση μεταγραφής του Μανωλά στην Ουκρανία, για χάρη της Ντνιέπρ, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Χθες ακούσαμε τα μύρια όσα σχετικά με τη μεταγραφή του νεαρού κεντρικού αμυντικού. Το πρωϊ το deal "χάλασε" λόγω απαιτήσεων ΑΕΚ. Μετά η ουκρανική ομάδα έκανε αντιπρόταση 100.000+άλλα 600.000 για το πρώτο λόγο σε μεταγραφές της ομάδας για το καλοκαίρι, προκειμένου ο Θρασύβουλος να πάρει μόνο 30.000 (η ομάδα της Φυλής κατέχει το 30% των δικαιωμάτων). Η ΑΕΚ έκανε αποδεκτή τη πρόταση, μόνο που η Ντνιεπρ την απέσυρε!

Αργά το βρ'αδυ βρέθηκε η "χρυσή τομή" και ο παίκτης θα γίνονταν κάτοικος Ουκρανίας, με την ΑΕΚ να παίρνει 550.000 και το Θρασύβουλο περί τα 120.000. Ωραία όλα, κανονισμένα, κανείς δεν θα είναι ριγμένος, όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Το πρωϊ τα Μέσα παρουσίαζαν τελειωμένη την υπόθεση και όλοι ασχολούνταν με το αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της Ένωσης, που χάνει τον πιο ποιοτικό της αμυντικό. Αλλά δεν λογάριαζαν την Ντνιεπρ! Είναι 2.40 τώρα, που γράφω το κείμενο, και ο Μανωλάς επιστρέφει Αθήνα γιατί το deal χάλασε!

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Κώστας Μανωλάς ακόμη αποτελεί παίκτη της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, η οποία ήταν τόσο σίγουρη για τη μεταγραφή, που ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Δημητρέλος έκανε δηλώσεις για "οικονομική ανάσα" στα ταμεία της ομάδας. Για το αν ο ανηψιός του Στέλιου Μανωλά έχει ήδη κλείσει τη μεταγραφή του για το καλοκαίρι, αυτό είναι κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη. Κοινώς, κανείς δεν έχει απολύτως καμία ιδέα για το τί συμβαίνει.

Τελικά, όμως, η ΑΕΚ έχασε ή κέρδισε από τη μη παραχώρηση του Μανωλά; Αν υποθέσουμε ότι ο Έλληνας σέντερ μπακ θα παραμείνει στο σύλλογο, η ΑΕΚ είναι κερδισμένη υπό την έννοια ότι δεν χάνει ένα σημαντικό παίκτη της αμυντικής γραμμής. Μετά τον Μανωλά, το χάος, μιας και ο Δέλλας έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, ο Χέλγκασον αποτελεί έναν παίκτη που δεν τον έχουμε δει σχεδόν καθόλου, ενώ ο νεαρός Μπουγαϊδης δείχνει ευπάθεια σε τραυματισμούς. Και όλα αυτά, ενώ ο κιτρινόμαυρος σύλλογος έχει σαν στόχο την είσοδο στα πλέι οφ.

Άρα, αγωνιστικά η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη. Ωστόσο, οικονομικά είναι ασύμφορη η παραμονή Μανωλά. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30-6 και η ΑΕΚ θα αφήσει ελεύθερο έναν παίκτη που έχει μεταπωλητική αξία και που θα μπορούσε να φέρει λεφτά στο άδειο ταμείο. Αλλά ας είναι καλά ο Αδαμίδης και οι χειρισμοί του, που είχαν σαν αποτέλεσμα ο παίκτης, αν και συμφώνησε να ανανεώσει, να μην υπογράψει, καθώς δεν δόθηκε ποτέ η προκαταβολή! Για 150.000, ποσό μικρό για μία επαγγελματική ομάδα, η Ένωση χάνει την ευκαιρία να αναγκάσει τη-κάθε-Ντνιέπρ να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να αποκτήσει τον νεαρό άσσο.

Το γεγονός πάντως είναι ένα: Ο Μανωλάς παραμένει στην ΑΕΚ, η οποία χάνει μισό εκατομμύριο, ένα ποσό που θα την βοηθούσε σημαντικά ενόψει την δύσκολης αποστολής να εξασφαλίσει αδειοδότηση από την UEFA, προκειμένου να μην αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Πλατινί, όμως δεν αστειεύεται. Χθες ο τούρκικος σύλλογος Γκαζιάντεπσπορ δέχθηκε 4ετή αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση για μη συμμόρφωση στους κανονισμούς του financial fair play. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και με τα υπάρχοντα δεδομένα η ΑΕΚ δεν παίρνει άδεια. Το μέλλον είναι τουλάχιστον ζοφερό...

10 σχόλια:

  1. Υπερεκτιμημενος παικτης, με κακες επιρροες απο τον θειο του, ο οποιος νομιζει οτι μανατζαρει τον (τα λεφτα μου ολα χ...στα φερνω για αμυνα τον) Νεστα και ετσι τον "πλασαρει". Επισης το κακο ειναι οτι τα μυαλα του μικρου παιρνουν αερα πολυ περισσοτερο απ' οσο θα επρεπε και νομιζει οτι ειναι μεγαλη βεντετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, έχει βέβαια κάποια προσόντα, αλλά κάτι το όνομα, κάτι το ότι στους τυφλούς (Δέλλα, Χέλγκασον) επικρατεί ο μονόφθαλμος, έχει ανεβεί αρκετά. Παπασταθόπουλος δεν είναι και αν δεν βάλει μυαλό θα μείνει μια μέτριοτητα. Ο θείος του τον επηρεάζει πολύ και αυτό δεν είναι καλό. Πρέπει να ξεκαβαλήσει λίγο το καλάμι, πάντως. Αλλά έχει θετικά στοιχεία.

      Διαγραφή
  2. Δεν ηθελα να αναφερω τον Παπασταθοπουλο, τον οποιο θεωρω οχι κορυφαιο, αλλα τουλαχιστον σταθερο και καθε φορα παιζει το τοπι που ξερει.

    Ο Μανωλας ποτε παιζει για 7 (το πολυ) και ποτε για 4... μονος του χαλαει την εικονα του. Και χωρις να ξερω πραγματα αλλα νομιζω οτι ο ιδιος θελει να γινει ο νεος "παπασταθοπουλος", αλλα προφανως και δεν μπορει. Παικτες σαν τον Μανωλα υπαρχουν στην Ελλαδα και βγαινουν συνεχεια. Εξακολουθω να υποστηριζω οτι ο Μανωλας, σπρωχνεται και λογω ονοματος. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όνομα παίζει μεγάλο ρόλο, αυτό το πιστεύω κι εγώ και το είχα γράψει και παλαιότερα σε σχετικό μου κείμενο το καλοκαίρι. Έχει διακυμάνσεις στην απόδοση του, ισχύει αυτό και είναι κυρίως αποτέλεσμα της έλλειψης συγκέντρωσης. Παπασταθόπουλος, που για μένα είναι ο κορυφαίος Έλληνας αμυντικός αυτή τη χρονική περίοδο δεν θα γίνει ποτέ, όσο και αν το ελπίζει αυτός, ή ο κόσμος. Ο Σωκράτης δεν ήταν ποτέ βεντέτα, άκουγε προσεκτικά και έπαιζε και με πάθος σε όλα τα παιχνίδια. Ο Μανωλάς δεν έχει σχέση.

      Διαγραφή
  3. Έχει κάποια αξιοπρόσεχτα τεχνικά χαρακτηριστικά που αξίζει να επενδύσεις πάνω τους. Παρουσιάζει πάντως και χτυπητές αδυναμίες, στις οποίες πρέπει να δουλέψει. Τα (αγωνιστικά) προσόντα του Παπασταθόπουλου τα διαθέτει, στα υπόλοιπα υστερεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε Baladeur. Η έλλειψη συγκέντρωσης και η παρορμητικότητα που τον διακρίνει αποτελούν για εμένα τις πιο μεγάλες αδυναμίες του. Πρέπει να βάλει κάτω το κεφάλι και να δουλέψει σοβαρά. Βέβαια, αν στην ΑΕΚ υπήρχε μια στοιχειώδης διοίκηση, ίσως να τον μάζευε από πιο πριν για να το συνεφέρει λίγο. Πάντως έχει προσόντα, έχει και το όνομα που είναι βοήθεια, θα μπορούσε να κάνει πολλά.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον παραπάνω φίλο.
    Έχει προσόντα αλλά του λείπει το μεγαλύτερο. Το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει φίλε Secra. Όπως γράφω και πιο πάνω, ίσως αν η ΑΕΚ ήταν πιο σοβαρή σε θέματα διοίκησης, ίσως να είχε στρώσει. Τα χρόνια δεν τον πήραν, μπορεί ακόμη να διαψεύσει όλους τους επικριτές του. Θα δούμε στο μέλλον, υποθέτω.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Τόσο οι ασταθείς διοικήσεις όσο και ο θείος του, όπως ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω, συμβάλλουν σε αυτό που βλέπουμε σήμερα, ένα μέτριο παίχτη. Μακάρι να στρώσει και να μας διαψεύσει. Γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη για σοβαρούς και ταλαντούχους, ελπιδοφόρους σέντερ μπακ.

      *Συμφωνώ και για το κείμενο σου αναφορικά με τον Φαν Πέρσι.

      Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    3. Γενικά η Ελλάδα έχει ανάγκη από παίκτες και όταν βλέπουν κάποιον που έχει ταλέντο είτε τον λένε Μανωλά, είτε Φετφατζίδη, είτε Καπίνο πρέπει να τον βοηθούν, να του δίνουν χρόνο μέσα στο γήπεδο και να τον προσέχουν.

      Χαίρομαι που συμφωνείς για τον Φαν Πέρσι. Παικταράς.

      Καλή συνέχεια και σε εσένα!

      Διαγραφή