Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Falcao League!

Σε παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο ισπανικός εμφύλιος έβγαλε νικητή την Ατλέτικο Μαδρίτης που επιβλήθηκε με 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο του Μαρσέλο Μπιέλσα και σήκωσε και πάλι τη κούπα. Ο Κολομβιανός στράικερ Ρανταμέλ Φαλκάο ήταν ο πρωταγωνιστής για τους τροπαιούχους καθώς πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των ροχιμπλάνκος. Ο δανεικός από τη Βόλφσμπουργκ Ντιέγκο απλά κλείδωσε τη νίκη.

Σημείο-κλειδί για την αποψινή αναμέτρηση ήταν το γρήγορο γκολ της Ατλέτικο. Ο Φαλκάο με όμορφο φαλτσαριστό σουτ από δύσκολη γωνία, σημάδεψε το δεξί παραθυράκι του Ιραϊθόθ στο 7ο λεπτό και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι παίκτες του Μπιέλσα δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το σοκ και είναι χαρακτηριστικό πως δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα. Η εξαιρετικά στημένη Ατλέτικο δεν άφηνε κενούς χώρους με αποτέλεσμα ο Κουρτουά στο πρώτο ημίχρονο να μην απειληθεί ιδιαίτερα.

Στο 34' ήρθε και το δεύτερο γκολ του Φαλκάο. Πανέμορφο γκολ και αυτό. Στο ύψος της μικρής περιοχής "αδειάζει" τον Αμορεμπιέτα σουτάρει δυνατά και νικά και πάλι τον κίπερ της Μπιλμπάο διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του και πετυχαίνοντας το ενδέκατο τέρμα του στο θεσμό. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη φάση.

Όπως είναι φυσικό,στο δεύτερο ημίχρονο οι Βάσκοι βγήκαν μπροστά. Η είσοδος του Ίμπι έδωσε ζωντάνια στην επιθετική γραμμή των τυπικά φιλοξενούμενων, ωστόσο το πολυπόθητο γκολ δεν επετεύχθη. Κάποια άστοχα σουτ και ένα δοκάρι είναι ο τελικός απολογισμός των επιθετικών προσπαθειών που έκαναν ο Φερνάντο Γιορέντε και η παρέα του, ενώ ο Κουρτουά έσωσε σε μερικές κρίσιμες στιγμές την ομάδα του.

Η προώθηση των Βάσκων είχε σαν αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να βρούν χώρο και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο Φαλκάο είχε δοκάρι, ενώ στο 85 λεπτό έληξε ουσιαστικά ο αγώνας. Ο Ντιέγκο ελίχθηκε στα καρέ του Ιραϊθόθ και με συρτό πλασέ στην αριστερή γωνία (από δύσκολη θέση) γράφει το 3-0 στέλνωντας στα ουράνια τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς της ομάδας, ενώ παράλληλα οι παίκτες της Μπιλμπάο κατέρρευσαν και ξέσπασαν σε δάκρυα. Το 3-0 ήταν το τελικό σκορ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης σήμερα ήταν η καλύτερη ομάδα. Οργανωμένη, με πλάνο, ήξερε τι ήθελε εντός του γηπέδου και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες των Βάσκων. Ο Φαλκάο πιστοποίησε για ακόμη μία φορά την εκτελεστική του δεινότητα, ενώ ο Ντιέγκο ήταν υπέροχος στο ρόλο του δημιουργού. Η Μπιλμπάο πληρώνει την αστοχία της, το κακό της ξεκίνημα και την μέτρια βραδιά πολλών παικτών της όπως ο Γιορέντε και ο Σουσαέτα.

Έτσι λοιπόν ο τίτλος επιστρέφει και πάλι στη Μαδρίτη, ενώ ο Φαλκάο σηκώνει για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο. Ένα όμορφο ματς με φάσεις, τακτική, πάθος, δοκάρια, συγκινήσεις. Ένας τελικός που το μόνο που έλειψε ήταν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από την Μπιλμπάο. Ωστόσο, το φετινό Europa League ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένο και ελπίδα όλων είναι να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου