Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το ντέρμπι που θα κρίνει πολλά...

Στις 7.30 στο ΟΑΚΑ Σπύρος Λούης θα διεξαχθεί το ματς που θα κρίνει εν πολλοίς την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κονταροχτυπηθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη, μια νίκη που είτε θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα (αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι), είτε θα δώσει ένα τέλος στο ερώτημα του ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής.

Τα πράγματα έχουν έρθει σε τέτοιο σημείο που η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό. Μετά τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι πράσινοι έχουν βρεθεί σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη κορυφή. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι φανερό πως δεν είναι σε καλή κατάσταση και η ομάδα έχει κάνει κοιλιά στην απόδοση της. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην απουσία του Λέτο που έχει καταστήσει την επιθετική δραστηριότητα του τριφυλλιού άγονη, προβλέψιμη και δίχως φαντασία.

Στην αντίπερα όχθη, οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στον αγώνα με πεσμένο ηθικό λόγο της ήττας με αντίπαλο τη Μέταλιστ που οδήγησε τους πρωταθλητές Ελλάδος εκτός Ευρώπης. Το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να ξεπεράσει τη πίκρα του αποκλεισμού και η νίκη θα είναι βάλσαμο για τις πληγές που προξένησαν οι Ουκρανοί. Μία νίκη που αυτόματα καθιστά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό μιας και για να ανατραπεί το +7 θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα θαύμα.

Η απουσιά του Ιμπαγάσα αποτελεί σημαντική τροχοπέδη για τον Ολυμπιακό. Ο τραυματισμός που αποκόμισε από το παιχνίδι της Πέμπτης θέτει εκτός ντέρμπι τον "εγκέφαλο της μεσαίας γραμμής" των ερυθρόλευκων και η απουσία αυτή θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Επιπλέον, ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να παρατάξει την ομάδα χωρίς τον Βασίλη Τοροσίδη, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολλη.

Στο πράσινο στρατόπεδο, η μακροχρόνια απουσία του Σεμπάστιαν Λέτο αναγκάζει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να χρησιμοποιεί στη θέση του τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός όμως δεν έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις επιταγές του τεχνικού του, με άμεσο αντίκτυπο την επιθετική ανυπαρξία. Ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με το περιορισμένο ρόστερ που έχει ο Πορτογάλος.

Τα λόγια όμως πλέον είναι άσκοπα. Σε λίγες μόλις ώρες ξεκινά η μάχη που αναμένεται να προσφέρει συγκινήσεις, πάθος και έντονες μονομαχίες. Συνήθως τα ντέρμπι δεν προσφέρονται για καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο όλοι ελπίζουμε να δούμε κάτι καλό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά ελπίδα όλων είναι μετά τη λήξη του αγώνα να ασχοληθούμε μόνο με όσα έχουν σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και να μην αναγκαστούμε να ασχολούμαστε εκ νέου με διαιτητικές αποφάσεις και έκτροπα στις κερκίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου