Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πάμε ρε Ελλαδάρα!

Απέχουμε ελάχιστες ώρες από την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκινά και 16 ομάδες θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να διεκδικήσουν τη κούπα και τον τίτλο του "Πρωταθλητή Ευρώπης". Και το εναρκτήριο παιχνίδι έχει τεράστιο ενδιαφέρον για όλους εμάς τους Έλληνες μιας και η επίσημη αγαπημένη θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Πολωνία. Ένα παιχνίδι καθοριστικής σημασίας.

Αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, ο Φερνάντο Σάντος δείχνει πως έχει κατασταλάξει στους 11 που θα ξεκινήσουν βασικοί με αντίπαλο την Πολωνία. Κάτω από τα γκολπόστ θα καθήσει ο Κώστας Χαλκιάς ενώ στην άμυνα θα βρούμε τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Αβράαμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο. Στον χώρο του άξονα θα δεσπόζουν οι παρουσίες των Μανιάτη, Κατσουράνη και Καραγκούνη σε έναν πιο προωθημένο ρόλο, Νίνης στα δεξιά και Σαμαράς στα αριστερά με τον Φάνη Γκέκα να αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Το κλασσικό 4-3-3 που εφαρμόζει η εθνική μας ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Αν η παραπάνω ενδεκάδα είναι αυτή που θα κατεβάσει ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, τότε υπάρχουν ορισμένα σημεία που χρειάζονται περαιτέρω ανάλυσης. Καταρχήν διαφωνώ με την επιλογή του Χαλκιά, καθώς όλοι βλέπουν πως ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Επιπλέον, θεωρώ φάουλ την απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός παίκτη που έχει και τρεξίματα και έχει και παραστάσεις από υψηλό επίπεδο (στην Γερμανία αγωνίζεται). Κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τη θέση ενός εκ των τριών του άξονα. Τέλος, θεωρώ πως είναι λανθασμένη η επιλογή του Σαμαρά, αν και ήταν αναμενώμενο πως θα ξεκινήσει βασικός.

Οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας θα πρέπει να περιορίσουν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο MVP της φετινής Ντόρτμουντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ένας πολύ επικίνδυνος και χαρισματικός σκόρερ. Δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, είναι ταχύς και αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να προκαλέσει πλείστα προβλήματα στην άμυνα μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί η φόρμουλα να καταστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ακίνδυνος ο Πολωνός φορ. 

Από εκεί και πέρα, χρειάζεται προσοχή η δεξιά πτέρυγα των αντιπάλων μας. Εκεί δεσπόζουν οι φιγούρες των Μπλαστσικόφσκι και Πίστσεκ, οι οποίοι είναι και συμπαίκτες στην Ντόρτμουντ και άρα έχουν πολύ καλή χημεία. Επιθετικογενείς αμφότεροι, γρήγοροι και με χαρακτηριστική ευκολία στις πλαγιοκοπήσεις. Ο Χολέμπας θα έχει δύσκολο έργο και θα πρέπει να προσέχει να μην χάνεται στην επίθεση και αφήσει ακάλυπτη την άμυνα. Τέλος, ένας ακόμη παίκτης που έχει τη δυνατότητα να μας προβληματίσει είναι ο Λουντοβίκ Ομπράνιακ. Ο μέσος της Μπορντό είναι ένας ποιοτικός χαφ, ταχύς και με ιδιαίτερες αρετές στη ντρίπλα και τη δημιουργία φάσεων. Είναι φρόνιμο να προσεχθεί και αυτός, μιας και αποτελεί τον εγκέφαλο της εθνικής Πολωνίας.

