Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ανατροπή του σκηνικού

Η σημερινή μέρα σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο ήταν αρκετά ρηχή. Τίποτα το αξιοσημείωτο δεν συνέβη πέραν από τη διεξαγωγή των πλέι οφ. Έτσι λοιπόν, αν και δεν αλλάζει η άποψη μου πως τα πλέι οφ με την ισχύουσα μορφή είναι τουλάχιστον περιττά, κάθησα και σήμερα να δω τα δύο παιχνίδια. Φτάσαμε στη τρίτη αγωνιστική, είπα από μέσα μου, δηλαδή στα μισά, για να δούμε τι γίνεται. Και τελικά έγιναν πολλά...

Ξεκινώ με το πρώτο χρονικά παιχνίδι. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου υποδέχθηκε τον φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος και έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Ατρόμητο. Αμφότερες ομάδες καίγονταν για τη νίκη και το τρίποντο, ωστόσο αυτή που χαμογέλασε τελικά ήταν η Ένωση. Με δύο τέρματα του γερόλυκου Νίκου Λυμπερόπουλου και ένα του φευγάτου Χοσέ Κάρλος, οι κιτρινόμαυροι ανέτρεψαν το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και το τελικό 3-2 αφήνει ικανοποιημένο το σύνολο του Κωστένογλου που πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη και έφτασε τους έξι βαθμούς.

Για τους Περιστεριώτες το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό. Τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη πέτυχαν οι Ντέννις Επστάιν (στο πρώτο ημίχρονο) και Γουέιν Τόμας (διαμόρφωσε το τελικό σκορ). Το παιχνίδι για τα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ ήταν αρκετά καλό, είχε ανατροπή, μάχες, διαιτητικά λαθάκια, και τακτικά σφάλματα και από τις δύο πλευρές. Για την Ένωση απογοητευτικός για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Κώστας Μανωλάς. Ο κεντρικός αμυντικός φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ, στο πρώτο διότι "χάνει" τον Σφακιανάκη και στο δεύτερο "ηττάται", μαζί με τον Μάκο, στον αέρα από τον Τομάς. Για τον Ατρόμητο ο Μήτρογλου βρέθηκε σε κακή μέρα και σπατάλησε καλές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού και σκαρφάλωσε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το χρυσό γκολ για τον δικέφαλο του Βορρά πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς) στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν μερικές καλές στιγμές και περιόρισαν αρκετά τον νωθρό και δημιουργικά ανύπαρκτο Παναθηναϊκό που κατάφερε να πετάξει το μπόνους των τεσσάρων βαθμών που είχε πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και πάλι ο νεαρός Σταφυλίδης που δείχνει καλές αρετές. Στα πλέι οφ το νεαρό ταλέντο του ΠΑΟΚ έχει δείξει πολλά θετικά στοιχεία, έχει τσαμπουκά και συνεισφέρει τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Καλό παιχνίδι έκαναν και οι Μαλεζάς, Γκαρσία. Μέτρια η παρουσία του Αθανασιάδη που περνά φάση ντεφορμαρίσματος. Για το τριφύλλι, φαίνεται πως η ίδρυση του σωματείου φίλων Παναθηναϊκού αλλά και η εμφάνιση του πρίγκιπα του Τσάκα δεν άλλαξε καθόλου τη ψυχολογία των παικτών. Κακός και πάλι ο ΠΑΟ, δεν δημιουργούσε φάσεις και μοιραία δεν απείλησε τον Χαλκιά. Κακή εμφάνιση από Κλέιτον, αδιάφοροι όσο αγωνίστηκαν οι Χριστοδουλόπουλος και Τοτσέ.

Βαθμολογία μετά από τρεις αγωνιστικές:
1.ΠΑΟΚ 7
2. ΑΕΚ 6
3. Παναθηναϊκός 5
4. Ατρόμητος 2

Στατιστικά:
-Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό των πλέι οφ συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό, στην πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο τον Ατρόμητο.
-Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τρία πρώτα ματς και έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα.
-Η ΑΕΚ μετρά δύο σερί νίκες, αμφότερες στο ΟΑΚΑ.
-Ο Ατρόμητος έχει τη χειρότερη άμυνα μέχρι στιγμής με πέντε γκολ.
-Χειρότερη επίθεση για τον Παναθηναϊκό, μόλις ένα γκολ.
-Λυμπερόπουλος και Σαλπιγγίδης οι πρώτοι σκόρερ (δύο γκολ έκαστος).
-Δύο από τα τρία επόμενα παιχνίδια του Ατρομήτου θα γίνουν στην έδρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου