Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παναιτωλικός και Εργοτέλης συνοδεύουν τη Δόξα Δράμας στη Football League

Αυλαία στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε χθες. Η 30η αγωνιστική ήταν αυτή που θα ξεκαθάριζε το ποιες ομάδες θα συνόδευαν την Δόξα Δράμας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός που μόλις φέτος ανέβηκε δεν έμελλε να καθίσει για παραπάνω από μία σεζόν, καθώς η ισοπαλία της Κέρκυρας με αντίπαλο τον αποδεκατισμένο Άρη έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των Αγρινιωτών για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για τον Εργοτέλη.

Ο Παναιτωλικός έκλεισε τη παρουσία του στη πρώτη κατηγορία με βαριά ήττα από τον αδιάφορο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το τελικό 4-0 αντικατοπτρίζει εν πολλοίς τη τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το Αγρίνιο να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να επιβληθεί του αντιπάλου. Ο Εργοτέλης, σε ένα χορταστικό παιχνίδι στη Ξάνθη ηττήθηκε από την ομόνυμη ομάδα με σκορ 4-2 και αποχαιρέτισε επίσης τη Super League μετά από αρκετά χρόνια σταθερής παρουσίας στα γήπεδα της Α' Εθνικής. Η -πεσμένη εδώ και καιρό- Δόξα Δράμας κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από την ΑΕΚ, κλείνωντας πιο όμορφα τη παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Παναιτωλικός πληρώνει καταρχήν την απειρία του. Έπειτα τις λάθος επιλογές του στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ξέρω, κατόπιν εορτής εύκολα λέγονται αυτά, όμως αυτή είναι η αλήθεια. Η επιλογή Λεμονή ήταν τραγική, φάνηκε εξάλλου. Από το χειμώνα και μετά, η ομάδα του Αγρινίου έλεγαν πολλοί ότι η ομάδα έκανε κοιλιά. Κοιλιά 4 μηνών; Μάλλον το ξεκίνημα της ομάδας ήταν πυροτέχνημα. Ωστόσο σαν σύλλογος είναι ένα υγιές σωματείο και πιστεύω πως ο πρόεδρος αποκόμισε αρκετές εμπειρίες. Του χρόνου θα πρέπει να ξεπεράσει το σοκ του υποβιβασμού και να επιδιώξει εκ νέου την άνοδο.

Ο Εργοτέλης έπεσε μόνος του και ότι κατάφερε το πέτυχε με την αξία του. Δεν φταίει ούτε η διαιτησία, ούτε οι τραυματισμοί ούτε τίποτα. Οι δηλώσεις του κύριου Παπουτσάκη με αφήνουν παγερά αδιάφορο, ας έβγαινε να τα πει αυτά πιο πρίν, όχι τώρα που έπεσε η ομάδα του. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Μερίδιο ευθύνης φέρει σαφέστατα ο τεχνικός των Κρητικών, ενώ ο Εργοτέλης κατάφερε ένα πρωτοφανές ρεκόρ, να πάρει μόλις 8 βαθμούς σε 15 παιχνίδια, η χειρότερη ομάδα του δεύτερου γύρου! Και μετά μας φταίει το βρώμικο (που είναι φυσικά) ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι προφανές πως χρειάζεται πλέον ανανέωση, η οποία θα επέλθει θέλουν δεν θέλουν στον συμπαθέστατο κατά τ'άλλα κρητικό σύλλογο, λόγω του υποβιβασμού.

Με τη 30η αγωνιστική διαμορφώθηκε και η βαθμολογία των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά με 4 βαθμούς, με τις υπόλοιπες ομάδες να μην έχουν κανένα. Μεγάλο το προβάδισμα για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα που μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό έχει δείξει ένα τελειώς διαφορετικό πρόσωπο και αν δεν αντιμετώπιζε τα προβλήματα που έχει, τότε θα καθίσταντο αυτόματα ακλόνητο φαβορί για τη πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ συμπληρώνουν την τετράδα του μίνι πρωταθλήματος. Ο δεύτερος, το Σάββατο, αν κερδίσει το κύπελλο, αυτόματα παίρνει και το καλό εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.

(Άντε να δούμε τι θα γίνει και στα πλέι οφ, να λήξουν και αυτά, να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα και να απολαύσουμε Euro το καλοκαιράκι...Έχω αρχίσει ήδη να ετοιμάζω μερικά αφιερωματάκια για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που πιστεύω πως θα έχουν ενδιαφέρον.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου