Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Έναρξη των play off αύριο...

...και για να δούμε που θα μας βγάλει και φέτος αυτός ο θεσμός (;). Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (με βαθμολογική σειρά οι ομάδες για αποφυγή παρεξηγήσεων) ρίχνονται στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ εκ νέου προκειμένου να διεκδικήσουν την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της διαδικασίας των προκριματικών. Αν και ποτέ μου δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης αυτού του μίνι πρωταθλήματος...


Ο Παναθηναϊκός που ξεκινά με τέσσερις βαθμούς έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων ομάδων. Οι πράσινοι αγωνιστικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ έχουν πραγματοποιήσει μια ρελανς με ένα καλό σερί νικών που έχει τονώσει το ηθικό των παικτών, που μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να αισθάνονται με τη διοικητική ανυπαρξία στην οποία και έχει περιέλθει ο ιστορικός σύλλογος. Στη πρώτη αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ του κυπέλλου Ατρόμητο.

Η ομάδα του Περιστερίου έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από τη πορεία που είχε η σεζόν. Κρίνεται τουλάχιστον επιτυχία ο συνδιασμός συμμετοχής στα πλέι οφ και στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο έχασε στο 119'. Αυτό το τελευταίο ισως παίξει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της αναμέτρησης καθώς δεν γνωρίζουμε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του Γιώργου Δώνη. Έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το σοκ, ή όχι; Χρέος όλων, πάντως, είναι να δώσουν το 100% και να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Στην άλλη αναμέτρηση που ολοκληρώνει τη πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ έχουμε τη σύγκρουση των δικεφάλων. Αμφότερες ομάδες κινήθηκαν φέτος σε ρηχά νερά (εξαίρεση η ικανοποιητική παρουσία του δικεφάλου του Βορρά στο Europa) και αμφότερες θα προσπαθήσουν να κλείσουν στόματα και να αγωνιστούν για να διασώσουν τη σεζόν. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, στη Τούμπα και ο ηττημένος, αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει φυσικά, μπορεί κάλλιστα να θεωρήσει εαυτόν εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι τη φετινή σεζόν είχε πολλά σκαμπανευάσματα. Πολύ καλη πορεία στην Ευρώπη όπου αποκλείστηκε από την Ουντινέζε δύσκολα, αλλά στο πρωτάθλημα έμεινε εκτός διεκδίκησης μιας εκ των πρώτων δύο θέσεων από πολύ νωρίς. Στόχος του συνόλου του Ρουμάνου τεχνικού είναι η ομάδα να πραγματοποιήσει μια ρελανς και να επαναλάβει ότι πέτυχε πριν από δύο σεζόν, όταν και βγήκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το έχει ξανακάνει και άπαντες περιμένουν μια επανάληψη, η οποία, εκτός των άλλων, θα φέρει και έσοδα.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε για ακόμη μία σεζόν ένα κακό πρόσωπο. Στην Ευρώπη αποκλείστηκε με πέντε ήττες και μία νίκη, στο κύπελλο ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα τον Γενάρη (στη φάση των 16) και στον ίδιο μήνα τέθηκε και εκτός διεκδίκησης τίτλου. Ο δεύτερος τραγικός γύρος που πραγματοποιεί η Ένωση δεν αφήνει και πολλές ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μίνι πρωτάθλημα και άπαντες περιμένουν την επάνοδο του Ντέμη Νικολαϊδή προκειμένου να ορθοποήσει και πάλι η ομάδα και να καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική.

Η βαθμολογία έχει ως εξής:
Παναθηναϊκός 4
Ατρόμητος 0
ΠΑΟΚ 0
ΑΕΚ 0

Τώρα άμα ισχυριστώ πως περιμένω να δω πόδοσφαιρο υψηλού θεάματος και πως περίμενα πως και πως την έναρξη των πλέι οφ, θα με πάρετε (και δίκαια) όλοι με τις πέτρες. Απλά ελπίζω σε μία ανώδυνη κατάσταση χωρίς διαιτητικά λάθη, επεισόδια και στησίματα σαν τα περσινά (ξέρετε, να δέχεται τέσσερα ο Βόλος για να μην πάρει το "κακό εισιτήριο" κλπ).

