Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Απονομή τίτλου στη Βαρκελώνη

Πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2011-2012 η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο. Το τελικό 1-2 μέσα στο Κάμπ Νου χρίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη παρέα του πρωταθλητές, σπάζοντας έτσι τη δυναστεία της Μπαρτσελόνα. Μια ψυχωμένη Ρεάλ βρήκε απέναντι της μια μετριότατη Μπαρτσελόνα και ο Μουρίνιο, μετρ της τακτικής καθώς είναι, κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο διπλό στην έδρα της μισητής αντιπάλου.

Έτσι λοιπόν, μετά από τη Πορτογαλία, την Αγγλία και την Ιταλία, ο Special One σηκώνει και την ισπανική La Liga και καταφέρνει κάτι που δεν θυμάμαι να έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια άλλος προπονητής. Η Ρεάλ σήμερα ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της, έπαιξε μυαλωμένα, με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, ενίοτε σκληρά, έπαιξε και μετο χρόνο όποτε χρειάστηκε προκειμένου να "σπάσει" το μομέντουμ των Καταλανών και με τα τέρματα των Κεντίρα και Κριστιάνο Ρονάλντο φεύγει θριαμβεύτρια και πρωταθλήτρια. Το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Αλέξις Σάντσες, ισοφαρίζοντας προσωρινά.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι η αιτία για την ήττα της Μπαρτσελόνα σήμερα. Όταν ο προπονητής της ομάδας δεν πιστεύει πως η ανατροπή μπορεί να γίνει και δεν κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη, τότε έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Πασούλες έξω από την μεγάλη περιοχή, κατοχή αλλά ουσιαστικά καμία πρόθεση για δημιουργία. Το γεγονός ότι ξεκίνησαν βασικοί ο άπειρος Τέγιο και ο Τιάγκο είναι ενδεικτικό της πρόθεσης του τεχνικού των μπλαουγκράνα να μην "χτυπήσει" το ματς. 'Οταν δε, έγινε αλλαγή ο Τσάβι, τότε φάνηκε πως σήκωσε λευκή σημαία.

Ο Μέσσι ήταν άφαντος, ο νεαρός Τέγιο πολύ κακός και τρακαρισμένος, ο Ντάνιελ Άλβες επιπόλαιος. Μοναδικός διασωθείς ο Ινιέστα που πάλεψε όσο λίγοι μέσα στις τέσσερις αγωνιστικές γραμμές. Εϊναι φανερό πως ο Γκουαρντιόλα θεωρούσε το πρωτάθλημα χαμένο από τον Γενάρη και έστρεψε τη προσοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν το πίστεψε ότι μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και το έχασε τελικά.

Οι "μουρίνιες" τακτικές δεν έλειψαν και σε αυτό το Ελ Κλάσσικο. Πολλά φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, διπλή ζώνη άμυνας, δύο παίκτες πάνω στον Μέσσι, καθυστερήσεις για να σπάσει ο ρυθμός...ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε όλα του τα όπλα προκειμένου να πάρει αυτό που ήθελε. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, γύρισε πίσω την ομάδα και έπαιξε με κόντρες. Διακριθείς για εμένα ο Τσάμπι Αλόνσο που έκανε τα πάντα στον άξονα, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Οζίλ.

Οι...πριμαντόνες του Κλάσσικο ήταν άφαντες. Ο Ρονάλντο σώζεται από το γεγονός ότι κατάφερε να σκοράρει, ειδάλλως κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί κάτι άλλο που να έκανε ο Πορτογάλος εξτρέμ. Ο Λιονέλ Μέσσι πραγματοποίησε δεύτερο σερί κακό παιχνίδι (μετά από αυτό με την Τσέλσι στο Λονδίνο), δεν βρήκε χώρους και το πιο σημαντικό, δεν ανέλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία. Πιθανόν ο Αργεντίνος επιθετικός να περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Το πιο σοκαριστικό από όλα είναι το ότι η Μπαρτσελόνα είχε πρόβλημα στη δημιουργία! Η μπάλα πήγαινε συνεχώς μπρος πίσω αλλά ελάχιστες φορές απειλήθηκε ο Κασίγιας. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Πεπ είχαν κάνει μόλις τέσσερα σουτ, εκ των οποίων κανένα δεν πήγε προς την εστία! Οι υποστηρικτές της άποψης πως ο Βίγια είναι απαραίτητος δικαιώνονται τελικά, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, καθώς, αν στη θέση του Τέγιο ήταν ο πρώην φορ της Βαλένθια, τότε η φάση του 60 που ο Τέγιο βγαίνει τετ α τετ με τον Κασίγιας θα είχε διαφορετική κατάληξη από το να καταλήξει η μπάλα στα...πουλιά.

Ωστόσο το γεγονός είναι ένα: Η Ρεάλ Μαδρίτης σηκώνει τον τίτλο, έναν τίτλο που τον αξίζει. Μακράν η πιο σταθερή ομάδα, παρά τη πίεση κατάφερε τελικά να υπερκεράσει κούραση και άγχος και να κόψει πρώτη το νήμα. Φυσικά, το πρωτάθλημα αυτό, είναι έργο Μουρίνιο, ο οποίος τώρα καλείται να μαζέψει τους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με την Μπάγερν για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υ.Γ Δεν θέλω να δω τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Φτάνει, χορτάσαμε Ελ Κλάσσικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου