Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Νίκη τίτλου...Γιορτή στο μισό Μάντσεστερ

Και τελικά η Σίτυ τα κατάφερε! Το ντέρμπυ που θα έκρινε εν πολλοίς ποια ομάδα θα σηκώσει το πρωτάθλημα Αγγλίας κατέληξε σε γαλάζια χέρια, μαζί με τη πρώτη θέση στη βαθμολογία. Το γκολ του Βενσάν Κομπανί με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα ήταν αρκετό για να πανηγυρίσουν οι σίτιζενς μια νίκη-μισό τίτλο. Στους 83 βαθμούς αμφότερες ομάδες με δύο αγωνιστικές να απομένουν και την ομάδα του Μανσίνι να έχει το προβάδισμα λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Το παιχνίδι ήταν κάκιστο, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε. Μη ξεχνάμε πως παίζονταν όλο το πρωτάθλημα σε αυτόν τον αγώνα. Οι φάσεις ήταν λίγες, οι πιο πολλές υπέρ των γηπεδούχων (Σίτυ), είχαμε τσαμπουκάδες, ενίοτε σκληρό παιχνίδι, αλλά κατά τ'άλλα ήταν ένα μέτριο παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία μόνο για το ότι (μάλλον) χαρίζει τον τίτλο στους "πολίτες", οι οποίοι ήταν ανώτεροι από τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Διακριθέντες για τη Σίτυ ήταν ο χρυσός σκόρερ και απροσπέλαστος αμυντικά Βενσάν Κομπανί, ο Γιάγια Τουρέ που έτρεχε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, έκοβε, έβγαζε μπροστά την ομάδα του και προκαλούσε σύγχυση στα χαφ. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ζαμπαλέτα, καθώς ο Αργεντίνος ακραίος οπισθοφύλακας πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και βοήθησε πολύ την ομάδα του επιθετικά. Από τη Γιουνάιτεντ, που ήταν κατώτερη των περιστάσεων, δεν ξεχώρισε κανείς, με τη θετική χροιά της λέξης "ξεχώρισε".

Είναι, όμως, απίστευτο αυτό που γίνεται στην αγγλική Πρέμιερ. Τον Δεκέμβρη η Σίτυ είχε ανοίξει τη ψαλίδα κοντά στους 6 βαθμούς, στη συνέχεια έκανε "κοιλιά" την οποία ο Φέργκιουσον εκμεταλλεύτηκε και μέχρι πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες η διαφόρα μεταξύ των συμπολιτών ήταν οκτώ βαθμοί! Και όμως τώρα είναι ισόπαλοι! Μιλάμε για διαδοχικές αυτοκτονίες και των δύο, σαν να χαρίζει ο ένας τον τίτλο στον άλλον!

Το πρωτάθλημα βρίσκεται δύο στροφές πριν τη λήξη του και ακλόνητο φαβορί φαντάζει η ομάδα του Ιταλού τεχνικού. Μοναδική ελπίδα της Γιουνάιτεντ είναι μία: Να κάνει αφενώς το δύο στα δύο στα εναπομείναντα ματς και παράλληλα να ελπίζει πως η Νιουκάστλ του Μπεν Αρφά, του Ντεμπά Μπα και του Παπίς Σισέ θα κόψει βαθμό/ούς από τους πρωτοπόρους, πλέον της βαθμολογίας. Όμως, ρεαλιστικά μιλώντας, οι φίλαθλοι των κόκκινων του Μάντσεστερ ελπίζουν σε ένα μικρό θαύμα...

Βέβαια μπάλα είναι αυτή, ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος...

4 σχόλια:

  1. Αυτό είναι πρωτάθλημα. Με ένταση, αγωνία, ανατροπές, να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει!!! Μπράβο στην Σίτι, της εύχομαι τον τίτλο (να μην αυτοκτονήσει δηλαδή!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε Baladeur!

      Φέτος το πήρε μονοπώλειο το Μάντσεστερ και αμφότερες ομάδες ξέφυγαν πολύ. Θα ήταν μια ευχάριστη αλλαγή το να πάρει πρωτάθλημα η Σίτυ και η αλήθεια είναι πως κρατά τη τύχη της. Δύο αγωνιστικές μένουν...

      Πάντως ναι, φέτος γίνεται καλό πρωτάθλημα από άποψης ανατροπών και λοιπών συγκινήσεων.

      Διαγραφή
  2. Αν και οπαδος της Τσελσι.... αγαπω Liam Gallagher και ας ειναι φανατιλας cit-ιανος! :P

    http://www.youtube.com/watch?v=L7zDWpNBc3s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α γι'αυτό το χάρηκες τόσο που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε... :P
      Άντε λοιπόν, και με τη κούπα και το Σάββατο και στις 19 στο Μόναχο.

      Υ.Γ Αρρωστάκι ο Gallagher...Χθες πρέπει να το απόλαυσε πιο πολύ και από την εξάρα!

      Διαγραφή