Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το κεφάλι ψηλά. Απλά ηττηθήκαμε

Το ταξίδι της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σταματά κάπου εδώ. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος δεν κατάφερε να επιβληθεί της ανώτερης σε όλα τα σημεία ομάδας της Γερμανίας και το τελικό 4-2 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Προσπάθησαν αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καλύτερη ομάδα του Euro, η οποία είναι αποφασισμένη να σηκώσει το τρόπαιο.

Δεν έχω και πολύ διάθεση αυτή τη στιγμή για περαιτέρω ανάλυση. Είμασταν κατώτεροι, οι αντίπαλοι μας έκαναν το παιχνίδι τους, έχουν πολύ καλό σύνολο και τρομερές επιθετικές εξάρσεις. Αλλάζουν πλευρές ανά πάσα στιγμή, φουλ επιθετική ομάδα, δίκαια πέρασε και δίκαια λογίζεται ως το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Έτσι είναι. Όσο και αν δεν μου αρέσει που το λέω.

Σημείο κλειδί ήταν το γκολ που βάλαμε. Εκεί χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Ήρθε και η γρήγορη απάντηση με το υπέροχο (και λίγο τυχερό) γκολ του Κεντίρα και εκεί χάσαμε τη γη από κάτω μας. Και είναι κρίμα διότι ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης, με ενόχλησε ιδιαίτερα το ότι δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση, στις οποίες είμαστε πολύ ικανοί.

Τέλος πάντων. Μόνο περηφάνια μπορούμε να νιώθουμε για αυτή την ομάδα. Έφτασε στις οκτώ καλύτερες ομάδες και δείχνει πως διαμορφώνει σιγά σιγά χαρακτήρα. Απλά τύχαμε να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα. Είμαι σίγουρος πως οι φυλλάδες θα κάνουν πάρτι. Περιμένω να ακούσω τώρα τη πληθώρα αρνητικών σχολίων για κάθε είδους πράγμα που σχετίζεται με εμάς.

Αύριο θα τα πούμε πιο αναλυτικά.

Όπως και να'χει, παιδιά σας ευχαριστούμε για όλα!

4 σχόλια:

  1. Το ευχαριστώ φαντάζει λίγο. Σε μία εποχή με λιγοστά ερεθίσματα για χαμόγελο, για χαρά και πανηγύρι τούτοι οι μάγκες πάνε κόντρα στην εποχή τους. Σου λένε υπάρχει και αυτή η Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει. Λίγο είναι.
      Μακάρι να μας δώσουν και άλλες στιγμές χαράς.
      Επόμενος στόχος η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

      Πάντως υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Αυτή τη χαίρεσαι.

      Διαγραφή
  2. Μας έκανε κακό όλο αυτό το πανηγύρι με την πολιτική... Αν το είχαν αφήσει στην μπάλα, οι Γερμανοί θα έμπαιναν ως φαβορί και θα μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε... Τώρα ήταν υποψιασμένοι και μας είχαν μελετήσει απόλυτα... Δύο παίκτες ντούμπλαραν τον Τζαβέλλα που πάλι δεν είχε βοήθεια και μας νίκησαν δίκαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύουν όσα λες. Δεν έπρεπε να πάρει τέτοια διάσταση το παιχνίδι. Τέλος πάντων ότι έγινε, έγινε. Ας απολαύσουμε τώρα δίχως άγχος τη συνέχεια της διοργάνωσης.

      Διαγραφή