Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Τσέλσι πρωταθλήτρια Ευρώπης!!!

Αυτή τη κούπα ήθελε ο Θεός να την πάρει η Τσέλσι δεν εξηγείται αλλιώς. Όπως και με τη Λίβερπουλ πριν από μερικά χρόνια, έτσι και φέτος υπήρξε μια ανώτερη παρέμβαση προκειμένου οι Λονδρέζοι να σηκώσουν επιτέλους το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους και να αφήσουν για πάντα το όνομα τους χαραγμένο ανάμεσα στους νικητές του θεσμού. Σε ένα πολύ μέτριο και αρκετά κουραστικό παιχνίδι, το σύνολο του Ντι Ματέο άντεξε, πήγε την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι και ανέτρεψε το ρητό του Λίνεκερ: "Όχι, δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί!"

Μέχρι το 80 είχαμε ένα μονόπατο παιχνίδι με την Μπάγερν να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων, να μην μπορεί όμως να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Ρομπέν και Ριμπερί έκαναν ότι μπορούσαν για να διασπάσουν την άρτια στημένη Τσέλσι που είχε σαφέστατο αγωνιστικό πλάνο και πειθαρχία εντός των γραμμών. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι, σαφέστατα, πήραν τα ηνία και κατάφεραν να προηγηθούν στο 83 με σκαστή κεφαλιά του Μίλερ. Για το γκολ φέρει ευθύνη ο Πετρ Τσεχ και αν δεν είχαμε την εξέλιξη που είχαμε, τότε θα ήταν ο μοιραίος για τους μπλε.

Αλλά η δύναμη από μακριά έδρασε και πάλι. Στο 88' η Τσέλσι κέρδισε το πρώτο της κόρνερ! Ο Χουάν Μάτα εκτελεί, ο Ντρογκμπά σηκώνεται στον αέρα και καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ. 1-1 κόντρα στη ροή του αγώνα, κόντρα στις προβλέψεις, κόντρα σε όλα. Ο Ιβοριανός στράικερ στο (πιθανότατα) τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των μπλε, σκόραρε και κράτησε την ομάδα του στον τελικό, στέλνωντας την αναμέτρηση στη παράταση.

Εκεί ο Ιβοριανός από λυτρωτής έγινε μοιραίος. Σχεδόν. Ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ριμπερί και ο Πορτογάλος ρέφερι καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Άριεν Ρόμπεν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τσεχ, διορθώνοντας το παρολίγον μοιραίο λάθος του στη κανονική διάρκεια, σώζει την Τσέλσι, καθώς νικά τον Ολλανδό εξτρέμ και γίνεται ήρωας. Παράλληλα, το μαρκάρισμα του Ντρογκμπά στον Ριμπερί είχε σαν αποτέλεσμα ο Γάλλος να αποχωρήσει από την αναμέτρηση! Αλλεπάλληλα σοκ για την ομάδα του Γιούπ Χάινκες που βίωσε μέσα σε λίγα λεπτά ισοφάριση στο 88', χαμένο πέναλτι και τραυματισμό ενός εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας!

Στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι η τύχη χαμογέλασε στους Λονδρέζους. Αν και ο Μάτα έχασε το πρώτο (απόκρουση Νόιερ), ο Τσεχ (που έπεσε σε όλα τα πέναλτι στη σωστή γωνία), έπιασε το πέναλτι του Όλιτς (το 4ο), είδε την εκτέλεση του Σβάινστάιγκερ (5ο) να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με ψύχραιμη συρτή εκτέλεση στη δεξιά γωνιά του Νόιερ έγραψε το 3-4 στα πέναλτι, κάνοντας ευτυχισμένους εκατομμύρια φίλους της ομάδας.

Η σεζόν λοιπόν για την Τσέλσι τελείωσε ιδανικά. Επιτέλους ο Ρομάν Αμπράμοβιτς κατάφερε και σήκωσε το πολυπόθητο τρόπαιο, η φουρνιά του Μουρίνιο έσβησε τον χαμένο τελικό του 2008 και ο Ντρογκμπά διόρθωσε το λάθος του το 2008(είχε αποβληθεί, αυτός θα ήταν που θα εκτελούσε το πέμπτο πέναλτι που έχασε ο Τέρι). Η Τσέλσι του χρόνου θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και στο πρωτάθλημα τερμάτισε 6η. Και αυτό, διότι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Υ.Γ 1 Ο Γκόμεζ σήμερα ακούμπησε τη μπάλα;
Υ.Γ 2 Ο Ρομπέν δεν νομίζω πως θα παραμείνει πρώτος εκτελεστής για τα πέναλτι...

4 σχόλια:

  1. Στα δίχτυα την έβαλε την Τσέλσι η Μπάγερν,όπως και η Μπάρτσα,αλλά και πάλι ο θεός της τύχης ήταν με Τσέλσι...(Εδώ που τα λέμε το χρώσταγε η τύχη αυτό στον Drogba!!!)
    Lef16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Lef16. καταρχήν σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
      Η Τσέλσι κατέβηκε όπως όλοι μας περιμέναμε, με βάθος στην άμυνα, άφηνε χώρους στη Μπάγερν, η οποία την είχε κλείσει στα καρέ της. Ο Θεός δεν κοιμήθηκε το Σαββατόβραδο, όπως λένε πολλοί, κάθε άλλο, ήταν γραφτό να το πάρει αυτή η ομάδα. Για τον Ντρογκμπά συμφωνώ, του άξιζε και γι'αυτό το χάρηκα που το πήρε η Τσέλσι.

      Διαγραφή
  2. Να τα λεμε και ολα δεν επαιξε και καμια μπαλαρα η Μπαγερν. Σαφως και ειχε την πρωτοβουλια μεσα στο γηπεδο, αλλα δεν εδειξε οτι το ματς ηταν δικο της. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, η Μπάγερν δεν ήταν τόσο καλή, απλά είχε τη μπάλα στα πόδια της. Δεν έκανε πολλά πράγματα, απλά ήταν πιο επιθετική. Η Τσέλσι πάντως είχε άστρο. Πρώτο κόρνερ στο 88' και γκολ. Έχει δουλέψει τα στημένα η ομάδα...

      Διαγραφή