Για πολλούς φαντάζει φαβορί η Πολωνία. Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο ιδιαίτερα σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Οι παίκτες του Σμούντα θα έχουν την υποστήριξη χιλιάδων Πολωνών, που αναμένεται να κατακλύσουν τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Βαρσοβίας, οι οποίοι θα ζητήσουν επιτακτικά τη νίκη. Ωστόσο η Πολωνία δεν είναι καμία υπερομάδα. Πιστεύω πως η εθνικής μας ομάδα είναι καλύτερη. Μπορεί να μην έχουμε την υπερομάδα στην επίθεση, ωστόσο στα μετόπισθεν έχουμε μεγάλη ποιότητα. Δεν φρονώ πως οι Παπασταθόπουλος και Αβράαμ Παπαδόπουλος δεν έχουν τη δυνατότητα να σιγήσουν τον Λεβαντόφσκι. Απλά, λόγω της παρουσίας αυτού του παίκτη, πιστεύω πως ο Κυριάκος θα έπρεπε να ξεκινήσει βασικός, μιας και έχει βρεθεί αντιμετωπός του πολλές φορές στη Μπουντεσλίγκα.

Φυσικά δεν είμαι προπονητής, και για να πιστεύει ο Σάντος πως ο Αβράαμ είναι πιο ταιριαστός για αυτό το παιχνίδι, σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω. Όπως και να'χει, τα λόγια λίγες ώρες πριν τον αγώνα μικρή σημασία έχουν. Η εθνική μας ομάδα, η οποία συμμετέχει για τρίτη διαδοχική φορά στα τελικά της διοργάνωσης, χρειάζεται και έχει την στήριξη όλων μας. Το έργο της είναι δύσκολο, καθώς κάτι η πρεμιέρα, κάτι το ότι οι αντίπαλοι είναι γηπεδούχοι, αυτό προσθέτει επιπλέον βάρος στους ώμους των διεθνών μας. Στέλνουμε όλοι τις θετικές μας σκέψεις και ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στόχος είναι η καλή παρουσία στη φάση των ομίλων, και γιατί όχι, μια πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν το πιστέψει η παρέα του Σάντος, τότε θα τα καταφέρουν.

ΠΑΜΕ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μικρέ Σκάουτερ!

    Η Πολωνία διαθέτει κάποιους πολύ κάλους παιχτες, αλλά δεν καταλαβαίνω τον τίτλο του φαβορί που της αποδίδεται. Άντε, να το δεχτώ λόγω έδρας. Αλλά, δεν μπορώ να υποτιμήσω την Εθνική Ελλάδος (αν και δεν είμαι φανατικός υποστηρικτής της), η οποία μπορεί να μην παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο, όμως παίρνει αποτελέσματα. Και με την Κροατία στα προκριματικά, άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε. Ο Ρεχάγκελ έχει δώσει ταυτότητα σε αυτή την ομάδα και νομίζω ότι ο Σάντος τη διατηρεί.

    Καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε Jim!

      Μόνο η έδρα είναι αυτή που δημιουργεί αυτό το θετικό κλίμα για τους Πολωνούς, δεν νομίζω πως είναι καμία τόσο καλή ομάδα. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε πιστεύω σε ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα. Όπως και να'χει, θα το διαπιστώσουμε σε μερικές μέρες.

      Καλή επιτυχία στην Ελλαδάρα μας!

      Διαγραφή
  2. Δηλώνω φαν του Σαμαρά (αν και ώρες-ώρες εκνευρίζει και μένα). Μ' αρέσει η φινέτσα, το ντελικάτο του στυλ. Άντε, καλή αρχή σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι δηλώνω αντι φάν του Σαμαρά αλλά είπαμε, τώρα δεν κριτικάρουμε αλλά στηρίζουμε όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Μακάρι να κάνω λάθος και να βγάλει μάτια ο Σαμαράς.

      Καλή αρχή να έχουμε!

      Διαγραφή
  3. Σαμαράς: μονδέλο που κάνει ετεροχρονισμένα τάκλιν (κατάλοιπο από Σκωτία).

    Τους καθηλώνουμε με την άμυνά μας και τους αιφνιδιάζουμε με την επίθεσή μας. Θα χτυπήσουμε σαν κόμπρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι θα πρέπει να αγωνιστούμε Κάνθαρε. Σαν κόμπρες, έτσι ακριβώς. Μακάρι να τα καταφέρουμε στο τέλος.

      Για τον Σαμαρά συμφωνώ απόλυτα, αλλά ελπίζω να με διαψεύσει και μάλιστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

      Διαγραφή