Άντε να δούμε τι θα γίνει...

6 σχόλια:

  1. Τα play off μόνο καλό δεν κάνουν Μικρέ Σκάουτερ… Προσπαθώ να βρω σημεία του μέτρου αυτού που βοήθησαν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να έχει φέρει καμιά πρόοδο.
    Ωστόσο γίνονται ακόμη αγώνες για να ικανοποιήσουν το διψασμένο κοινό της superleague… ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε betonia!
      Απ'ότι βλέπω υπάρχει ταύτιση απόψεων, και εγώ ακόμα ψάχνω να βρω τον λόγο υπαρξής τους. Δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να τον βρω ποτέ.

      "το διψασμένο κοινό"
      Γελάω εδώ και πέντε λεπτά διαβάζοντας τη τελευταία πρόταση, έγραψες!

      Διαγραφή
  2. Ποιος ασχολείται με τα play off; Γιατί γίνοται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κάνθαρε!
      Για τη πρώτη ερώτηση έχω απάντηση: Οι παράγοντες των ομάδων που λαμβάνουν μέρος, οι φίλαθλοι των ίδιων ομάδων, οι διαιτητές των αγώνων και οι δημοσιογράφοι. Το δεύτερο ερώτημα είναι θεμελιώδες. Αν βρεις και εσύ την απάντηση πες την μου διότι ακόμη ψάχνομαι...

      Διαγραφή
  3. Είναι απλά μια παράταση της αγωνιστικής περιόδου, όμως τα αρνητικά σημεία ξεπερνούν τα θετικά. Όταν δεν υπάρχει αξιόλογο προϊόν προς πώληση, τζάμπα τρενάρουμε την σεζόν. Ειδικά, όταν και οι πελάτες - φίλαθλοι δεν αντποκρίνονται. Έχω την ίδια ακριβώς απορία με τον Κάνθαρο: ποιος ασχολείται;

    Μικρέ Σκάουτερ, θέαμα δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά ακόμη κι αν αυτό συμβεί, είμαι βέβαιος ότι θα επισκιαστεί από κάποιο φαλτσοσφύριγμα, κάποιο μπουκάλι (αν και σιγά σιγά, νομίζω ότι ο φίλαθλος κόσμος βαριέται να αχοληθεί με αυτά). Πάντως, έρχεται τελικός FA Cup, τελικός Copa del Rey, τα μεγάλα πρωταθλήματα τελειώνουν και προμηνύονται δυνατά φίνις.. Έχει να δεις θέαμα κι αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Jim!
      Εσύ λοιπόν δίνεις μια ερμηνεία για τη δημιουργία αυτού του θεσμού η οποία είναι σωστή. Ωστόσο οι της Λίγκας θα έπρεπε να γνωρίζουν πως για να έχει επιτυχία αυτός ο θεσμός θα έπρεπε να υπάρχει αξιόλογο προϊον όπως σωστά επισημαίνεις. Διότι δεν νομίζω ότι καίγεται ο κόσμος να δει τον Τοτσέ, τον Μπέλεκ, τον Χαλκιά και τον Αναστασάκο...(Τυχαία επιλογή ονομάτων)

      Πράγματι υπάρχουν παιχνίδια για θέαμα. Ειδικά ο τελικός του Europa, εκεί θεωρώ ότι θα γίνει ματσάρα. Ελπίζω να επιβεβαιωθώ. Θεωρώ πως το Euro και οι αγώνες U-23 στο Λονδίνο θα προσφέρουν και αυτά κάτι καλό για οσους θέλουν να δουν μπάλα. Αναμένουμε υποθέτω...

      Διαγραφή