Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟ ήταν ματς για τελικό

Το Μόναχο στο πόδι καθώς η Μπάγερν κατάφερε και υπερκέρασε όλα τα εμπόδια και θα βρεθεί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια! Το 2-1 της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε ούτε στη παράταση, ενώ στη διαδικασία των πέναλτυ, οι Βαυαροί κατάφεραν να επιβληθούν του Ίκερ Κασίγιας τρεις φορές (έναντι δύο των παικτών του Μουρίνιο επί του Νόιερ) και έτσι ο τελικός θα είναι αυτός που δεν περίμενε κανείς, Τσέλσι-Μπάγερν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η σημερινή αναμέτρηση όμως δεν θα έπρεπε να γίνει στα ημιτελικά, αλλά θα έπρεπε να είναι ο τελικός. Ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο ήταν αντάξιο και της διοργάνωσης και των απαιτήσεων κάθε ποδοσφαιρόφιλου που είδε την εν λόγω αναμέτρηση. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε σε αυτό το ημίχρονο, από δύο τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο (το ένα πέναλτυ), ενώ ο Ρομπέν πέτυχε το μοναδικό τέρμα των φιλοξενούμενων, νικώντας τον Κασίγιας από την άσπρη βούλα. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την εμφάνιση της η κούραση, ωστόσο και πάλι το παιχνίδι διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Στη παράταση η Ρεάλ είχε μία κάποια πρωτοβουλία κινήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκανε κάτι το ιδιαίτερο. Χάι λάιτ η πανέμορφη ατομική ενέργεια του Μαρσέλο που διέσχησε το μισό γήπεδο (ξεκινώντας από τη περιοχή του Κασίγιας), ωστόσο η κάθετη που έβγαλε στον Ιγκουαϊν δεν έμελλε να γίνει κάτι καθώς ο Αργεντίνος στράικερ βρέθηκε σε θέση οφ-σάιντ. Στα χάι λάιτ της αναμέτρησης θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο Γκόμεζ στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτυ. Εκεί μίλησε η κλάση του Γερμανού κίπερ. Παρά το κακό χαμό που επικράτησε στις κερκίδες του κατάμεστου Σαντιάγκο Μπερναμπέου και τις φωνές των χιλιάδων Μαδριλένων υπέρ του Άγιου Ίκερ, ο Μάνουελ Νόιερ φρόντισε να σιγήσει τους Ισπανούς φιλάθλους καθώς έπιασε τα δύο πρώτα πέναλτυ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά. Ο Κασίγιας στη συνέχεια έπιασε τα πέναλτυ νούμερο τρια και τέσσερα των Κροος και Λαμ. Όμως ο Σέρχιο Ράμος, που εκτελούσε το πέμπτο πέναλτυ των μπλάνκος έστειλε τη μπάλα στα πουλιά και ο Σβάινσταϊγκερ νίκησε τον Κασίγιας στέλνωντας τους δευτεραθλητές Γερμανίας στον τελικό.

Στα του αγώνα τώρα, ο Πορτογάλος αστέρας του Μουρίνιο, πέραν των δύο τερμάτων δεν έκανε και πολλά. Διακριθέντας, αντίθετα, ήταν ο Μαρσέλο. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον βραζιλιάνο αριστερό μπακ που δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Ρομπέν, είχε πολύ καλές τοποθετήσεις και έτρεχε συνεχώς επάνω στη γραμμή και δικαίωσε τον Μουρίνιο που τον προτίμησε έναντι του Κοεντράο. Ο Μπενζεμά ήταν μόνιμη πήγη κινδύνου, πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν τελείωνε σωστά τις φάσεις. Καλό παιχνίδι πάντως από τον Γάλλο. Καλό παιχνίδι έκανε και ο Οζίλ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ριμπερί έκανε καλό παιχνίδι, όσο άντεξε, ο Αλάμπα, παρά το πέναλτυ που έκανε στην αρχή του αγώνα, πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση σαν ακραίο μπακ, ενώ και ο Μπόατενγκ ενέπνεε σιγουριά. Όλα αυτά, βέβαια, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ των πρώτων 15 λεπτών, όπου η άμυνα των Βαυαρών πελαγοδρομούσε. Ο μεγάλος σκόρερ της ομάδας, ο Μάριο Γκόμεζ δεν έκανε πολλά, κέρδισε το πέναλτυ με το οποίο έγινε το 2-1 αλλά κατα τ'αλλα μικρή η συνεισφορά του.

Αυτή η παράγραφος είναι αφιερωμένη σε όλους όσους (μεταξύ των οποίων και εμένα) που πίστεψαν πως η Ουέφα και ο Πλατινί είχαν σχέδιο για Ελ Κλάσσικο στον τελικό...Καλά να πάθουμε που προδικάζουμε, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν φαβορί, αυτό να γίνει πάθημα σε όλους μας, σε όλους όσους έκραζαν την Μπαρτσελόνα όταν κέρδισε δύο πέναλτυ με την Μίλαν και σε όλους όσους έβριζαν για την ευνοϊκή κλήρωση που είχαν οι Μαδριλένοι στους οκτώ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Τελικά καμία δεν πέρασε...

Τελικός Τσέλσι-Μπάγερν λοιπόν. Έκτος αναμέτρησης οι Τέρι, Ιβάνοβιτς, Μεϊρέλες, Ραμίρες για τους Λονδρέζους, χωρίς Μπαντστούμπερ, Αλάμπα Λουϊς Γκουστάβο οι του Μονάχου. Άντε να δούμε τι θα γίνει...

4 σχόλια:

  1. Είναι το ίδιο σενάριο με αυτό που έβλεπε τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ στον τελικό του ΟΥΕΦΑ για να έχει παραπάνω ενδιαφέρον...

    Σπουδαίο ματς το χτεσινό, ήταν όντως αντάξιο τελικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, καρμπόν! Ευτυχώς που δεν επαληθεύτηκαν αυτοί που το πίστευαν και είδαμε και άλλες ομάδες σε αυτόν τον θεσμό.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Σκάουτερ, πολύ σωστά αυτά που γράφεις!

    Σαν υποστηρικτής, χωρίς υπερβολές όμως, της Ρεάλ από πολύ μικρός (το έχω ξανααναφέρει νομίζω) θέλω να πω πως είναι πολύ κρίμα που δε μπόρεσε να περάσει χτες η Ρεάλ το εμπόδιο της Μπάγερν, καθώς ενώ στην αρχή όλα έδειχναν πως θα περάσει εύκολο βράδυ, στη συνέχεια την είδαμε πολύ κουρασμένη και είχε πια χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων που λένε. Κρίμα γιατί απέναντι στην Τσέλσι, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους Λονδρέζους που είναι ομαδάρα και πολύ έμπειροι φυσικά, θεωρώ πως η Ρεάλ θα ήταν η πρώτη ομάδα που φτάνει διπλάσσιο αριθμό τροπαίων στο ΤσουΛου.

    Αλλά από την άλλη, Μπάγερν-Τσέλσι στο Μόναχο... Ναι, αυτός θα είναι πολύ ωραίος τελικός, επί ίσοις όροις. Κάτι το διαφορετικό, εύχομαι και κάτι το μαγικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Secra!

      Η Ρεάλ ήταν πράγματι καλή στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο βγήκε η κούραση του ντέρμπυ. Δυστυχώς για τον Μουρίνιο, για εμένα, που δεν κατόρθωσε να πάει σε τρίτο τελικό, αν και έχει χρόνια ακόμα. Η Ρεάλ είναι πάντα φαβορί και πιστεύω πως δεν θα αργήσει να σηκώσει το πολυπόθητο (και καταραμένο) 10ο τρόπαιο. Πάντως είναι δεδομένο πως θα ήταν φαβορί με αντίπαλο την Τσέλσι, το ίδιο ισχύει άλλωστε και για τη Ρεάλ τώρα.

      Δεν ξέρω αν θα είναι ωραίος ο τελικός, πάντως σίγουρα είναι πρωτότυπος! Αλλά με ενοχλούν οι απουσίες και των δύο ομάδων.

      Διαγραφή