Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Να το και το πρώτο Euro-μπαμ!

Μαθηματικές μόνο οι ελπίδς πρόκρισης για τους Ολλανδούς μετά την ήττα με αντίπαλο την Γερμανία. Το τελικό 1-2 αφήνει τους οράνιε στους 0 βαθμούς, στη τελευταία θέση του ομίλου και θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα θαύμα προκειμένου νε περάσει στην επόμενη φάση και αυτό διότι δεν εξαρτάται από αυτή το αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πορτογαλία κατέγραψε τη πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Οι σπορκάστερ της ΕΡΤ επαναλαμβάνουν συνεχώς την ίδια φράση "Οι Γερμανοί κέρδισαν με σβηστές μηχανές". Και έχουν δίκιο. Σιγά την απόδοση που έπιασαν τα πάντσερ. Γι'αυτό και μόνο δείχνουν πως είναι το νο1 φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Δεν εντυπωσιάζει, δεν καθηλώνει τον αντίπαλο, δεν παραδίδει μαθήματα αμυντικού ποδοσφαίρου. Απλά κερδίζει, άκοπα και δίχως άγχος. Διότι όποιος είδε την σημερινή αναμέτρηση είναι σίγουρο πως δεν θα ανησύχησε στιγμή μήπως και οι οράνιε κάνουν την ανατροπή. Δεν μπορούσαν.

Πέραν του Φαν Πέρσι, ο οποίος δείχνει πολύ κουρασμένος και χωρίς μυαλό, πλην όμως ήταν ο μοναδικός που πάλευε, οι υπόλοιποι της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν κάτω του μετρίου. Όταν είδα τον Σνάιντερ να...ξεχνά τη μπάλα όταν πήγαινε να ξεχυθεί μπροστά, κατάλαβα πως τα πράγματα δεν ήταν καλά. Ο πλέιμέικερ της Ίντερ ήταν έξω από τα νερά του, δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν βοήθησε στη δημιουργία, δεν μάρκαρε, δεν, δεν...Τα ίδια και ο Αφελλάι, ο οποίος έχει και τη δικαιολογία πως προέρχεται από πολύμηνη αγωνιστική απραξία.

Στο σημείο αυτό θα αναφερθώ στον τέταρτο της μεσοεπιθετικής παρέας. Στον Ρομπέν. Αυτός θέλει δικιά του παράγραφο. Είναι προφανές πως ο άνθρωπος χρειάζεται διακοπές. Να καθαρίσει λίγο το μυαλό του, να ξεκουραστεί, να ξεχάσει τη φετινή σεζόν. Στοίχησε δύο κούπες στην ομάδα του (Μπάγερν) και με τα πορτοκαλί δείχνει πως δεν μπορεί. Έχει γίνει τραγικά προβλέψιμος. Το σύστημα "Παίρνω τη μπάλα από τα δεξιά, επιταχύνω, κόβω μέσα, σουτάρω" δεν δουλεύει πια! Τον έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος. Η ψυχολογία του είναι κάκιστη, δεν παίρνει σωστές αποφάσεις...Δεν μπορεί.

Αμυντικά ξέραμε πως η Ολλανδία έχει προβλήματα. Κανείς δεν περίμενε πως θα περάσει τον όμιλο αέρα, χωρίς να δεχθεί κάποιο τέρμα. Ωστόσο είναι λίγο ξεφτίλα να ξέρεις πως οι αντίπαλοι σου έχουν έναν παίκτη ο οποίος το μόνο πράγμα που ξέρει είναι να σκοράρει (δεν ξέρει τίποτα άλλο) και να μην έχεις βάλει κάποιον δίπλα του να τον επιτηρεί. Ξέρουμε όλοι πως αν πάρει τη μπάλα στη περιοχή θα σκοράρει. Είναι κόμπρα, τι να κάνουμε, ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά σκοράρει ακατάπαυστα.

Για να περάσουν οι Ολλανδοί πρέπει πρώτα να κερδίσουν την Πορτογαλία. Μάλιστα πρέπει να της βάλους τουλάχιστον 2 γκολ για να είναι σίγουροι. Μετά θα πρέπει να κερδίσει η Γερμανία την Δανία. Μόνο έτσι περνάνε οι Οράνιε. Πάντως, αν ήμουν ο Λεβ και έβλεπα πως οι Ολλανδοί κέρδιζα, θα χάριζα το "Χ" στην Δανία, το οποίο και δίνει την πρωτιά σε εμένα, αλλά και βγάζει εκτός συνέχειας και τους Πορτογάλους και τους Ολλανδούς. Υπούλο μεν αλλά δεν το θεωρώ απίθανο να συμβεί. Πολλά έχουμε δει.

Στο άλλο ματς του ομίλου, στο Δανία-Πορτογαλία, είδαμε ένα παιχνίδι που πιστοποιεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο για ποιόν λόγο το ποδοσφαιρο είναι το πιο ωραίο άθλημα που υπάρχει! 0-2 οι Πορτογάλοι, τιτάνια προσπάθεια από τους Δανούς και ισοφάριση με δύο τέρματα του Μπέντνερ και λίγο πριν τη λήξη ο Βαρέλα γράφει το 2-3 χαρίζοντας τη νίκη στους φιναλίστ του 2004. Η Πορτογαλία πλέον έχει τη τύχη της στα χέρια της, μία ισοπαλία αρκεί για να προκριθεί.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν απίστευτα κακός σήμερα! Έπαθα πλάκα, δεν περίμενα να το δω αυτό. Από παίκτη που έχει σκοράρει 50+ τέρματα σε μία σεζόν και που κόστισε στη Ρεάλ Μαδρίτης περί τα 94 εκατομμύρια ευρώ, έχεις απαιτήσεις. Δεν γίνεται να χάνει αυτά που έχασε, ιδιαίτερα τη φάση στο 75' με 77', λίγο πριν ισοφαρίσει η Δανία, που φεύγει μόνος απέναντι στον Αντερσεν και στέλνει τη μπάλα άουτ! Δεν χάνονται αυτά!

Οι Δανοί πάντως δείχνουν καρδιά και το σημερινό τους παιχνίδι τους ανεβάζει στα μάτια του κάθε φιλάθλου. Θεωρώ πως το σημερινό παιχνίδι είναι ενδεικτικό του γιατί βρίσκεται στη διοργάνωση αυτή η ομάδα. Δυστυχώς γι'αυτούς η τύχη σήμερα τους γύρισε τη πλάτη.

Υ.Γ Κοεντράο και Ρονάλντο οι χειρότεροι σήμερα. Μαζί κόστισαν 120 εκατομμύρια. Θα έβαζα και τον Πέπε που "χάνει" τον Μπέντνερ στο δεύτερο γκολ, αλλά πέτυχε τέρμα οπότε ισοσκελίζει το λάθος του.

6 σχόλια:

  1. Εγώ ακόμη περιμένω να δω τους Γερμανούς με αναμμένες τις μηχανές... Γιατί κέρδισαν και πάλι στο ρελαντί χωρίς να ιδρώσουν... Εν αντιθέσει οι Ολλανδοί έκαναν μπαμ πως δεν είναι ομάδα... Φλύαροι, χωρίς καθαρό μυαλό και ο καθένας ήθελε από μια μπάλα...

    Υ.Γ Η αντίδραση του Ρονάλντο στο γκολ του Βαρέλα, αποδεικνύει γιατί αυτός ο κλαψιάρης δεν θα γίνει ποτέ μεγάλος ποδοσφαιριστής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντσερ είναι φαβορί για την κούπα, δεν χωρά αμφιβολία επ'αυτού και το γεγονός ότι κερδίζουν άκοπα είναι σίγουρα θετικό στοιχείο γι'αυτούς. Η Ολλανδία ήταν ακτώτερη των περιστάσεων και έδειξε τρομακτική έλλειψη ομαδικότητας. Ρομπέν και Σνάιντερ οι χειρότεροι για εμένα.

      Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (όπως είχα διαβάσει εύστοχα κάπου, γράφουμε/λέμε ολόκληρο το όνομα προκειμένου να μην τον συγχέουμε με το Φαινόμενο) αποδεικνύει σε κάτι τέτοιες στιγμές πόσο κομπλεξικό άτομο είναι. Χθες πήγε να κάψει την ομάδα του. Ο τρόπος που πανηγύρισε δείχνει πως συνειδητοποιεί ότι ο Βαρελά του έσωσε το τομάρι. Το κράξιμο που θα δέχονταν δεν θα είχε προηγούμενο. Δεν θα γίνει ποτέ μεγάλος παίκτης διότι χρειάζεσαι και μυαλό, εκτός των άλλων στοιχείων. Είναι υπερόπτης, το παίζει μάγκας και δεν συμμαζεύεται. Και χθες απέδειξε πως δεν είναι ηγέτης.

      Διαγραφή
  2. Οι Ολλανδοί κατέβηκαν για επίδειξη ατομικών ικανοτήτων. Όταν συνδέεται με χαλαρή αμυντική διάθεση και έλλειψη συνεργασίας, άντε γεια. Κι ας περιλαμβάνει η αποστολή μεγάλα ονόματα. Έχουμε πει ότι σε αυτές τις διοργανώσεις πολλά από τα βαριά χαρτιά του χώρου ξεβρακώνονται. Όπως αυτός ο Κριστιάνο.

    Έχοντας δει τη Δανία, η οποία μια μέρα πριν την έναρξη του Euro θεωρείτο η χειρότερη ομάδα, και την Ιρλανδία ευπειθώς αναφέρω ότι η Εθνική Ελλάδας είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός Κάνθαρε. Η Ολλανδία πληρώνει το υπερεγώ ορισμένων παικτών της στην επίθεση και τη σαθρή αμυντική της λειτουργία. Μένει εκτός Euro με το σπαθί της.

      Η χειρότερη με ποια έννοια; Βάσει γκολ και βαθμών η χειρότερη είναι η Ιρλανδία. Αλλά γενικά μιλώντας, έχει απογοητεύσει. Τέλος πάντως, ω γέγονε, γέγονε. Ας ελπίσουμε για το θαύμα, το οποίο για εμένα είναι ουτοπία. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά δεν το βλέπω...

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Βλέπει καλά τη μπάλα ο Κάνθαρος, όταν κάνει αναλύσεις του βγάζω το καπέλο.

      Διαγραφή